Angeltjes
14-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaia ... hoe zit het ? + Aanvulling






Wanneer onderneemt Michel Vanden Bossche iets tegen die afschuwelijke dierenmishandeling ? 

AANVULLING

Op de webstek van Gaia wordt verwezen naar hun acties uit het verleden en Gaia legt zich klaarblijkelijk neer bij de bestaande wet om rituele slachtingen toe te staan.  Er wordt wel gepleit voor verdoving.  En gelukkig is er voor Gaia in deze periode ook de foie gras actie om de aandacht op te vestigen.  Ze verklaren zich heel blij met de vraag van Marino Keulen om een gift te doen ipv een schaap te laten afzien.  Ze kunnen misschien ook onze overweging toejuichen : het invoeren van een symbolische slachting zoals bij de  christelijke communiefeesten : uit de nek van het lammetje vloeit groseille.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Deckmyn in de aanval






Vlaams minister Anciaux stond tijdens de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement op 13 december jongstleden met zijn mond vol tanden. Reden hiervoor was de vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn over verkiezings-propaganda die werd gevoerd door de vzw "De Verenigde Cultuurfabrieken" (Rode Pomp) uit Gent. Namens die vzw voerde Andre Posman n.a.v. de verkiezingen van 13 juni propaganda voor zichzelf en voor Dirk Holemans op de lijst van Groen!

Toen Deckmyn de minister op 5 juli 2007 een schriftelijke vraag stelde antwoordde deze onder andere dat "op geen enkel moment deze communicatie vertrok vanuit of op de vraag van de desbetreffende politieke partij". Op zijn zachtst gezegd strookte dit uiteraard niet met de waarheid aangezien Deckmyn persoonlijk was aangeschreven door Posman met een aanbevelingsbrief op briefpapier van Groen! en in een enveloppe van Groen!. Op de achterzijde van de enveloppe stond bovendien een stempel van de vzw.

Op 13 december trok Deckmyn bijgevolg naar de minister met een mondelinge vraag omtrent deze zaak. Toen de minister zijn antwoord begon te geven zwaaide Deckmyn in de commissie met de bewijsstukken, waarna de minister zich rechtstelde en naar Deckmyn toeliep om de stukken met eigen ogen te zien. Hij stond warempel met zijn mond vol tanden aangezien het antwoord dat hij wou geven opnieuw niet juist bleek te zijn. Men had hem vanuit de vzw blijkbaar tweemaal voorgelogen! De minister beloofde Deckmyn de zaak te onderzoeken en hem op de hoogte te houden van de resultaten.


PS : wie dat leuk vindt kan de naam van de Vlaamse volksvertegenwoordiger uitspreken op zijn West-Vlaams "dek mien", maar we staan niet in voor de gevolgen. Johan maakt deel uit van de Gentse gemeenteraad en omschrijft zichzelf op zijn webstek als "een jonge Turk", daarmee zal hij ongetwijfeld veel stemmen halen in Gent. Veel succes, Mijnheer Deckmyn !

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 kaakslagen


KAAKSLAG 1

In de Kamercommissie stemmen de Vlamingen het wetsvoorstel tot splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.  De Franstaligen zijn gekoewetst door zoveel lef.  Grenscontrole (foto)






KAAKSLAG 2


De Vlaamse minister van Biza weigert drie Franstalige bugemeesters in de Rand van Brussel te benoemen, omdat zij de eentaligheid van Vlaanderen niet erkennen en dreigen met volksopstand en burgerlijke ongehoorzaamheid.  Eentje verklaart de oorlog.  Foto  : op de voorgrond François van Hoobroeck d'Aspre, links de FDF-generaal Maingain, rechts een Vlaamse simpele van geest.





KAAKSLAG 3

Marie Arena, voorzitter van de Franstalige Gemeenschap, krijgt een appelflauwte als ze hoort dat de door Vlaanderen betaalde scholen in de faciliteitengemeentes onder de bevoegdheid vallen van de Nederlandstalige schoolinspecteurs (foto) : de schoolinspecteurs maken zich op voor hun eerste ronde.






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : Pensioen ! Morgen : Op !



Wie het hardst werkt, kijgt het minst.  Dat lijkt onrechtvaardig, het is het ook, dus we zwijgen erover en we kijken lachend naar de fijne humor van Debby & Nancy.  Wanneer treedt mijn burgemeester op ? Die systematiek die de Romeinse keizers en consuls toepasten met hun fameuze panem et circenses is nog steeds in zwang. 

Kijk naar onze pensioenen, het wachtgeld voor het finale afscheid .  In het land B bedraagt het gemiddelde pensioen € 1170 per maand.  Dat zijn alle belgische pensioenuitkeringen bij mekaar en gedeeld door het aantal "begunstigden".  Door de verschillende stelsels doen de gemiddeldes zich als volgt voor : 

Zelfstandigen : € 493 per maand 
Werknemers : € 925 per maand (arbeiders, bediendes uit de privé sector) 
Ambtenaren : € 2.112 per maand.  

Laat u niets wijsmaken door een of ander piepjong ministertje of door een belegen Pinocchio, dat de stelsels zullen gelijkgeschakeld worden : daar zijn de middelen niet voor.  De enige gelijkschakeling die men cynisch wél kan doorvoeren is naar beneden toe. 
 
Aan de Zuidertoren in Brussel waar de pensioenkas zich bevindt, werden de regionale verschillen ook berekend.  Hier wie go :

Brussel € 1.096 -
Wallonië : € 1.057 -
Vlaanderen : € 1.006 - 

Iemand van de geleerden moet ons vertellen hoe je een gemiddeld rustpensioen over het ganse land berekent op € 1.170 terwijl de regionale gemiddeldes aanzienlijk lager liggen. 

Dames en Heren, dit is een luttel statistisch voorbeeld over hoe de staat met cijfers omgaat.  Wij worden permanent overdonderd door indrukwekkende cijfers zoals vroeger in de Sovjet-Unie : de bevolking kookte de schors van de bomen en Stalin beweerde dat ze geen Amerikaans graan meer hoefden in te voeren, want dat ieders buikje dik en rond stond.  Cijfers ?  En daaruit wordt beleid gedistilleerd. 

Dit neemt niet weg dat in Vlaanderen ongetwijfeld de laagste pensioenen betaald worden en in Brussel/Wallonië de hoogste gezien het aantal ambtenaren.

Ray


13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong geleerd


Dit lijkt niet een perfecte opvoeding, maar wellicht zal hij het later best kunnen gebruiken.

supersundaygaatnietdoor.jpg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SVP/UDC in de oppositie in CH



Wij hebben in de maand oktober met veel enthousiasme de verkiezingen in Zwitserland gevolgd.  De rechtse-conservative Zwitserse Volkspartij (SVP of Union deémocratique du Centre UDC) die het mikpunt was van de gebundelde media en de overige partijen heeft met glans 7 zetels gewonnen (van 55 naar 62), werd daardoor de grootste partij van het land en wist vooral ook door te dringen in de Franstalige kantons zoals Genève, een traditioneel bolwerk van links.

Zwitserland kampt precies als de rest van Europa met de samenlevingsproblemen door de talrijke immigranten.  Er leven ongeveer 350.000 moslims, hoofdzakelijk afkomstig uit de Balkanlanden,  het traditionele achterland van de Zwitsers.  De problemen zijn dezelfde als de onze die te maken hebben met Marokkanen en Turken : zich geen centimter aanpassen maar wel allerlei eisen stellen aan hun nieuwe omgeving en een   sterke oververtegenwoordiging in de criminaliteit.

De SVP stelt zich ondubbelzinnig nationaal op en eist dat het Huis van Zwitserland in de eerste plaats voor de Zwitsers is.  Dit slaat enorm aan bij de bevolking zoals de uitslag bevestigt.

Dit land beschikt over democratische  traditie, namelijk dat de federale regering proportioneel samengesteld wordt overeenkomstig de zetelverdeling, dus ook in 2003 kreeg de SVP een ministerportefeuille, die van Justitie en Politie voor een fel man, Christoph Blocher, die zijn opvattingen niet verloochende en gehaat werd door al wat links en progressief is.

Gisteren moest het parlement de nieuwe regering verkiezen waarin de SVP 2 ministerambten zou krijgen.  Door allerlei intriges en gekuip hebben de linksen en de groenen Blocher niet  laten verkiezen ; in zijn plaats kwam een gematigde advocate die normaliter geen kandidate was. De partij had dit maneuvre verwacht maar het was pas bij de verkiezing zelf dat men de schade juist kon inschatten. Enkelen leden van de SVP/UDC hebben niet voor Blocher gestemd.

De partij heeft inmiddels gedaan wat ze vooraf had aangekondigd : als de twee kandidaten die worden voorgedragen door de SVP niet gekozen zijn, trekt men zich in de oppositie terug.  Dat is vandaag gebeurd.  De tweede verkozen minister heeft solidair afstand gedaan van zijn mandaat ; de gemanipuleerde, omgekochte vrouw blijft lekker zitten.

Een fragmentje uit de persmededeling die wij zonet ontvingen : 

Durant les 24 heures écoulées, l'UDC a enregistré plus de 2500 adhésions de nouveaux membres et ce chiffre augmente d'heure en heure.

In de voorbije 24 uren zijn er meer dan 2.500 nieuwe lidmaatschappen binnengekomen op het partijhoofdkwartier in Bern en dit cijfer verhoogt elk uur.  De reacties in de diverse ledenafdelingen zijn hier niet bijgeteld.

Consequente mannen en vrouwen van de Zwitserse Volkspartij.  Er zijn er gelukkig nog meer in Europa.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanpain komt !

.

'Rookverbod schaadt reserveringen oudjaar horeca'

De horeca noteert tot twintig procent minder reserveringen voor oudjaar. De sector wijst naar het rookverbod als belangrijke oorzaak.

'Voor veel klanten is het een optelsom: er zijn de alcoholcontroles, de dure benzineprijzen en nu ook het rookverbod', zegt Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen in Het Belang van Limburg. 'Het gevolg is dat veel mensen er de voorkeur aan geven om oudejaar thuis te vieren.'

Voor veel horecazaken wordt oudejaarsnacht dan ook problematisch, aldus De Bauw.

Het rookverbod in eetgelegenheden is in ons land dit jaar van start gegaan. Het is de eerste keer dat oudjaar op restaurant zonder sigaret gevierd zal worden

Horeca Vlaanderen wijst er op dat het gelukkig niet verboden is  wiet, XTC, heroïne, cocaïne te gebruiken, snuiven, spuiten, slikken, zodat er toch een beetje amusment overblijft.  Tijdens de feestnachten zullen er patroeljes uitgestuurd worden met manschappen die een masker dragen dat prof. Blanpain voorstelt : gezien diens hoge geloofwaardigheid en sympathieke voorkomen, zullen vele feestvierders in tranen uitbarsten onmiddellijk huiswaarts keren.


Savat (met dank aan het Nieuwsblad)




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctie inzake Pro Flandria




Via-via vernemen we dat Willem Van den Berghe met zijn spitante visie op de staatshervorming/vorming niet langer de voorzitter is van Pro Flandria.  Hij was dat voordien en is vervangen door Jan van Malderen.  Waarvan akte.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopende zaken in Lissabon





Lopende zaken in Lissabon









Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de Post van het land B



Door een goede vriend werden wij vandaag aangemaand geen mails meer te zenden.  We moesten maar, zoals hij wat meer gebruik maken van de onovertroffen diensten van de Post van Johnny Thys, die op het randje van een zenuwinzinking vertoeft, wegens te veel tegenstrijdige beslissingen.  Met het oog op de invoering van de vrije marktspelregels zullen in 2011 de diensten van de belgische post aangeboden kunnen worden door om het even wie (bij wijze van spreken).  De reorganisatie die in nederland gepland was van 01.01.08 is afgeblazen. Ook wij willen onze post behouden, zegt onze vriend (de VRT die mogen ze opofferen maar van onze postbode blijven ze af).  Met de gepersonaliseerde postzegels wordt het natuurlijk een stuk leuker om uw brieven weg te likken.  Een blik in de archiefdoos van de zegelverzamelaar ? Hier wie go :




PS : Jody Foster zal het ongetwijfeld met ons eens zijn. Vandaag bekende zij aan HLN dat ze lepsisch is.  Dat wisten wij al zéér lang maar wij blijven discreet. Zo kent u ons.

Juffrouw Ellen (niet lepsisch)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publicatieverbod


HLN : 13.12.07

Prof. Blanpain bepleit rookverbod in auto's met minderjarigen.
-------------------------------------------------
Angeltjes bepleiten publicatieverbod uitspraken Prof. Blanpain. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boos om wat niet is


Soms zijn wij kwaad van machteloosheid, vooral als we sommige reacties lezen van vrienden die ieder op hun eigen manier hun toorn de vrije loop laten.

Quaden van de Nationale Bank verwittigt dat de aanslepende politieke crisis ons veel geld zal kosten.  De begroting 2007 schijnt compleet ontwricht te zijn.  Dat verwondert alleen maar domoren of onverwoestbare optimisten.  Behoudens enkele sporadische algemeenheden hebben we tijdens de onderhandelingen slechts vernomen dat er wellicht een tekort zou zijn tussen 4 tot 8 miljard euro.  Een peulschil, want de liberalen wilden de inkomsten verminderen door belastingsverlagingen en de christen-democraten eisten meer uitgaven voor de kinderrijke gezinnen (wat nu hoofdzakelijk allochtonen zijn).  Sedert maanden wordt er geen woord meer gerept over tekorten, alles zinkt weg in de brij van lopende zaken.  En eerloze gevechten voor de posten.  Wij roepen al maanden "Wil iemand eens vertellen waar we precies een exacte omschrijving kunnen vinden van lopende zaken ?"   Moet ik het zeggen, Walter ?  Er is er geen, er zijn alleen wat vage teksten waar je alle kanten mee uitkan, zelfs naar Lissabon.

Nu worden we weer de boom ingejaagd door de stijging van voedingsartikelen.  Gemiddeld 4,4% op jaarbasis.  Zie maar dat ze er liggen al die miljoenen mensen die van een karig loon of vergoedinkje moeten leven.

Dat zijn de momenten dat je razend wordt op de ijdeltuiten van de politiek.  Als zij de moed mochten hebben in te zien dat dit land onleefbaar is, dan konden we op eigen kracht verder : dan zou de eerste regering van de republiek Vlaanderen de nodige maatregelen kunnen treffen om de zich aankondigende economische inzinking voor het volk betaalbaar te houden. We beginnen onmiddellijk met een besparing van 10 tot 12 miljard euro aan transferts naar Wallonië.

Het gaat politiek zelfs zo ver, dat Erik de Bruyn (de tegenkandidaat van Gennez bij de voorzittersverkiezingen) dreigt zich af te scheuren en met een eigen linkse partij op te komen.  De socialisten worden in eigen rangen ontmaskerd als de onverschilligen tegenover de gewone vrouw en man, de arbeider, de kleine bediende, de alleenstaande moeder met kinderen en te weinig inkomsten. De socialisten van de SP-a zijn géén socialisten meer, dat wisten wij al lang, het zijn snobs die met de Morgen onder de arm, elke voeling met de realiteit weigeren.  Het zijn de enthousiaste consumenten van rubrieken "Het leven zoals ..."

Het is vooral voor de gewone mensen, zij die niet weten hoe ze de maand moeten doorkomen, die depressief worden van de tegenslagen en de ellende en niet begrijpen hoe het komt dat vele vreemdelingen méér weten te bekomen dan zij, voor hen zou  een onafhankelijk Vlaanderen een grote stap voorwaarts betekenen. 

Duidelijkheid, democratie en onafhankelijkheid : 't is wat anders dan het gekakel van ijdeltuiten, volksbedriegers en landverraders.

Savat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot uw dienst !


Meer Vlaamse overheidsmiddelen voor de VRT ?

In de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement ondervroeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Werner Marginet mediaminister Geert Bourgeois over zijn uitspraken in verband met een mogelijke dotatieverhoging voor de openbare omroep VRT.

Volgens Marginet is een eventuele verhoging van middelen nog helemaal niet aan de orde. Het in de beheersovereenkomst met de VRT voorziene evaluatiemoment heeft immers nog niet plaatsgevonden. De minister heeft dus nog geen zicht op de financiële toestand. Zo weten we nog niet in hoeverre de efficiëntieverhoging van 10 % is gerealiseerd, is er nog geen zicht op de inkomsten uit eigen middelen van de VRT, is er geen zicht op de opbrengst van de verzelfstandiging van het VRT-zenderpark, enz.

Bovendien was het de gedelegeerd bestuurder van de VRT zelf die in de commissie media van het Vlaams Parlement kwam vertellen dat er zich geen financieel probleem stelde in 2008 en 2009. De uitspraak van de minister is op zijn minst prematuur Voor Vlaams Belang mogen de middelen in de huidige omstandigheden onder geen beding verhoogd worden.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De evolutie van de mens



Zeker honderdduizend jaar geleden strompelden mensen rond op handen en voeten, wat makkelijk was voor het zoeken van eten laag bij de grond.  Bloempjes, grassoorten, insectjes en tussendoor een klein zoogdiertje.  Het nadeel was dat die laaggezetenen makkelijk overvallen konden worden door grotere zogdieren die er bovenop sprongen en de jammerende prooi verorberden. Een voordeel was  dat bij de geslachtsgemeenschap geen bepaalde moeilijke houdingen of standjes moesten ingenomen worden. "Ga maar liggen" was toen gebruikelijk.

Tot een slimmerik tussen de kruipende menigte er plots  genoeg van had en zich uitstrekte  in zijn glorieuze lengte : "Amai, dat is hier schoon" (vermoedelijk bedoelde hij mooi maar in die dagen was het pover gesteld met de kennis van het Nederlands, het leek heel erg op varkensgeknor of hondengeblaf).  Het voordeel van rechtoplopen is dat je de vijand makkelijk imponeert en hem ziet aanstormen.  Bij geslachtsgemeenschap was het in het begin veel vallen en opstaan maar op dat vlak heeft de mens steeds handig zijn plannetje getrokken.

Er waren mensengroepen die bleven kruipen en er waren er die rechtop liepen en zo hebben we langzaam ieder onze eigen gewoontes en verschillen ontwikkeld die we met onze genen ontvingen en doorgaven.  Simpel toch.

Als u méér wil weten, écht wetenschappelijke uitleg en niet zo'n beetje een aangebrand verhaaltje à la Dag Allemaal (seffens een proces) moet u het volgende bruggetje nemen naar Else4, een weekblad uit het Nederlandstalig gebied dat elke dag intressante visies ontwikkelt : een aparte genetica is beslist aanwezig op die redactie. Zoals op de onze, een politiek totaal incorrecte zienswijze.

http://www.elsevier.nl/nieuws/wetenschap/artikel/asp/artnr/183401/index.html



Huiselijk tafereeltje, : onbetaalde lunchpauze


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het syndicaal hoekje.



Gisteren lag Antwerpen plat !  Godverdoeme, dankzij de solidaristen van de ACOD.  De pijpekoppen  van de kathholieke partij deden weer niet mee, de rode kameraden kunnen alleen opdraaien om de sociale verwezenlijkingen van het syndicaal profitariaat veilig te stellen. Gelukkig kan de Acod rekenen op de solidariteit van de rechtse mestkevers van Angeltjes : als het ergens boel is, zijn die er bij.  Het zijn onbetrouwbare fascisten maar ze werken ook niet graag. 

 De reactionaire burgemeester en zijn schepenen onder wie onze vroegere baas, de verrader Frans Lauwers, willen onze middagmaaltijd-pauze afnemen.  Kunt u zich dat voorstellen, kameraden ?  Wij werken van 8 uur 's morgens ten dienste van de bevolking tot 17 uur en wij mogen niet stoppen voor een boterhammetje met kaas en een slok koffie uit onze thermos !  Dit is terug naar de negentiende eeuw, godverdoeme.  De kapitalisten bieden ons een maaltijcheck aan van zes euro. 


Waar kunt ge voor dat bedrag eten ?  Het is hetzelfde van altijd : den baas is ne smeerlap !

De stakende, solidaire redactie van Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa is een lopende zaak



VERHOFSTADT KAN EUROPEES VERDRAG NIET TEKENEN IN LISSABON


Verdragen afsluiten valt niet onder lopende zaken

12.12.2007 15.20u - Morgen wordt het Europees Hervormingsverdrag in Lissabon ondertekend door de Europese staatshoofden en regeringsleiders. Indien premier Verhofstadt naar Lissabon reist en het Verdrag namens België ondertekent, gaat hij zijn boekje zwaar te buiten. Verhofstadt, wiens regering ontslagnemend is, beschikt immers niet over een mandaat om een dergelijk belangrijk verdrag te sluiten.

Een regering van lopende zaken houdt zich bezig met drie soorten zaken: het dagelijks beheer van relatief onbelangrijke aangelegenheden, het afhandelen van belangrijker zaken die vooraf al waren beslist, en het nemen van dringende beslissingen. De ondertekening van een Europees Verdrag kan zelfs met de beste wil van de wereld niet beschouwd worden als vallend onder één van deze drie categorieën.

Verhofstadt kan niet eens aanvoeren dat de ondertekening van het verdrag gewoon de afsluiting is van een onderhandelingsprocedure die van Belgische kant op een normale manier werd afgehandeld. De regering was immers al ontslagnemend op het moment van de Europese Raad van 21 en 22 juni. Op die vergadering werd het mandaat van de intergouvernementele conferentie (IGC) bepaald. Verhofstadt nam vervolgens deel aan de onderhandelingen, zonder mandaat en zonder controle van het parlement.

Deze toestand is ongehoord, temeer omdat het Hervormingsverdrag ingrijpende en fundamentele veranderingen voorziet, alsook belangrijke bevoegdheidsoverdrachten, met name op het vlak van immigratie en asiel.

Het Vlaams Belang overweegt de rechtsgeldigheid van de ondertekening aan te vechten bij de Raad van State.

Philip Claeys
Europees parlementslid

Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Belang




Bij Aanklacht schreef onze vriend Stradi meer details over deze zaak en zoals u weet : Vlaams-radicale blogs steunen mekaar :

http://blog.seniorennet.be/aanklacht/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vrienden van de politie



Zoals alle rechtse smeerlapjes hebben wij vrienden bij de politie, wij schurken aan tegen de geüniformeerde macht en wij porren onze vrienden aan om zo onrechtvaardig mogelijk op te treden, liefst met veel machtsvertoon en gebrul, tegen het kleine volk.  Dàt vinden wij een ideale samenleving : elke week matrakkensabbat onder het toeziend oog uit de Hemel van de sympathieke generaal en volksvriend Pinochet. 

Onze vrienden van de politie hebben het niet makkelijk : om te beginnen moeten ze afschuwelijke uniformen dragen, waarin ze op een kruising lijken van een Chinese mijnwerker en een slonzige hovenier. Van zodra af ze bevorderd zijn,  komt er een kepie op hun kop zoals de Wehrmachtofficieren tijdens de oorlog.  Het is een persoonlijke perceptie, die niets afdoet aan de vriendschapen de waardering voor de agent. 

De politieman of -vrouw wordt regelmatig afgesnauwd door de burger, dat was vroeger ondenkbaar. Een hangjongere aanspreken vergt heldenmoed, want als die zijn GSM bovenhaalt, laten de meeste patroeljes het er bij zitten : "Het is goed, ga maar door, ge zijt braaf".  Bij fysieke confrontaties speelt de angst een grote rol : het dieventuig knalt gewoon de agenten omver. Het doet denken aan internationale banditisme gepleegd door simpelen van geest zonder respect voor het leven. Hoe die hier binnenraken in het land B, is een misterie.

 Maar er is ook goed nieuws : om al dat leed en die spanningen te compenseren, delen sommige commissarissen uit Antwerpen aan hun agenten parkeerkaarten uit van gehandicapten.  Hoe ze eraan komen, willen we niet weten maar op die manier kan iedere nerveuze politiemens rustig winkelen en de auto 24/24 op de fijnste plekken plaatsen na zijn stresserende dienst. Een klein extra-legaal profijtje.

Misschien komen binnenkort de vrienden van de politiemensen ook in aanmerking voor zo'n kleine gunst ? 
http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={F1447BA5-432D-47C1-988F-FCB3FC54568B}


12-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 1905



Brand Antwerpen



Reusachtige brand in de Antwerpse haven aan de Petroleuminstallaties.  De brand heeft gedurende 10 dagen gewoed.  De pompiers waren totaal niet uitgerust om dergelijke rampen te beheersen : ze verplaatsten zich met gammele wagens getrokken door paarden. Rond deze plaats nabij Hoboken aan de Schelde bevinden zich nog steeds petroleum-activiteiten.  Het overgrote merendeel is helemaal verplaatst naar het Noorden tot tegen de Nederlandse grens.
(foto : Stadsarchief Antwerpen)

Brand Antwerpen

De pompiers in actie tijdens deze brand.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke democratie !


Verbod wordt vrijgeleide voor provocerende en politiek onvolwassen uitspraken van Vlaams ministers - 13/12/07

Voorzitter Marleen Vanderpoorten verklaarde deze voormiddag een voorstel tot actuele vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter i.v.m. de uitlatingen van Vlaams minister Bert Anciaux betreffende de uitspraken van Yves Leterme omtrent de vergelijking tussen de RTBF en  “Radio Mille Colline”  onontvankelijk.

Het argument van voorzitter Vanderpoorten dat de uitlatingen van de minister de  “Vlaamse regering niet binden” en geen  “beleidsdaden” zijn van de Vlaamse regering, m.a.w. dat Bert Anciaux deze uitspraken niet als Vlaams minister deed en hij hierover dus niet ondervraagd kan worden, snijdt op geen enkel moment hout. De uitlatingen van de minister op zijn website zijn wel degelijk politieke uitspraken die invloed hebben op de werking en vooral op de cohesie van de Vlaamse regering. Vlaams minister Anciaux laat immers minstens uitschijnen dat hij de in Vlaanderen breed gedragen visie - dat de RTBF niet bepaald erg objectief is in haar  “beeldvorming” over de Vlaamse politieke verzuchtingen -  niet onderschrijft.

De minister tast hierdoor ook de eensgezindheid van de Vlaamse regering betreffende het Vlaamse communautaire eisenplatform aan en gedraagt zich als een objectieve bondgenoot van de Franstaligen.

Het is dan ook logisch dat Vlaams minister Anciaux ter verantwoording wordt geroepen in het Vlaams parlement voor zijn uitlatingen. Indien Vlaams minister Bert Anciaux hierover niet kan en mag ondervraagd worden, dan betekent dit een belangrijk precedent en een vrijgeleide voor ministers om soortgelijke provocerende teksten en visies te verspreiden zonder dat zij hierover verantwoording in het parlement zouden moeten afleggen.

Met deze beslissing tast de voorzitter dan ook niet alleen het controlerecht van de Vlaamse volksvertegenwoordigers aan, maar maakt ze ook het Vlaams parlement monddood.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig tijd voor zijn mandaat maar wel om te schimpen


In een artikel van 10.12.07  bij de NV-A buigt Bart de Wever zich over het fenomeen racisme en herleidt hij de algemene sfeer daaromtrent tot juistere proporties.  Als zelfs de Liga voor mensenrechtenrechten vraagt de huidige strenge wetgeving te versoepelen, zal het wel nodig zijn.  Of de politiek mee zal gaan, is nog wat anders, want in kamer en senaat zitten ettertjes en hatertjes.
 
Op het laatste van zijn stuk ontpopt De Wever zich  tot zijn normale proporties die wij kennen : hij gaat er weer eens over.  Straks volgen er excuses.  Even het woord aan Bart, die nu zichzelf zal kunnen herlezen bij Angeltjes :
 

We zijn vandaag zo ver dat de Liga voor Mensenrechten naar het Grondwettelijk Hof trekt tégen de jongste antiracismewetgeving. De organisatie meent dat het niet kan dat men voor een enkele uiting van racisme vervolgd zou kunnen worden. En terecht. Beledigd worden als groep is immers niet goed te keuren, maar het is wel een prijs die iedere groep (en dus ieder van ons) moet betalen om in een democratische samenleving te wonen. Overdreven reageren op alles wat in de richting van welbepaalde groepen wordt geslingerd, kan leiden tot het tegenovergestelde van wat men ermee beoogt, zeker bij jongeren. Gelukkig is er nog Filip Dewinter. Met zijn Moskeelied trok hij de grens nog eens zonneklaar: tussen ongelukkige uitingen enerzijds en georganiseerd racisme anderzijds.

Kom eens mee op wandel met ons in Antwerpen, mijnheer het gemeenteraadslid, we zullen de ronde doen van de 36 moskeeën en praten met de mensen van alle gezindheden in de Seefhoek, Dam, oud-Berchem, Brederodestraat, Hoboken, Deurne-Zuid, enz..  Niet om de racist uit te hangen maar om te luisteren naar de gevolgen van de ongebreidelde immigratie.  Het liedje waar u naar verwijst en  dat u bestempelt als "georganiseerd racisme" is niet meer dan een uitlaatklep, een typisch Antwerpse uitlaatklep met sarcasme en humor, waar in uw partij duidelijk gebrek aan is. 


Dit is een moskee in Rotterdam.  De Antwerpse exemplaren zijn niet zo makkelijk te vinden op internet. "Georganiseerde onderduik" ?

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!