Angeltjes
31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen ? Waarom zouden we ?

 

De meeste mensen vertellen 2 leugens per dag, en 4 op de 5 leugens komen nooit uit. Maar waarom liegen we eigenlijk?

Volgens psychologen maken leugens deel uit van ons dagelijkse leven. Het draagt zelfs bij tot onze sociale en intellectuele ontwikkeling. Je moet namelijk over de nodige brains beschikken om een leugen te verzinnen en hem 'geloofwaardig' te vertellen. Sommige gedragspsychologen beweren echter dat leugens ingebakken zijn in ons gedrag om onszelf te beschermen. Ben je te laat op je werk? Dan is het nog steeds gemakkelijker om te zeggen dat je in de file stond dan om ervoor uit te komen dat je je overslapen hebt. Zo zal de angst voor represailles er sneller toe leiden dat we een leugentje om bestwil vertellen.

Geld is steeds een hekel punt. Hoeveel verdienen we, hoeveel kost die nieuwe auto, hoeveel geven we uit aan handtassen. Het zijn keer op keer redenen om te liegen over geld. Ofwel willen we ons beter voordien ofwel willen we de impact van onze aankopen net verbloemen.

We liegen ook bijna allemaal over ons uiterlijk. Hoeveel weeg je, hoe lang ben je, hoe breed zijn je heupen, ... Bijna niemand behalve jezelf die het echte antwoord weet !

GvA.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u ook geen lid worden ? Wij betalen !

 

BRUSSEL - De Europese Commissie maakt een bedrag van 100 miljoen euro vrij voor begrotingssteun voor Servië, zo heeft ze vrijdag laten weten.

Daarnaast gaat er 85 miljoen naar de westelijke Balkanlanden en Turkije voor investeringen in hun economieën. Volgens eurocommissaris Olli Rehn (Uitbreiding) kan het geld Servië helpen bij hervormingen die nodig zijn om op termijn EU-lid te kunnen worden.

Toetreding van Servië stuit vooral op bezwaar van Nederland, dat vindt dat het land onvoldoende meewerkt aan het Joegoslavië-tribunaal. Ook de andere westelijke Balkanlanden en Turkije willen EU-lid worden.

Nederlands Dagblad

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRaTIS PUB : Aquatopia Antwerpen - Kom dat zien : een kruising tussen een haai en een zebra.

 

 

Kom dat zien in Aquatopia Antwerpen (op het Astridplein, nabij het Centraal Station en de Zoo ) : de kleine gestreepte babyhaai. Ga nadien een koffie drinken bij Café Jozef (hoek Astridplein-Gemeentestraat) waar boven de toog foto's prijken van de Vlaams Belang kopstukken. De babyhaai in Aquatopia is uniek in de wereld, omdat hij een kruising is tussen een haai en een zebra. Als u nog enkele eurio's over heeft, kan u nadien  een bezoek brengen aan de Zoo, om het Olifantje te groeten.

Antwerpen, waar de dieren merkwaardiger zijn dan de inwoners. Alhoewel.

(uw reacties op deze pub worden gewaardeerd maar streng gemodereerd)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen door politie uit bezet gebouw verdreven

 

.
De 472 sans-papiers die sinds 16 mei een privégebouw van Fortis aan het Sint-Lazarusplein in Sint-Joost-ten-Node bezetten, zijn vrijdagochtend ontzet uit het gebouw. Bij de operatie, die begon om 6 uur, werden 80 mensen administratief aangehouden. Namelijk zij die zich verschanst hadden op het dak en al wat niet te licht noch te zwaar was naar beneden keilden. Er werden ook heel wat ruiten uitgegooid. Dit zijn activiteiten van mensen die zich beroepen op de verplichtingen van een rechtsstaat, en zelf aan geen enkele voorwaarde voldoen.
.
De politie was massaal aanwezig : ongeveer 300 manschappen, een waterkanon en verschillende bussen. Na afloop van de operatie kwam de brandweer ter plaatse om de gebroken ruiten te verwijderen.
.
De asielzoekers hebben zich uiteindelijk niet gehouden aan het akkoord dat ze op 7 juni hadden afgesloten met de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Jean Demannez (PS) en de commissaris van de politiezone Brussel Noord. Het akkoord hield in dat ze het gebouw uiterlijk vandaag moesten verlaten. Volgens de burgemeester is tot donderdagnacht onderhandeld om het gebouw alsnog te verlaten. De asielzoekers zouden echter vastgehouden hebben aan hun eis voor een zogenaamde oranje verblijfskaart, die geldig is voor drie maanden.
.
De gemeentediensten hebben volgens Demannez alles in het werk gesteld om de dossiers van de bezetters in orde te brengen en een asielaanvraag te doen. 'Er zijn echter nog 100 personen die niet over een vast adres beschikken, waardoor hun dossiers niet in orde zijn. Ik vraag me af of die mensen eigenlijk wel genoeg gemotiveerd zijn. Het enige dat ze in al die tijd moesten doen was op zoek gaan naar een vast adres.'
.
@ de Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een fijne, nieuwe vorm van ontspanning ?

 

Morgen zijn wij op pad om deze nieuwe sport te gaan uittesten. Als het meevalt, zullen we met Angeltjes een gezamenlijke tocht organiseren. U kan nu kennismaken via dit korte filmpje.

Bijlagen:
Benji-Base.wmv (2.7 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volvo C30 van Gent naar Zweden en terug naar Nederland

 

 

De Nederlandse Volvo-importeur is een campagne begonnen waarbij Nederlandse kopers van een C30 hun auto mogen gaan ophalen bij de fabriek in... Zweden. Volvo noemt het de Factory Delivery-actie. Vliegticket naar Zweden, hotelverblijf, fabrieksbezoek en dan met je nieuwe wagen (die uit Gent komt) naar huis.  Waarom de kopers geen toeristische dag in Gent laten meemaken ?

Volvo is niet de enige die originele stunts bedenkt.  De bootfabrikant Pearl Motor Yachts schenkt bij aankoop  van een boot een Bentley weg.  Het yacht kost wel 1 miljoen euri. Crisis ? Niet voor iedereen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is allemaal relatief

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijven glimlachen

 

.
Het lijken wel twee vriendjes die arm in arm op stap zijn. De vrolijke man met het gele mutsje en de pyjama is juist verantwoordelijk gesteld voor de dood van 44 mensen  en 150 gewonden in Mumbai (Bombay), India in augustus 2003.  Twee bomexplosies vernietigden onschuldige levens en richtten grote schade aan in de onmiddelijke omgeving van twee toeristische pleisplaatsen.  
De gek verliest er de glimlach niet bij. "Het was voor de godsdienst van de vrede".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexico

 

 

Dit is Mexico : Javier Solis

Solamente una vez

(Slechts éénmaal)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer wordt de rechter doorgespoeld ?

 

water-running-down-drain-new2-copy
.
Voor de Britse rechter Ian Trigger ziet de toekomst er niet rooskleurig uit : hoe lang zal hij zijn job nog kunnen blijven uitoefenen ? Dit zijn vragen die in gerechtskringen van Liverpool de ronde doen, nadat de rechter het aangedurfd heeft om een aantal markante uitspraken te doen over de immigratie-zwendel in zijn land.
 
Hij veroordeelde een Jamaïcaanse illegale drugsdealer tot twee jaar cel en maakte bij dat vonnis een aantal rake opmerkingen. "Er zijn honderdduizenden inwijkelingen die dit land binnenkomen enkel en alleen voor de sociale uitkeringen, met als gevolg dat deze toestanden mede onze nationale schuld hebben verdubbeld gedurende de voorbije tien jaar. Uw geval toont de laksheid van het beleid gedurende de voorbije jaren aan."
 
De drugsdealer was in 2001 met een toeristenvisum Engeland binnengekomen, vroeg later asiel aan, dook onder en werd opgepakt tijdens een politiecontrole op verdenking van cannabisgebruik en -handel.
 
Rechter Trigger wees er nog op dat het onderzoek naar de asielaanvraag meer dan twee jaar in beslag had genomen, wat hij bestempelde als de hopeloze situatie waarin Engeland verkeert. Mijnheer de rechter zou zich kunnen informeren naar de toestand in het land B. 
.
Bron :  BNP
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : een kemel schieten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentsche Definities - Deel 2

 

 

 * Nen orthodontist: dat es nen tuvenirre die een stuk in uwe mond steekt dat hij eest uit uw 
  zakken g'hoald hee. 
   
  * Parlement: komiek Frans woord soamengesteld uit de wirkwoorde 'Parler' en 'mentir'. 
   
  * Ne pessimist: dad es nen optimist me wrie veel ervoaringe. 
   
  * Ne programmeur: dad es ne persuun die op een onbegrijpelijke maniere op uwe computer 
  Problemen oplost woarvan dadde zelve nog nie wist dadde z' hoat. 
   
  * Veuruitgang: doctrine die t er in bestoat om dagene te komplikeren da wrie simpel es. 
   
  * Ne psycholoog: dad es den diene diet d'anderen bekijkt oast er een schuun meiske 
  in de koamer binnenkomt. 
   
  * Ne wekker: instrument dat uitgevonden es veur menschen wakker te moaken die nog 
  gien kindres hèn. 
   
  
* Geheim: informoasje diede moar vertelt aan ienen  persuun tegelijk. 
   
  * Snobisme: dad es de aktie van dingen te kupen diede nie gere ziet, mee veel geld dadde 
  nie hèd mee de bedoelinge van mensche t' impressioneren diede nie keunt verdroage. 
   
  * Synoniem: dad es een woord dadde schrijft in de ploatse van da dadde nie keunt schrijve. 
   
  * Team-work: da geeft u de meugelijkheid van uw feiten op nen andere te steken. 
   
  * een vedette: dad es iemand die guul zijn leven wrie hard wirkt veur bekend te worden 
  en die tons ne zonnebril moe droagen veur nie herkend te worden. 

 


30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000-Programma Er is iets misgelopen van 18 uur verandert van naam

 

 

Logo

Het nieuwsprogramma "Er is iets misgelopen" van de 0000 (ook wel eens aangeduid als het Journaal) heet van vandaag 18 uur af :

"W'emme geen goesting, zie maar naar VTM"

Gazet van Antwerpen reageerde onmiddellijk :

Zelden gezien: het Journaal op de VRT dat stilgelegd moet worden en niet meer hervat kan worden.De problemen deden zich deze avond voor bij het begin van het 18.00 uur-Journaal. Nieuwslezer Freek Braeckman kondigde een reportage over het dodelijke geval van Mexicaanse griep in ons land aan, maar de reportage startte niet.

Wat volgde was een shot van de studio, met een wachtende Braeckman. Vervolgens verscheen het cijfer '6' een tijdlang tegen een gele achtergrond.

De technische problemen moeten groot geweest zijn, want het Journaal werd niet hervat. In de plaats daarvan begon de uitzending van 'Masterchef' even later al.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zorgelijke Zomer van Antwerpen door Luc van Balberghe

 

Er bestaat nog eerlijke journalistiek. Klikt u even op de foto van Luc van Balberghe en lees zijn artikel over enkele "kleine kinderziektes" in Antwerpse kinderklinieken.

Wij zouden natuurlijk direct schrijven over "Waar is Mijnheer Doktoor zijn poen ?" maar daar is Luc veel te deftig voor : leest u maar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentelijk onderwijs Beveren : vrijaf bij islam feesten

 

Kientjes vraai voor Diervriendelijke dag,  boergemeester Beveren blaai.

Bij de goedkeuring van het nieuwe schoolreglement voor het GTI in de gemeenteraad heeft de Vlaams Belang-fractie zich onthouden. De partij gaat niet akkoord met de aanpassing om afwezigheid toe te laten voor het Offer- en het Suikerfeest, twee islamitische feestdagen.

"Er zijn behalve de islam nog vijf andere erkende godsdiensten in ons land en die hebben allemaal hun eigen feestdagen. Godsdienstvrijheid is een goede zaak, maar dat betekent niet dat een gemeentelijke school zich moet aanpassen aan de geloofsagenda van één bepaalde godsdienst", zegt Bruno Stevenheydens.

Het gemeentebestuur blijft echter bij het principe. "Dit is een verschil in maatschappelijke visie", reageert de burgemeester.

http://www.rorate.com/nws.php?id=56181

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegaliteit niet belonen

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEL & GM : een neutrale visie

 

De voorlichting in Vlaanderen over de doodzieke  OPEL-vestiging in Antwerpen, wordt via de VRT stelselmatig toegelicht door het ABVV, niet toevallig een sterkhouder binnen de openbare omroep zelf. Tussendoor mag Kris Peeters met zijn klein veloke ook even door het beeld fietsen om te zeggen, dat hij met deze of gene getelefoneerd heeft. Ongetwijfeld allemaal goed bedoeld, maar wat hebben de kijkers aan de visie van een syndicaal afgevaardigde van een bedrijf dat op de klippen aan het lopen is ?

Wij willen niet zo ver gaan om te beweren dat de syndicaten de automobiel-assemblage in Vlaanderen mee naar de ondergang hebben geleid door hun niet aflatende eisen, maar het zwaar gesyndiceerde beleid in Europa heeft de autosector weinig goeds opgeleverd.

Een meer onbevooroordeelde  visie op de huidige problematiek lazen wij bij het Nederlandse z24 onder de titel :

GM blijft spelletje spelen met Opel

General Motors voorziet obstakels in de onderhandelingen met auto-onderdelenmaker Magna. Magna wil, samen met de Russische bank Sberbank en de Russische autoproducent GAZ, Opel en Vauxhall van GM overnemen.
 
Magna wil met Opel de Russische markt veroveren. GAZ is een strategische partner, die een belangrijke rol zou spelen in de productie en distributie. GM heeft beloofd dat de koper van Opel ook toegang krijgt tot de patenten en technieken die nodig zijn om de auto's te produceren.

Chevrolet succesvol in Rusland
Daar zit de kneep, schrijft het Amerikaanse vakblad Automotive News. GM is namelijk zelf succesvol in Rusland met het Amerikaanse merk Chevrolet. Het geplaagde bedrijf zit er niet op te wachten om een concurrent te voorzien van alle kennis en technieken die nodig zijn om uit te groeien tot een sterke speler.

GM ziet daarom meer in het bod van RHJ, dat niet alleen geen directe concurrent zou zijn. Bovendien stelt RHJ GM in staat om Opel op termijn terug te kopen. De Duitse overheid, belangrijk vanwege de vereiste staatssteun en garantie voor leningen, heeft echter laten weten dat het terugkopen van Opel door GM wat hen betreft geen optie is.

Duitse regering wil Magna
De Duitse overheid heeft een grote voorkeur voor Magna, dat veel meer banen wil behouden dan RHJ. Bovendien heeft Magna toegezegd meer cash te betalen bij de overname. Oorspronkelijk wilde de Oostenrijks-Canadees-Russische combinatie de aankoop van hun aandeel in Opel financieren met 100 miljoen euro eigen geld en 400 miljoen geleend geld. Nu heeft Magna beloofd 350 miljoen euro eigen geld neer te leggen, en slechts 150 miljoen euro te lenen.

Bedrijven die worden overgenomen met geleend geld, blijven vaak met een grote schuldenlast zitten om dat de koper de schuld op de balans van het bedrijf zet. Een probleem waarmee op dit moment bijvoorbeeld HEMA kampt. In crisistijd kan zo'n schuld een molensteen zijn om de nek van een bedrijf. Dat is niet iets waar de Duitse regering in het geval van Opel op zit te wachten.

Opel Trust
GM ondertussen houdt vol dat zij geen voorkeur hebben voor Magna of RHJ.

Als GM en de Duitse overheid er samen niet uitkomen, dan valt de beslissing in de Opel Trust.

De Opel Trust is opgezet in juni om de Europese divisie van GM buiten het faillissement te houden en beheert 65 procent van de aandelen. In het bestuur van de Trust zitten twee GM vertegenwoordigers, twee Duitse vertegenwoordigers (één voor de regering en één voor de deelstaten) en één neutraal persoon zonder stemrecht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentsche Definities - Deel 1

 

Gentsche definities  1
 
   
  * Autobus: voertuig da twie kiers zu rap rijdt oas ge'r achterluupt of oas ge der in zit. 
   
  * Bankier: persun die akoord zoe zijn veur u een lieninge te geven op kondiese da hem 
  keunt bewijzen dadde ze nie vandoen héd. Uuk te vergelijke mee nen hulpveerdigen 
  typ die u zijne paraplu lient en hem u tons were vroagt oast begint te regene. 
   
  * Boy scout: Een kind geklied gelijke ne kluutzak, gekommandeerd deur ne kluutzak, 
  geklied gelijk een kind. 
   
 
 * Kapitalist: Iemand die hem in zijnen otto mee airconditioning noar zijne g'aclimatiseerde 
  club loat vuere veur der een stuumbad te pakke. 
   
  * Mutske: kledingstuk da ne kleine moe droagen oas zijn ma kéwen hee. 
   
 
 * Ne consultant: dad es iemand die op uw horloge kijkt, u zegt hoe loate da 't es en u tons 
  zijn prestoase loat betoale. 
   
  * Econoom: nen expert die u morgen goa expliceren hoe da 't komt dat tgien dat hij vandoage 
  veurspeld hee niet uitgekomen es. 
   
  * Nen intellectueel: wordt gezeid van iemand die capoabel es om mier of twie uren op iets 
  anders te peizen dan op sex. 
   
  * Huufdpijne: 't meest gebruikte contraceptief bij vréwen. 
   
  * Huwelijk: instellinge die 't aan twie persunen meugelijk moakt de problemen te verdroagen 
  dien ze nie zoen g'had hén, moesten z' alliene gebleven zijn. 
   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gezicht van belgië : een frietkraam

 

Fier om belg te wezen !

.
Schilderij Gillis Houben
.
Het Gezicht van belgië is de frietkraam geworden met 44,85 procent van de stemmen gevolgd door het Atomium met 35,41 procent. De winnaar werd bekendgemaakt door Veerle Dobbelaere, Anja Daems, Annemie Peeters en Viv Van Dingenen in het Duitse attractiepark Europa-Park.
Het park, dat als thema de Europese landen heeft, wilde met deze zoektocht te weten komen wat hét symbool van belgië is. Meer dan 2.200 belgen namen deel aan de zoektocht naar het Gezicht van belgië. De derde en de vierde plaats waren voor Manneke Pis (10,95 procent) en pralines (8,78 procent)
(belga)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers tonen verbijsterende werkelijkheden aan

 

Het Koninklijk Athenaeum te Antwerpen

"Het gaat niet om cijfers maar om mensen" : een uitspraak die nog vaak zal herhaald worden telkens het probleem van de geregulariseerde illegalen ter sprake zal komen.

Wij gaan de redenering omdraaien en het over cijfers hebben, waarachter mensen schuilen. Dit naar aanleiding van de mini-manifestatie van gisteren in Antwerpen.  De VB-fractie van het OCMW stelde een verhelderende persmap samen.

46% van de Antwerpse OCMW-steuntrekkers zijn vluchtelingen en asielzoekers.

In 2008 en 2009 steeg het aantal leefloontrekkers met meer dan 15% ; dit is niet alleen het gevolg van de economische crisis, zoals het OCMW graag zegt, maar heeft vooral te maken met de toenemende immigratie.

75% van de OCMW-steuntrekkers heeft een andere taal dan Nederlands als  moedertaal.

De wachtlijsten voor de Nederlandse taalcursussen bedragen 6 maand. Het duurt 2 à 3 jaar eer deze steuntrekkers in aanmerking komen voor een sociale tewerkstelling, als opstap naar een reguliere tewerksteliing. Van de door het OCMW sociaal tewerkgestelden vindt 25% een vaste job.  75% keert terug in de werkloosheid of komt bij komt terug aankloppen bij het OCMW.

67% van de uitkeringstrekkers zijn geboren in het buitenland

De grote toestroom van nieuwe immigranten via huwelijksmigratie, gezinshereniging en regularisaties is de belangrijkste oorzaak van de stijgende trend van leefloontrekkers. Bovendien komen er uit de EU-landen die een strengere immigratiewetgeving hebben dan het land B heel wat Noord-Afrikaanse migranten naar hier afgezakt. Uit Nederland, Spanje en Portugal komen ze toegestroomd.  Er zijn géén cijfers beschikbaar over deze inter-Europese migratie.

Minimaal 20.000 nieuwe aanvragen te verwachten in Antwerpen alleen

Verwacht wordt dat zich teminste 20.000 nieuw-geregulariseerden in Antwerpen zullen aanbieden. Dit kan het Antwerpse OCMW niet aan. De OCMW-leiding verwacht steun van de federale en Vlaamse overheid.  Waar zullen deze de middelen halen ? Bovendien zal deze toestroom de stedelijke samenleving nog meer ontwrichten. Dit cijferis een minimale inschatting.

Janssens en Termont kennen de problemen

In Humo van 7 juli zegden de burgemeesters van de twee grootste Vlaamse steden het volgende : "Integratie zou een langzaam voortschrijdend proces moeten zijn maar door die huwelijken is het een vicieuze cirkel geworden. Elke keer weer een stap terug, een processie van Echternach."

De beslissing waar deze regering zo buitengewoon trots op is, leidt tot verdere ontwrichting van onze leefgemeenschap en draagt bij tot de bestuurlijke en financiële chaos van dit land.  De burgers hebben hun afgevaardigden verkozen die dit beleid uitstippelen.

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!