Angeltjes
21-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechtemorgen !
Het sorry-gebaar als alternatief voor de middelvinger

Een slechtemorgen voor Guynokkio III !


20-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake XXL - 20.12.07



De dag voor de winter aanvangt, was er nog een stukje begroting vrij op de VRT en ze hebben het verdraaid goed gebruikt !   U merkt dat we vrolijk en luchthartig zijn, goedgezind zelfs, want we schrijven de echte namen, niet de aliassen.  De Vé-èR-Té en niet de 0000 maar dat is slechts even.

Kijkend-en-naar-nieuws-hunkerend Vlaanderen werd rondgeleid op de partijcongressen van de VLD, de CD&V, de NV-A, de CdH en de PS.  Journalisten die normaal nooit in beeld mogen komen, stonden nu te peroreren en met hun ogen te knipperen als waren het replica's van Bart Somers.  Behalve Goedele de Vroye, die wordt beter met de dag door zichzelf te blijven.  En heel die esplanade van taterwatervallen werd gecoördineerd in de studio door de twee Onderbrekers-van-steeds : het gelaarsde vrouwtje en de immer gestresseerde Lieven Verstraeten,  bij wie ik op mijn nagels begin te bijten als ik de man bezig  zie.  Louis Tobback en zijn stadsgenoot Marc Eyskens speelden een dolkomisch duo oude vrouwen, zowat een imitatie van Snip & Snap,  die commentaar leverden op "de jonge garde".  Madame Eyskens geraakte op zeker moment niet uit haar woorden, terwijl Madame Tobback nog bezig was het gebit in de mond te herschikken, dus pijnlijke pauzes werden dichtgepraat door Yves Desmet, die redelijk op dreef was. Op dreef ?  De gebruikelijke babbel voor de schnabbel.

Kijkend-en-naar-nieuws-hunkerend Vlaanderen heeft  dankzij de hand-en spandiensten van de 0000 een ferm idee over de nieuwe regering gekregen : Vrhfstdt III heeft gewoon de kluit belazerd (zoals steeds), met portefeuilles gezwierd om de diva's en divo's lekker te maken en te beloven dat zij en hun partijen er allemaal beter zouden van worden. Hij heeft ze bespeeld, hun verborgen ijdelheden gestreeld, zichzelf voorgesteld als een rustige olijvenboer die onmiddellijk terug wil naar zijn rustieke Toscana, hij heeft ze met andere woorden beetgenomen.

In feite is er niets geregeld, in feite is er geen tijd om iets te regelen, in feite is er geen geld, in feite staat het al dagen bij Angeltjes en bij enkele andere wijsneuzen te lezen : dit is een staatsgreep, dit is een verkleedpartij, dit is volksbedrog, volksmisleiding, carnaval en wanhoop.  Dit is hopelijk het roemloze einde van la Belle Chique.

La Bell chique : àf.

Republiek Vlaanderen : op !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verhalen van Yves Leterme



Tegen Knack vertelt Leterme veel, ondermeer dat zijn Oost-Vlaamse CD&V-kopman die bij Volvo Topman was, na zes maanden de politiek beu is en opnieuw wil leven op het ritme van de hartslag van het bedrijfsleven.  Het was ook een fraai begin.  Zes maanden thuiszitten bij een vrouw die dat niet gewoon is, een mini-salaris en een Saab ipv een Volvo. 

Een andere opmerkelijke stellingname : "Ik bepleit de gelijktijdigheid van de federale en gewestelijke verkiezingen, niet noodzakelijk op een zelfde dag maar in een zelfde periode".

Alleen omwille van het onderscheid voor de bevolking tussen federaal en gewestelijk, moeten die operaties niet op gescheiden momenten verlopen.  Want de meeste burgers (helaas) kennen het verschil niet van al die regeringsniveaus.  Wel om de zeer praktische reden dat als de Grillen van de Onkunde weer eens toeslagen, elk land tenminste een continuïteit bewaart via zijn eigen regeringen. Welk soort monsterafspraken zouden er gemaakt worden met ingewikkelde haken en ogen, mochten er op 10 juni ook nog eens het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Vlaamse Parlement tot coalitie-akkoorden gedwongen worden ? En intussen kan nergens iets opschieten ... Leterme is een keikop, soms een domme man en hij bovendien weinig fierheid.  Hij moet geen eergevoel hebben voor zichzelf maar wel voor de reputatie van flamingant die hij meesleept op zijn bochtige pad.

Steek het in jullie neuzen, jongens, want als jullie bezig blijven zoals het nu is, wordt het land B in 2008 ten grave gedragen.

Doei !

Uw absoluut niet toegewijde, onbetrouwbare, allerslechtste belg die lak heeft aan jullie commercie, jullie land en jullie geknoei.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans in zijn sas !


Actua TV: regeren met blanco cheque
In de pers
donderdag 20 december 2007

Image Via onderstaande schakel kan u mijn reactie op ActuaTV bekijken over de vorming van de interimregering Verhofstadt III - Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling : Vlaanderen Onafhankelijk

PERSMEDEDELING

Brussel, 20 december 2007

 

Absurd, onaanvaardbaar en zinloos!

 

Ceci n’est pas un gouvernement. Deze non-regering Verhofstadt III heeft geen programma en “werkt” slechts tot 23 maart. Dat is een belediging aan de kiezer. Het is een staatsgreep van Verhofstadt op bevel van de Koning. Dit bewijst dat een echte federale regering vormen niet meer mogelijk is. Verhofstadt heeft alleen tijd gekocht en is verder in zijn opdracht totaal mislukt. Yves Leterme krijgt na Pasen een politieke atoombom toegespeeld. Hoe kan de CD&V dit aanvaarden? En in welk diep gat is de N-VA gekropen? 

 

Hoe wil men dan nog tot een staatshervorming komen? Dat is gewoon onmogelijk tenzij het een anti-Vlaamse staatshervorming wordt. En dat willen wij niet. Wij willen daarom ook geen enkele staatshervorming meer. Vlaanderen en Wallonië bepalen voortaan best volledig onafhankelijk hun eigen toekomst zonder de hinderlijke structuren van de Belgische staat. Alleen dat biedt een echte bevrijdende uitweg voor de crisis van een stervende staat in coma. Alleen daarover kan nog zinvol worden gepraat.

 

De Vlaamse Regering moet nu op de voorgrond treden en de weg naar een onafhankelijk Vlaanderen met de nodige urgentie voorbereiden. De CD&V doet er goed aan om ook duidelijk voor de onafhankelijkheid te kiezen. Confederalisme is een loos politiek etiket voorbijgestreefd door de politieke feiten. Alle Vlaamse partijen doen er goed aan voor Vlaanderen te kiezen. Ook de vakbonden zullen zich noodgedwongen op Vlaanderen moeten oriënteren tenzij zij zich verder in de rol van “losers”  willen profileren. Vlaanderen is de toekomst voor werk, welvaart en welzijn!   

 

Voor het comité,

 

Guido De Schuyteneer

Coördinator.

 

Comité Vlaanderen Onafhankelijk

Werkendam 43

2360 Oud-Turnhout

Tel: 014-725618

GSM: 0475-571453

E-post: info@vlaanderen-onafhankelijk.be

Webstek: www.vlaanderen-onafhankelijk.be

KBC 737-0115866-91.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden : 8 maanden om dood te kloppen.



In dit land is het gerecht, de magistratuur, de parketten, de advocatuur voor een groot stuk in linkse ideologische handen, die het gekende scenario opvoeren van "de dader is meestal het slachtoffer en dat laatste moet zijn grote schuldige muil houden". 

In gans West-Europa staat de klok op hetzelfde uur : vijf voor de ondergang.  Neem nu Nederland, waar een aantal maanden geleden een zestienjarige jongen in mekaar geslagen werd tot de dood erop volgde door een zeventienjarige.  Eerst was het onderzoek ervan uitgegaan dat de dader een boksbeugel had gebruikt, maar neen, hoor onze grote jongen had met de  eigen blote vuist gewerkt !

Nu kwam hij voor de rechter en de papa van de jongen  doodklopkampioen had al gezegd, dat  zoonlief dikke, dikke grote spijt had, want hij had niet een tik gegeven met de bedoeling te doden, neen, zomaar een lichte tik om wat aandacht, begrip en respect te verkrijgen. Misschien was het slachtoffer wel een racistisch smeerlapje, wie weet ?

Juist, zei de rechter, voor die dingen hebben wij veul begrip en misschien was er wel sprake van uitlokking ?  Wie weet ?  Dus de jonge dader krijgt 8 maanden cel. 

De ouders van de doodgeslagen jongen zijn verrukt over dit vonnis. En dat ze nu hun grote smoelen dichthouden. Er is al genoeg onrecht geschied.

Ray

Savat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veroordeeld door carnavalisten



Het is uitgesloten overal alles te volgens wat zich afspeelt in dit fijne land vol barsten en kreukels.  Onderstaand bericht brengen wij zonder veel commentaar : de carnavalisten van de rechtbank in Brussel veroordelen Vlamingen die eisen dat de grondwat van het apenland gevolgd wordt.  Dit is het jaar 2007.

Vlaams Belang roept burgemeesters op tot financiële tussenkomst

Veroordelingen inzake B-H-V getuigen van wereldvreemdheid

19.12.2007 11.38u - Vanmorgen veroordeelde de Brusselse strafrechter een eerste groep van enkele tientallen Vlamingen uit de kieskring B-H-V, die op 10 juni geweigerd hadden een rol als voorzitter of bijzitter te aanvaarden omwille van de niet-splitsing van de kieskring. Betrokkenen werden veroordeeld tot effectieve boetes van 412 euro, bedragen die nog verhoogd zullen worden met allerlei gerechtskosten.

De correctionele rechtbank stelde zich hiermee op een uiterst formalistisch standpunt, waarbij hoegenaamd geen rekening werd gehouden met het ongrondwettig en discriminatoir karakter van de unitaire kieskring, zoals vastgesteld door het Grondwettelijk Hof. Ook werd op geen enkel vlak rekening gehouden met de oproepen van de lokale overheden en met name van de burgemeesters, die vaak zelf een boycot-houding hadden aangenomen. Deze argumenten waren voordien wel gevolgd door de strafrechter van Dendermonde. Zelfs een opschorting van straf werd niet overwogen, want dit zou een “verkeerd signaal” zijn.

Het Vlaams Belang reageert met onbegrip en verontwaardiging op deze veroordeling. De Brusselse strafrechter heeft met zijn merkwaardig standpunt vandaag het signaal gegeven dat de regering straffeloos de Grondwet naast zich neer kan leggen maar dat verantwoordelijke burgers en burgemeesters die zich wél aan de Grondwet houden, gecriminaliseerd mogen worden. Het incivisme wordt op die manier tot norm verheven.

Wij hopen dan ook ten stelligste dat de veroordeelde dienstweigeraars in beroep zullen gaan en aldaar rechters mogen treffen die minder wereldvreemd zijn. Voor ons is dit alvast een zoveelste argument om te stellen dat niet alleen de kieskring maar ook het unitaire Brusselse gerecht onverwijld gesplitst moet worden.

We willen tenslotte hulde brengen aan de moed van de veroordeelde dienstweigeraars. Wij hopen ten zeerste dat de burgemeesters nu hun verantwoordelijkheid opnemen en deze burgers niet zullen laten vallen. Concreet verwachten we dat alle gemeentebesturen van Halle-Vilvoorde financieel tussenkomen om de advocatenkosten en de boetes te helpen dekken.

Bart Laeremans
Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem
Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldverlichting van de gemeentes ? Dooie mus.



Van Mechelen, o.i. een van de betere ministers van de Vlaamse regering, heeft het niet onder de markt met de 600 miljoen euri die hij veil heeft (of had ?) om de Vlaamse gemeentes financieel tegemoet te treden.

Hij wilde vlug-vlug als eerste, zonder de bemoeienis van de rode en oranje neuzelaars, met het nieuwtje van zijn cadeau naar buiten komen : elke gemeente zou 100 euro per inwoner ontvangen van de Vlaamse Regering om de schuldenlasten te korten.  Einde van het jaar, de rekeningen worden afgesloten en eventuele overschotten moeten een bestemming krijgen.

Van Mechelen moest zijn beslissing onmiddellijk intrekken, want holala, als het er op aankomt, centen uit te delen, wil iedereen naast de Kerstman staan.  Om geld uit de zakken te kloppen, mag Van Mechelen alleen gaan bedelen of op rooftocht.

Vandenbroucke van onderwijs, wist ook enkele honderden miljoenen scheef te slagen voor een nieuwe wijze van subsidiëring (die evenmin goedgekeurd was) maar men spreekt Frank niet graag tegen als het over centen gaat, gezien zijn reputatie als geldpyromaan.

Nu dus wordt het voorstel  van Van Mechelen met 100 euro teruggave per inwoner uitgevoerd, zij het, dat het onderworpen wordt aan zovele beperkingen, dat er gemeentes zijn die nu al laten weten, dat de bemoeials van de Vlaamse Regering hun vergiftigd geschenk kunnen bijhouden. Uiteiendelijk dreigt ook de gemeentelijke autonomie ten prooi te vallen aan de machtshonger van de klungelaars uit Brussel.

Zie je al die nijdige, afgunstige en verzuurde mensen bij mekaar zitten om maatregelen te bedenken om ons als burgers te dienen ?  Anciaux, het culturele onbenul dat zichzelf helemaal klem gereden heeft in een verkeerd begrepen systeem van openbare toelagen, Bourgeois, met de trieste waarheid van zijn onkunde leven wij elke dag dankzij de 0000, Madame Schuddenbol, passagier op haar eigen Lijn zonder bagage...

Dit is wat Joris van Hauthem er van vindt :

Tijdens de bespreking van de begroting wenste Vlaams Volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem meer uitleg over het fiscaal pact met de gemeenten. Dit fiscaal pact geeft de gemeenten wel meer geld (door 25 miljoen euro extra te geven in 2008, 41,5 miljoen euro in 2009 en 2010 te verdelen volgens de Elia-sleutel) en een afname van de schuld (612 miljoen euro eenmalig). Joris Van Hauthem wees er terecht op dat dit pact een aantal voorwaarden oplegt aan de gemeenten willen zij dit geld en schuldverlichting krijgen. Dit getuigt van een “keizer koster”-mentaliteit en tast de autonomie (en dus ook de fiscale autonomie) van de gemeenten aan. Joris Van Hauthem vindt terecht dat de enige voorwaarde die de Vlaamse regering kan stellen is dat de gemeenten geen nieuwe schulden aangaan na deze schuldverlichting. Verder wenste Joris Van Hauthem te weten hoe de minister deze schuldverlichting zag. Het antwoord was zeer kort : de schuldverlichting zal lineair geschieden a rato van 100 € per inwoner en dat hiervoor onderhandelingen zullen worden opgestart met de VVSG. Joris Van Hauthem repliceerde dat er dan nog veel discussies zullen plaatsvinden om deze schuldverlichting rond te krijgen


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom 90 km/uur ?


Fijn stof is een vorm van luchtvervuiling. Tot fijn stof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend. Fijn stof bestaat uit deeltjes van verschillende grootte, van verschillende herkomst, en dus met een verschillende chemische samenstelling. Uit epidemiologische en toxicologische gegevens blijkt dat fijn stof bij inademing schadelijk is voor de gezondheid. In Nederland en België sterven enkele duizenden mensen enige dagen tot maanden eerder door acute blootstelling aan fijn stof. Bovendien is de morbiditeit door (chronische) blootstelling hoog.[1][2] Bij mensen met luchtwegaandoeningen en hart-en vaatziekten verergert chronische blootstelling aan fijn stof hun symptomen[3] en het belemmert de ontwikkeling van de longen bij kinderen.[4] De normen voor fijn stof worden in Europa op veel plaatsen overschreden, vooral langs drukke wegen.

(uit Wikipedia)

Als er volgende keer een "geleerde" uitleg komt verstrekken over "fijn stof" zou het  dan iemand mogen zijn die in staat is een degelijk samenhangend verhaal te doen ?  Dus niet een mijnheer die komt zeggen "dat de huidige maatregel behoort tot het pakket van beslissingen van de Vlaamse Regering en dat het met die kwalificatie door niemand kan in vraag gesteld worden".   En liefst ook niet het poppetje Hilde Crevits, dat als een opgedraaid wekkertje staat te rinkelen en sinkelen van opwinding omdat het een camera ziet ?  Veeleisend, wij ?  We zitten vol fijn stof, ja.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagde selectie



Het Accent-team dat zes maanden geleden de opdracht kreeg van de keuning  een federale regering bijeen te zoeken voor een interimjob van bepaalde duur is eindelijk geslaagd in zijn opdracht.   Mogelijkheid tot uitbreiding naar onbepaalde duur  en excellente verloning is aanwezig.  Er werd zelfs een premier gevonden tussen de werkzoekenden.  Bij de aanwerving werd weliswaar gebruik gemaakt van de zogenaamde Griekse Mythologietest, waarbij de kandidaten iets prijs moeten geven van hun intieme seksleven maar dit bleek voor niemand een hinderpaal : wippen, neuken, lebberen, zolang het maar niet thuis is, was de algemene trend.  Het selectieteam (zie foto) neemt nu afscheid en via onderstaand bruggetje kan u meer lezen over de aanwervingen bij Accent.  Dank u voor de hint.



http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=AC1LMEOJ


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Woorden





Mert dank aan Roger & Wim 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pariteit ?



Pariteit = gelijk(gerechtig)heid, gelijkheid met de nominale waarde.  Zo staat het in het woordenboek.

Het hoofdartikel in de Gazet van Antwerpen is niet ondertekend vandaag, misschien durft Paul Geudens het niet en laat hij de verdenking liever rusten op de schouders van Dirk Castrel.  Onder de titel " Verhofstadt III, de regering die niemand gewild heeft" zigzagt de Frut tussen kritiek en goedkeuring voor de machtsgreep van Vrhfstdt en de keuning. 

Je kan altijd rekenen op een schouderklopje van het regime als je tussendoor geringschattend zinspeelt op "zij die aan de zijlijn staan te roepen".  "Nu roepen zij",  zegt de onbekende auteur maar als er niets gebeurd was, hadden zij ook geroepen.  Met een knipoog beweert de schrijvelaar dat er mensen zijn die van "roepen" hun roeping hebben gemaakt.  Wij hebben geen zin meer om hier verder over te argumenteren, we vinden het alleen onder niveau dat een hoofdredacteur er zich zo goedkoop van afmaakt.

Verderop in het artikel heeft de onbekende het over "de losers en mislukkelingen" die deel uitmaken van dit kabinet maar er was géén alternatief.  Op het vlak van beoordeling van het politieke personeel dat dit land bezit, kan deze uitspraak tellen !

Vreemd is het dat er tot op heden zo weinig gereageerd wordt op de knieval van Guynokkio voor de Franstaligen.  Normaal geldt de pariteitsregel in de federale regering : de helft van de regering komt uit elke taalgemeenschap en de premier staat boven deze verdeling.  Het is niet meer dan een symbool deze pariteit, die te maken heeft met de getolereerde aanwezigheid in Brussel van Vlamingen en de afgrendeling van de numerieke Vlaamse meerderheid in Kamer en Senaat met de alarmbel.

De Vlamingen hebben normaal recht op 7 ministers + de premier.  Daar heeft deze laatste van afgezien.  Rangschikt hij zich bewust bij de Nederlandse taalgroep of geeft hij de Franstaligen een ministerzetel meer ?  Zoals hij de uitslag van de verkiezingen weglacht en de grondwet, smokkelt hij ook met de pariteit.  Dit is een gevaarlijk man, een bezeten alleenheerser.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Dictee van de Nederlandse Taal




Jaarlijks nemen wij deel, ongemakkelijk in mekaar gekronkeld voor het scherm met pen en papier in aanslag, aan het Groot Dictee van de Nederlandse Taal.  Het is een jaarlijks ritueel, zeg maar onze bijdrage tot het offerfeest voor onze taal, de ruggengraat  van onze cultuur en het volledige skelet van de  communicatie, van onze diepste verlangens en onze bruggen naar verleden en toekomst.  Onze taal staat momenteel onder zware druk door oversimplifcatie en te veel buitenlandse invloeden, maar Nederlands is taai gebleken en zal dat vermoedelijk blijven met uiteraard de nodige wijzigingen en aanpassingen.

Meer dan een wedstrijdje Nederland-Vlaanderen is het vooral een confrontatie met jezelf, de wrevel om de eigen tekorten en de kleine trots bij het juist gespeld krijgen van woorden of uitdrukkingen die versteende monumentjes geworden zijn.  En nu ga ik iets neerschrijven, dat velen van onze bloglezers niet graag vernemen, maar ja, onder vrienden mag al eens geredetwist worden.  Martine Tanghe stelt dit programma mee voor, samen met de Nederlandse nieuwsman Philip Frerikse en zij doet dit met een vanzelfsprekende beschaving en charme die mij telkens bekoort.  Ik ken bijna niemand die zo keurig Nederlands praat met de juiste intonaties, alsof ze een perfect kleurenpalet in de keel heeft, als Martine Tanghe.  Wat jammer dat ik wegzap als zij het nieuws presenteert op de regimezender.  Zo, de lof is geuit, u mag allen terugkomen.

De tekst van het dictee was  zorgvuldig samengesteld door de onlangs overleden Jan Wolkers, en leek bij eerste lectuur  moeilijker dan bij het neerschrijven.  Weduwe Wolkers was  keurig geschilderd en behangen toen ze naar voren trad om de tekst van wijlen haar echtgenoot voor te lezen.  Heel even dacht ik nog, zij gaat het Viljalied vertolken uit de Lustige Weduwe, zo zag ze er uit.

Het gewone gemier van hoofdletters ja, neen, voorzetsels los van mekaar of aan mekaar, dàt blijven de echte struikelstenen.  En tikfouten bestaan natuurlijk niet, anders waren wij niet te verslagen kampioenen.  Er zijn dubbel zoveel Nederlandse deelnemers dan Vlaamse en bij de zogenaamde bekenden (onderwie een Miss Belgian Beauty, Freddy de Kerpel en de Spiritvriend met de groene bril) won een trio auteurs.  Bij de onbekende specialisten eindigde op 3 een NL-er en werd 1 en 2 toegewezen aan VL-ers. De winnares had 5 fouten.

Met slechts 13 fouten, voelden wij ons een even grote winnaar als Vrhfstdt met zijn derde regering van losers en wanhoopskandidaten.

Ray

PS Van de 20 Dictees die tot hiertoe plaatsgrepen zijn er 11 gewonnen door Vlaanderen en 9 door Nederland.  Het aantal deelnemende Vlamingen bedraagt de helft van de Nederlandse deelnemers.  Pariteit bestaat alleen in de belgische regering.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rijkste land ter wereld


Luxemburg is het rijkste land ter wereld

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is Luxemburg het rijkste land ter wereld.

De organisatie heeft, gebruikmakend van cijfers uit 2005, een nieuwe koopkrachtvergelijking opgesteld waarbij het verschil in prijsniveau van de diverse landen in de berekeningen is meegenomen.

Volgens die nieuwe berekening is Luxemburg, op basis van het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking, het rijkste land, gevolgd door Noorwegen, de Verenigde Staten en Ierland.

Nederland staat, na Canada maar voor Oostenrijk, achtste.

Als de reële consumptie per hoofd van de bevolking als maatstaf genomen wordt is Luxemburg nog steeds koploper, ditmaal vóór de VS, IJsland en Groot-Brittannië. Nederland staat op die lijst negende.

[Bron: De Financiële Telegraaf]

Bron:express.be http://www.express.be/zint/dvp_articles.NewsDetail?IdA=6574&TypeA=INT_HEAD

Dit voor hen die altijd zitten te zagen dat men een klein land zoals "la belle chique" niet moet splitsen...



WIM


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechtemorgen !

 

Het sorry-gebaar als alternatief voor de middelvinger

Een slechtemorgen voor Guynokkio III


19-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, onvoorwaardelijk ja



Al wie deze regering steunt, en dan denken wij vooral aan Vlaamse zijde aan de CD&V en de NV-A, treedt zeer lichtzinnig op ten overstaan van de bevolking. 

Wie geeft zijn vertrouwen aan een ploeg die niet eens een oplossing biedt, maar enkel een opsomming doet van een aantal problemen en belooft oplossingen uit te werken.  Hoe kan men maatregelen treffen om de levensduurte te bestrijden, als wij geen enkele greep hebben op grondstoffen of afgewerkte producten ?  Wat kunnen wijonernemen dat bv. Frankrijk, Duitsland of Nederland niet kunnen ? Wat kan de federale regering ondernemen tegen de olieprijs die schommelt rond de USD 100 per vat ?  (gelukkig blijft de USD goedkoop tegenover de euro).  Kan er getornd worden aan de accijnzen ?  Zo ja, wat is de prijs van die maatregel ? 

Hoe kan men om het even welke berekening maken, zonder de omvang van de begroting 2008 vastgesteld te hebben ?  Voorlopige twaalfden tot einde  maart, liggen vast op basis van 2007 maar laten zij een dynamische politiek van maatregelen toe die leiden tot mindere uitgaven voor de burgers ?   

Zal de minister van Werk (Piëtte, een vakbondsman zo links als een klapdeur) -in overleg met Sociale Zaken van Onkelinx- een beleid voeren om zoveel mogelijk mensen aan de job te krijgen ?  Is die man voorstander van het principe "als ze niet willen, willen ze niet", een variant van het vroegere foorjargon voor warme wafels "nie warm, nie willen" ?  Wij hebben ontzettend veel vragen en het is triest, zeer triest vast te stellen, dat al die mensen die gedurende zes maanden samen "Antoinette, wie heeft den bal"*  hebben gespeeld, thans triomfantelijk voor de camera's verschijnen alsof ze ik weet niet welke overwinning hebben behaald maar op kookpunt staan om het volk te dienen.  Schaamteloos. 

Hallo ?  HALLO ? ? ?   Tuut-tuut-ut

Vlaanderen koos tegen de premier, wenste ernstige  verbouwingswerken aan de staat,  hoopte op een terugkeer naar het gezond verstand,  naar betere democratie, een veiliger leefomgeving,  en wat krijgen wij : dezelfde premier, geen wijziging van de structuur van de staat, zelfs geen belofte en het harde handhaven van de onwettelijkheid.  Wie loopt vooraan met de vlag van de goedkeuring ?  Of is het de zoveelste witte vlag van de overgave ? 

Savat



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psst ... Kom eens





Psst... Kom eens, ik ben terug hé, smeerlapjes !


Mois aussi, j"arrive !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten dienste van ...


Wij moesten kiezen.  "Staat u ten dienste van uw keuning of van de Heer Vanhecke en zijn trawanten ?" .  Het was een verscheurende keuze, wij vroegen of er soms ergens een pan met een dikke vis was.  "Neen" klonk het hardvochtig maar met een bekende stem en smakgeluiden ""Als ge wilt kunt ge een lepel suiker krijgen van mij".  En toen wisten wij het, onze keuze was gemaakt : nooit voor de die, noch veur de keuning.  

Weggeplukt bij de webstek van VB : 



Linkse regering van start zonder programma en zonder zicht op staatshervorming

19.12.2007 10.38u - Na het akkoord van CDH zou vrijdag een interimregering onder leiding van Guy Verhofstadt de eed afleggen. Het Vlaams Belang vindt de manier waarop de interimregering tot stand is gekomen, hallucinant en ondemocratisch, en dat om volgende redenen:

* De derde regering-Verhofstadt wordt gevormd na een oekaze van de Belgische koning, die het verkiezingsresultaat van 10 juni naast zich neerlegt en de door de Vlaamse kiezer afgestrafte Verhofstadt opnieuw aan het hoofd van een regering piloteert. Dat het niet-verkozen staatshoofd de leiding van de nieuwe federale regering in handen legt van een man die is afgestraft voor acht jaar communautaire stilstand, is zonder meer een slag in het gezicht van de Vlaamse kiezer.

* Na zes maanden over ‘inhoud’ te hebben gepalaverd en na het afsluiten van oranje-blauwe deelakkoorden, gaat de nieuwe regering plots zónder inhoud en zonder concreet programma van start. Door de komst van CDH en de wederopstanding van de PS van Di Rupo, is de nieuwe regering - in tegenstelling tot de beloften over een “centrum-rechts beleid” - zo mogelijk nog linkser dan de vorige regeringen-Verhofstadt.

* Leterme, Vandeurzen en De Wever zouden onder geen beding in een federale regering stappen als de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet definitief gesplitst was en als er geen sluitende garanties waren voor een grote staatshervorming, inclusief de overheveling van de sociaal-economische hefbomen. Geen van die voorwaarden is vandaag vervuld, en het kartel stelt zich tevreden met een comité van twaalf Belgicistische krokodillen die de ‘contouren voor een staatshervorming’ moeten onderhandelen. CD&V en N-VA, die de term ‘interimregering’ gebruiken om de eigen onmacht te verdoezelen, plegen daarmee schaamteloos kiezersbedrog.

Kortom, het Vlaams Belang is niet te spreken over de nieuwe – met de woorden van Di Rupo – “lila-regering, paars met een sterke rode ondertoon”, die manifest ingaat tegen de wil van de Vlaamse kiezer. De federale regering wordt een inhoudsloze constructie die niet de minste garantie op een staatshervorming biedt. De Belgische interimregering wil naar eigen zeggen de dringende sociaal-economische dossiers beredderen, maar het is net de Belgische staat die de welvaart van de Vlamingen bedreigt. Het enige échte objectief van de derde regering-Verhofstadt is de gammele Belgische constructie overeind houden, tegen beter weten in.

Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Belang

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger


-----------------------------------------------------------------------
Postjes verdeeld. Programma onbekend

19.12.2007 16.55u - Verhofstadt III is een feit. Het wordt een noodregering, die verondersteld wordt de ‘dringende sociaal-economische dossiers’ te beredderen, zoals het koopkrachtverlies, de dure energie en de hoge voedselprijzen. Hoe deze interimregering deze problemen denkt aan te pakken, is tot op heden echter onbekend. En dat hoeft niet te verbazen, want daarover ging het de voorbije weken ook niet. Het ging op geen enkel moment over “de echte problemen van de mensen” en mogelijke noodmaatregelen, maar om de platte verdeling van de postjes.

De ‘interimregering’ is dan ook een inhoudsloze constructie en het is maar zeer de vraag of die ooit tot zoiets als een gemeenschappelijk programma zal komen. Of zelfs maar tot een samenhangend pakket maatregelen om tegemoet te komen aan de dringende problemen waarvoor ze – officieel althans – werd opgericht. Het spektakel dat de voorbije weken werd opgevoerd, doet in ieder geval het ergste vermoeden.

Ten gronde kan men zich afvragen wat er nu eigenlijk is veranderd. Niets, behalve dan de grote terugkeer van uitgerekend dé partij van Waalse veto’s en dictaten: de Parti Socialiste. Het is ronduit bevreemdend ondermeer CD&V-voorzitter nu te horen verklaren tevreden te zijn met het politieke monster dat door Verhofstadt in mekaar geknutseld werd. Inhoudelijk staat men immers nergens.

Dat geldt ook voor de staatshervorming, zonder dewelke CD&V/N-VA gezworen had nooit in een regering te stappen. Hoe men het ook wil laten uitschijnen, feit is dat er nog steeds geen enkele garantie is dat die er nu wél zal komen. Het is immers niet omdat men over een tweederde meerderheid voor een staatshervorming beschikt (die dan nog voornamelijk langs Franstalige kant wordt geleverd!), dat er ook een akkoord over die staatshervorming is. De bewering dat een akkoord gemakkelijker zal zijn omdat de PS niet vanuit de oppositie ‘de beste Franstalige’ kan spelen, is onzin. Het enige verschil is immers dat zij dat nu zal doen op precies dezelfde manier als zij dat de voorbije twee decennia deed: vanuit de regering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll ! Poll ! POLL !!!
http://www.knack.be/index.jsp

Bent u tevreden met Verhofstadt III ?  Wat een vraag : JA !  Wij zitten al te popelen voor IV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsingsverzoek BHV bevestigd door Vlaams-Brabant



De zogenaamde kwaliteitskranten, ook wel eens de regimepers genoemd, sturen hun personeel de markten op met CD's (le Matin) of de schrijvers worden omgedoopt door de directeur als "handelsreizigers" (le Standard), dus de journalistiek verwatert.  Juist of niet juist ? 

Gelukkig zijn er nog de "populistische" kranten, die geringschattend zo genoemd worden door de betere, maar daar lees je ook leuke dingen in, zoals dit uit Het Laatste Nieuws :

PROVINCIE BEVESTIGT EIS TOT SPLITSING BHV

De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant bevestigde gisteren een maanden oude motie waarin de onvoorwaardelijke splitsing van het kies- en gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wordt gevraagd, maar de raad verwierp tijdens haar laatste zitting van het jaar wel een nieuwe motie daarover die uitging van het Vlaams Belang.

Gedeputeerde Tom Troch (sp.a) antwoordde op een vraag van Jan Laeremans (Vlaams Belang) dat provincieraadsvoorzitter Vic Laureys (CD&V) de nieuwe formateur Guy Verhofstadt een brief had gestuurd, met daarbij de oude motie van de provincieraad over BHV. «Ons standpunt is niet veranderd, waarom zouden wij dan een nieuwe motie moeten goedkeuren waarin net hetzelfde staat?», vroeg hij.

Het Union des Francophones (UF) vroeg dat in dergelijke brief voortaan niet langer zou staan dat 'de provincieraad' de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde vraagt, maar dat zou vermeld worden dat 'een meerderheid van de provincieraad' de splitsing vraagt. Voorzitter Laureys veegde dat voorstel van tafel. (HML)

© 2007 De Persgroep Publishing

Publicatie: Het Laatste Nieuws / De Ring-Brussel

Zelfgeprezen kwaliteit is stoef en ruikt niet lekker.

Savat.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!