Angeltjes
04-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Antwerpen stelt kandidaten voor

 

Vanmorgen werden aan de Helihaven naast de Schelde  bij Petroleum Zuid door een trotse Filip Dewinter de kandidaten voorgesteld aan pers en publiek die op 14 oktober a.s. naar een  van de 55 zetels in het Antwerpse stadhuis dingen.

Het is een evenwichtige mix geworden van uittredende raadsleden, gespreid over de 9 Antwerpse districten met enkele opvallende nieuwkomers en jonge kandidaten. Filip Dewinter, Anke Vandermersch en Wim Osselaer vormen trio aan het hoofd van de lijst die wordt afgesloten op 53 met de profvoetballer Wim Walschaerts, Nancy Verrijke op 54 en Gerolf Annemans als hekkensluiter. Zullen de laatsten bij de eersten horen ? Wij wensen het iedereen toe.

Op plaats 7 prijkt Sam van Rooy (27) industrieel ingenieur bouwkunde en co-auteur van "De islam, kritische opstellen over een politieke religie" en het boeiende "Europa wankelt". Sam is ongetwijfeld een aanwinst voor VB- Antwerpen. Wij komen later op zijn visie met betrekking tot de stedelijke politiek terug.

Verder zien wij op plaats 10 de 21-jarige student archeologie, Sam Cleymans en de even jonge Chana Elst als nummer 17. Tenslotte prijkt op plaats 43 onze Angeltjes vriendin Foxy, onder haar eigen naam Maryse Palemans, ambtenaar op rust. Ook over haar komen wij later terug met een uitgebreid interview.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : 't Pallieterke

 

 

Bende van Nijvel, of Bende van België?
Nog drie jaar en het laatste wapenfeit van de Bende van Nijvel, in november 1985, is verjaard. Misschien is er een sprankeltje hoop op opheldering. Men zou het DNA van de bendekiller ontrafeld hebben en er wordt opnieuw volop gezocht, in kringen van extreemrechts. Een goed spoor?

Vanaf deze week, en de volgende twee weken: het dossier "De Bende van Nijvel" onderzocht? Lees verder in 't Pallieterke.

En verder in dit nummer:

Over standaardtaal en wie haar geweld aandoet
Briefje aan Luckas vander Taelen
Extreemrechts in Wallonië
Electrabel is nog niet uitgeteld

't Pallieterke is vanaf dinsdag te koop in de dagbladhandel. (prijs 1,95 euro)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutschland in Gefahr ?

 

 

 

Dindag om 20.15 uur bij ZDF.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zware rellen in Belfast

  

 

Niettegenstaande er ogenschijnlijk politieke rust is neergedaald over Noord-Ierland dat nog steeds tot het Verenigd Koninkrijk behoort, laaien de onderhuidse spanningen tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen nog regelmatig op.

Noord-Ierland wordt bestuurd door een coalitie van voormalige aartsvijanden : premier is de vechtlustige  fanatiekeling, de protestantse dominee Ian Paisley en de vice-premier is de katholiek van  het vroegere Sinn Fein, Martin McGuinness.

Na tientallen jaren van burgeroorlog, moord en martelaarschap voor aanhangers van het IRA en brute tussenkomsten van het Britse leger, heerst er sedert 2007 een sluimerende vrede.  De zogenaamde "parades" zijn ook nu weer de reden dat de oude haat opnieuw aangewakkerd wordt.  Tijdens zogenaamde herdenkingsmarsen worden feiten uit de geschiedenis onder de aandacht gebracht en een van de problemen is, dat de protestanten deze manifestaties aangrijpen om doorheen katholieke wijken op te stappen met de nadrukkelijke bedoeling te provoceren. Ook de huidige rellen zijn een gevolg van een dergelijke parade.

In de loop van dit jaar zijn wij enkele dagen zowel in Dublin als in Belfast geweest. Het was lange tijd geleden en wij hebben met verschillende Ieren gesproken, zowel in de Republiek als in het door de Britten aangehechte Noord-Ierland. 

 

Nabij het indrukwekkend Stormont, het Noord-Ierse parlement vertelde een wandelaarster ons, dat zij zich vooral Britse voelde en met Ierland weinig wil te maken hebben, alhoewel ze er geboren is.  Zij was ontzettend enthousiast over het bezoek dat the Queen aan Belfast zou brengen.  Ook enkele katholieke Ieren vonden dat een verheugend gebeuren maar zij beklemtoonden dat dit bezoek van de Britse koningin aanleiding zou kunnen geven tot hernieuwde conflicten. Andere Sinn Fein aanhangers waren radicaal gekant tegen het bezoek van de vrouw die zij zien als het symbool van de vele slachtoffers van het Britse militaire optreden in het recente verleden.  Bloody Sunday (1972) is niet vergeten.

Wij hebben Belfast doorkruist met een toeristenbus en katholieke wijken zijn nog steeds door hoge muren omringd als waren het kampen : een ver doorgedreven vorm van apartheid.  Er ontstaan nog regelmatig opstandjes en vrouwen langs beide kanten hebben een overeenkomst dat als de jeugd op de vuist wil, zij met mekaar telefonisch contact opnemen om te proberen kleine veldslagen te verhinderen.  Ook oud-IRA-strijders zetten zich in om in scholen en jeugdclubs met hun verhalen over het bloedige verleden de jongeren aan te zetten om de strijd niet te hervatten.  

Niemand is inderdaad gebaat met een leven dat vervuld is met geweld en permanente bedreigingen.  De Noord-Ierse werkelijkheid toont echter aan, dat pacificatie die een van beide partijen met frustraties opzadelt, steeds opnieuw oude wonden openrijt. 

De Ieren moeten instaan voor hun eigen land.  Zolang de Britten dit stukje Ierland blijven bezetten en willen bezitten, zullen er steeds moeilijkheden opduiken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Martin, de uitverkorene van een nonnetje

 

Het klooster van de Arme Klaren in Malonne heeft al 16 jaar lang contact met Michelle Martin. Al in 1996, na de arrestatie van Martin, nam één van de zusters zelf contact met de ex-vrouw van Marc Dutroux.

"En er is dus een correspondentie gekomen", bevestigt Tommy Scholtes, woordvoerder van de bisschoppenconferentie. "Eerst ontstond er een sympathie en vervolgens correspondentie die is uitgelopen in een vertrouwensrelatie."

Waarom de zuster contact zocht met Martin en uiteindelijk de medezusters overtuigd kreeg om Martin in Malonne op te vangen, blijft onduidelijk. "Ik denk dat het gewoon een spontane sympathie is", zegt Scholtes die zich niet de draagkracht van zijn woorden schijnt te realiseren.

Is het niet mooi, dit sprookjesverhaal ? Een non die sympathie opvat voor een gruwelijke kindermoordenares.

De Kerk heeft het over een christelijke daad. "Iedereen kan schrijven naar iemand die in de gevangenis zit", zegt Scholtes. "Iedereen kan een relatie opbouwen, een vertrouwensrelatie. Een relatie waarin je kan zeggen wat je beleeft, wat je hoopt en wat in je leven is op dat moment."

Of zoals Van Gheiluwe  het noemde, een relatietje. Moet kunnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric van Rompuy : *Jullie zijn fascisten*

 

Tijdens de Terzake-uitzending van 3 september konden we zien hoe Eric van Rompuy een aantal Gordelaars die het niet eens waren met de wijze waarop de CD&V de splitsing van BHV heeft aangepakt ,uitschold voor *fascisten*.  Zijn broer Herman, de voorzitter van de EU raad, zei tegen de betogers die ook hem aanspraken :  *Geen partijpolitiek hier*. 

De gebroeders Van Rompuy hebben beiden hun ganse leven florissant doorgebracht dankzij de partijpolitiek maar op cruciale momenten als zij geconfronteerd worden met de burgers die er andere democratische meningen op nahouden, komen ze niet verder dan ordinair schelden en vluchten. Trieste Tjvenfiguren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Altijd carnaval

Geachte redactie,
Wij hebben een 10-daags bezoek gebracht aan het land van jodelende Heidi's en Hansen. Of zoals men de inwoners van Oostenrijk ook wel eens placht te noemen "de vriendelijkste mensen van Europa" en dat klopt.

Toen we in gesprek geraakten met de plaatselijke bevolking vroegen zij steeds "van waar komen jullie? " Naar waarheid zei ik dat wij uit Vlaanderen komende, Vlamingen zijn. Het antwoord dat er op volgde was " ha geen wallonen . Tot zo ver zijn ze mee, maar als je verder vertelt dat je uit Antwerpen komt zijn ze niet meer mee.

Antwerpen, wel eens van gehoord maar waar ligt dat ? In belgie, en dat weten ze wel. De grap dat we al een regering hebben, gebruiken ze daar nog altijd. De vraag wat voor een stad Antwerpen is,  volgt dan altijd. Ik antwoordde toen " een plezante stad, het is er altijd carnaval : de meeste mensen lopen daar altijd verkleed". Of de boodschap over kwam ? meestal wel. 't Was dan ook in mijn beste Duits en met handen en voeten uitgelegd.

Walter

*****

Quid Wagner ? @Vanderperre 

De betekenis van Wagner ligt niet alleen in zijn prachtige en van mystiek doordesemde opera's , maar vooral in zijn voorheen ongekend totaalconcept en de prachtige orchestratie zonder dewelke een Bruckner en een Mahler en zelfs een Schoenberg ondenkbaar waren . Ook op de Italiaanse en Franse opera drukte hij indirect zijn stempel .Mijn inziens was hij de componist die zijn diepste stempel drukte op de negentiende en het begin van de twintigste eeuw . En eigenaardigheden bij beroemde componisten en dito kunstenaars vindt men bij de vleet .

Pieter Coutereel 

*****

Plafond Europees parlement

Laat ons met zijn allen hopen dat het plafond niet instort tijdens een voltallige plenaire vergadering. Het zou een ramp betekenen voor onze beschaving, ons Europa, onze Euro-munt. Wie zou al die bijzonder heldere geesten vervangen, deze onbaatzuchtige kwaliteitsleiders, die helemaal niet aan zichzelf denken maar die dag en nacht  hard werken aan een minimum loon voor het welzijn en de veiligheid van de bevolking. Ik durf aan dergelijke ramp niet eens denken. Dromen is echter toegelaten. 

René

*****

Harry van Oers

Het geval 3M blijft de gemoederen beroeren, dat liet het voorbij week-end weer duidelijk zien bij de betogingen aan het klooster te Malonne waar volgens de nieuwsdienst van de rode Toren "extreem-rechtse" betogers de beest uithingen.

In verband met het 3 M geval was er ook de verklaring van gewezen inspecteur-generaal bij het gevangeniswezende heer Harry Van Oers. Volgens hem is madam Martin nog steeds gestraft, ongeacht of ze nu in een klooster zit of in een gevangeniscel.

Ook is Harry van mening dat Martin een tweede kans verdient, alhoewel ze al een recidiviste was.  Dat is de geleerde Van Oers even ontgaan. De mediahebben in deze een slechte rol gespeeld want zij hebben het publiek op het verkeerde been gezet. Zij hebben onvoldoende duidelijk gemaakt over het hoe en waarom Martin van de "voorlopige in vrijheidstelling" kon genieten.  Een wet die Harry evenals de wet Lejeune met hart en ziel genegen is. Het zijn volgens hem "beschaafde" wetten die nog perspectieven bieden aan veroordeelde misdadigers.

Dat er bij die misdadigers een pak gevaarlijke recidivisten tussenzitten, is blijkbaar voor Harry geen probleem. Leuke Harry is qua verklaringen over genade en clementie t.o.v. criminelen niet aan zijn proefstuk en hij liet vroeger ook dergelijke linkse praat optekenen.

Om de gedachtengang van Harry enigszins te verklaren is het goed om weten dat de man in1 993 (toen in fuctie als insp.generaal) gegijzeld werd bij de spectaculaire ontsnapping van Philipe Lacroix, Kaplan Murat en Basri Bajrami en als levend schild op de motorkap van de vluchtauto moest gaan liggen en zien dat hij er niet afviel tot de gijzelnemers buiten schot waren.

Ik vermoed dat sinds dat voorval het Stockholm-syndroom bij Harry voorgoed in zijn hoofd vastgeroest is.I k kan geen andere reden bedenken waarom Van Oers zo begaan is met het lot van M. Martin, samen met haar ex nog steeds volksvijand no 1.  Misschien kan de barmhartige Harry madam Martin binnen enkele maanden eens oppikken voor een incognito wandelingske aan zee en haar van de "voorlopige in vrijheidstelling" beter laten genieten, want zij mag dat zonder probleem doen. Dit behoort tot de priviléges van de "verdere" celstraf van het monster in Malonne.

mvg - Senior

*****

Niet bevoegd als criticus

Onlangs werd mij de vraag gesteld in een tegenreactie hoe groot mijn kennis was nopens de Belgische en Europese politiek en of ik wel bevoegd was om daar kritiek op te leveren. Ik moet toegeven mijn kennis in deze materies is niet erg groot.

Maar ik zie samen met zovele andere onbevoegden wel de resultaten.

René

*****

Het Laatste Nieuws

http://www.hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-Pro-League/article/detail/1494916/2012/09/03/Club-supporters-vallen-allochtonen-aan-en-verwonden-zwangere-vrouw.dhtml

Vandaag publiceerde HLN een artikel over die Club-supporters die op weg naar huis allochtonen hadden aangevallen en publiceerden daarbij een foto van een deel van de Club Brugge-tribune met leeuwenvlag. Ik reageerde ironisch met: "En ze hadden zelfs een deel van de tribune met leeuwenvlag meegebracht!'. Mijn reactie werd niet opgenomen maar ze vervingen wel die tribunefoto door een foto van publiek met een leeuwenvlag. Ze probeerden dus nog altijd de Vlamingen als racisten aan te klagen...
Baai tu weej : Voor wie het niet gelooft, ik heb die eerste versie mét foto bewaard !

Ludo
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben altijd op mijn hoede

 

Hiermee my dank aan vriend Jan de Moor vir sy mooi woorde en goeie wense teenoor my persoon.

Dit laat my herinner aan my terugreis uit Europa na Suid-Afrika in 1974. Ek het my tydperk as bankamptenaar in Frankfurt voltooi, en per skip (Lloyd-Triestino) uit Venesië na Kaapstad gereis.

Naby die hawe van Lissabon het die skip erg gekantel as gevolg van die rivier se dwars stroom. Ons was aan tafel, want dit was net na eenuur (13:00). Ek het onmiddellik onraad gemerk, want behalwe dat ek die duinings kon voel, het ek aan die oorkant van die eetsaal gesien hoedat die lig deur die patryspoort - dan donker, en dan lig word.

Ek het die twee vlesse wyn op ons tafel stewig in my hande vasgegryp en met my twee elmboë so veel borde as moontlik vasgedruk. Ek het ook agtertoe geskuif en my bolyf na vore geleun, sodat ekself nie moontlik agteroorval nie.

Die volgende oomblik het die skip so ver na die kant gekantel, dat alles wat op die tafels was met 'n harde slag op die vloer geval het. Geen tafel - behalwe die een waar ek gesit het - het enigiets op gehad nie, en talle passasiers (veral bejaardes) het van hul stoele geval.

Nadat die lawaai bedaar het, het die hoofkelner kom inspeksie doen. Hy het van sy personeel beveel om die beseerdes na die siekeboeg te vergesel, en die res moes help om die duisende stukkende borde en wynbottels van die vloer af op te tel. Toe hy by my tafel kom, sien hy ek sit nog steeds verskrik met my hande en arms vol breekgoed wat die ramp oorleef het. Hy wou by my weet hoe ek dit reggekry het om die borde en wynbottels op ons tafel te red, toe sê ek vir hom dat ek blykbaar die enigste passasier is wat die ramp sien aankom het. "I'm always on the alert," het ek vir die Italianer gesê.

So wil dit my ook soms voorkom of ek een van slegs 'n paar Afrikaners is wat 'n ramp sien aankom, en dat ek met al my sintuie probeer red wat te redde is!.

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens : 3M

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wil God kwaad voorkomen, maar kan hij niet?
Dan is hij niet almachtig.
Kan hij wel, maar wil hij niet?
Dan is hij kwaadaardig.
Kan hij wel en wil hij wel?
Waar komt dan het kwaad vandaan?
Kan hij niet en wil hij niet?
Waarom noemt men hem dan God?


Epicurus ca. 341-270 v.C. grieks filosoof

 *****

Als één persoon lijdt aan waanvoorstellingen heet het krankzinnigheid, als er meer mensen aan lijden is het een godsdienst.

 Robert Maynard Pirsig, 1928, Amerikaans filosoof en schrijver, o.a. auteur van 'Zen and the Art of Motorcycle Maintenance'


03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen zoekt dekking
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Groot-inquisiteur (of -trice) Martine Tanghe komt terug als "nieuwsanker". Wij kunnen ons dus verwachten aan misprijzende blikken als het over Vlaanderen en Vlamingen gaat, aan lieflijke (sic) glimlachjes en pretoogjes als het over allochtonen en gelijkgestelden gaat, aan goedkeurende knikjes als mijnheer Di Rupo het Nederlands (sic) verkracht, aan wurgbeweginkjes met vingers en handen als tegen heug en meug het VB moet vermeld worden.

Welcome back, Martine. Jij bent de zoveelste reden waarom wij de onnozele OOOO uit de grond van ons hart misprijzen. Iedere dag een beetje meer, zoals wij het reeds met Begië doen.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe laag kan je vallen ?

 

U herinnert zich het tragische verhaal van een 11-jarig meisje met het syndroom van Down dat ervan beschuldigd werd in het Prachtland Pakistand, dat zij een koran zou verbrand hebben.

Nu is het uitgekomen, dat het brave kind niets te maken had met dit grote misdrijf, maar dat de verantwoordelijke een imam is. De lepe smeerlap had dit scenario in mekaar gezet om een aantal christelijke bewoners uit de wijk te verjagen.

Het fanatisme, de wreedheid, de onmenselijkheid van dergelijke daad zegt veel over de mentaliteit bij een aantal aanhangers van de godsdienst van vrede en tolerantie. Uiteraard mag dit niet geschreven worden, maar daar hebben wij lak aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw instortingsgevaar dak Europees Parlement. De rest volgt.

 

 

Vanmorgen verstuurde de secretaris-generaal van het Europees Parlement een e-mail waarin gemeld wordt dat er instortingsgevaar bestaat aan het dak van het Paul-Henri Spaak-gebouw in Brussel, het gebouw waar de plenaire zaal gevestigd is. Het halfrond is dus preventief afgesloten. Ook een aantal kantoren zijn voorlopig niet meer toegankelijk.
 
Bij een controle werden barsten vastgesteld in drie houten balken die het dak boven de plenaire zaal ondersteunen. De oorzaak van deze barsten kon nog niet bepaald worden.
 
Het is niet de eerste keer dat het Europees Parlement geconfronteerd wordt met instortingsgevaar. In de zomer van 2008 stortte een deel van het dak boven de plenaire zaal van Straatsburg in.
 
Philip Claeys, Europees parlementslid voor het Vlaams Belang: “Men zou er haast een voorteken kunnen in zien. Het dak van het Europees Parlement lijkt wel symbool te staan voor de rampzalige stand van zaken in de Europese Unie”.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarin een arm volk groot kan zijn

 

Wat doe je als de centen op zijn? Juist ja, je gaat dansen. Dat bedachten althans de ruim 5600 Grieken die gisteren in de havenstad Volos de sirtaki hebben gedanst en daarmee een plaats in het recordboek Guinness World Records verworven.

De dansers bewogen zich 5 minuten in de haven van Volos op een melodie van Mikis Theodorakis, die in het Zuid-Europese land als het onofficiële volkslied geldt.

De oudste deelnemer was 89 jaar, de jongste 16. Inwoners van het eiland Rhodos hadden het oude record in handen. Op 3 september 2008 dansten daar 1672 mensen de sirtaki.

Nu nog de Spanjaarden met de flamenco, de Portugezen met fado, de Italianen met hun tarantella, de Fransen met de java… en de belgen met "Chareltje". Er is toch iets waar we met zijn allen goed in zijn.

 

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de Olympische Spelen naar de Paralympics

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staf Wauters van VTM en de *Vlaamse extremisten*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Staf Wauters, de nieuwsjongen van VTM bestempelde gisteravond tijdens het Nieuws de Vlamingen die niet akkoord gaan met de wijze waarop BHV gesplitst is als *de Vlaamse extremisten*.  Daarmee bedoelt Staf de grootste Vlaamse partij in het federale parlement, onze beminde Nv-A en de meest combattieve en consequente Vlaamse partij, Vlaams Belang en ook de kleinere LDD.  Tegelijk ziet Staf door de vingers dat van de 88 Vlaamse verkozenen in de Kamer er volgens hem 40 extremisten zijn.

Staf is een oud 0000-er die voor de commerciële televisie heeft gekozen, omdat hij daar een hogere functie kreeg en uiteraard een aanzienlijk hogere wedde + leuke voordelen.  Zoals alle links geborneerden kiest ook Staf voor de centen. En intussen blijven deze regimelikkers uiteraard trouw aan hun idealen : macht, seks en poen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen nemen deel aan de Gordel

 

Son Altesse Royale Sixte de Bourbon-Parme

Zondagmogen rond halfacht stonden een zestigtal Fransen in Alsemberg klaar om deel te nemen aan de Gordel. Het was even een verwarrend moment voor de aanwezige Vlamingen, die niet precies wisten wat hen overkwam.

De Fransen deelden pamfletten uit van hun vereniging "Le Lys noir" (de zwarte lelie) waarin zij zich in keurig Nederlands voorstelden als de verdedigers van een ontdubbeld België, gestoeld op het Oostenrijks-Hongaars model. "Er moeten twee Belgische koninkrijken komen ondersteund door hun koning. Leve het vrije Vlaanderen  & Leve het Vrije Wallonië".

We citeren uit het pamflet dat,  Le Lys noir alle Franse royalisten verzamelt die loyaal zijn aan de pan-Europese politieke gedachte van de Habsburgers en ervoor gekozen heeft om te interveniëren in België om 3 redenen. 

1°/ Ondersteuning van het Vlaams volk voor een onafhankelijke staat binnen het Koninkrijk en met *provinciestad* Brussel als tweetalige hoofdstad. (NvdR Angeltjes : die van Brussel zullen graag vernemen dat zij door de staatsfransen als een provinciestad omschreven worden, wat trouwens de algemeen gangbare idee is in Frankrijk) .

2°/ Verdediging van een Waals België, zodat de Walen verlost worden van de oneindige vernederingen hen aangedaan door het huidige belgische federale systeem.

3°/ Ondersteuning van de Belgische dynastie die dreigt uitgehold te worden door het fenomeen van de *verzweding*, gestoeld op het Scandinavisch model van de gecastreerde koningen. (NvdR Angeltjes : de orgie-liefhebber op de Zweedse troon zal blij te zijn te horen dat hij voor een ontmande doorgaat).

Wij citeren tot slot : Deze formule van minimalistische unie tussen de twee Belgische Staten wordt voorgesteld door Hendrik  Bogaert, verstrengeld met het VB en huidig CD&V minister.  Het voorstel heeft tevens de steun van Zijn Koninklijke Hoogheid Sixte de Bourbon-Parme. (NvdR Angeltjes : Le Lys Noir maakt nog iemand gelukkig, staatssecretaris Hendrik Bogaert die verstrengeld zit met Vlaams Belang).

Tot zover dit Gordel-intermezzo. Er hebben gesprekken plaatsgevonden met enkele aanwezige VB-ers, want de monarchisten wilden mee opstappen met de Vlaamse republikeinen.  Luc Vermeulen van Voorpost mompelde tussen zijn tanden, volgens mijn zegsvrouw over dit hilarische moment : "Die denken toch niet, dat ze met ons gaan opstappen  ..." Dat is gelukkig niet gebeurd maar waar de Franse royalisten terecht zijn gekomen, is evenmin geweten. Er werd tijdig ingezien dat deze onverwachte coalitie van tegengestelden best apart hun ding zouden doen. Of is dit een voorafbeelding van een nieuwe formule voor de Gordel ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadshal Gent : Gent bleit

 

 

Bleit Gent terecht ? Wij zijn geneigd om ja te zeggen.  Is dit gebouw een zinloos onding, een zoveelste bedenksel van sociaal bewogen architecten die hun megalomaan ideetje wisten op te solferen aan de Gentse vroede vaderen of is het een toekomstig symbool van het nieuwe Gent ?  Het zijn uiteraard de Gentenaars zelf wier mening belangrijk is. Benieuwd naar de bijnaam die deze Stadshal weldra zal krijgen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 861)

 

The peloton in full flight at the World Ports Classic.

We kunnen ons nog zeer goed herinneren dat toen we ongeveer een tien jaar oud waren, dus méér dan zestig jaar geleden, ter gelegenheid van de jaarlijkse processie van Sint Willebrordus in Berchem(Antwerpen) de Grote Steenweg voor het verkeer werd afgesloten. Zelfs trams 7 en 15 reden dan enkele uren niet meer tussen Berchem Kerk en de Harmonie. Het gering aantal personenwagens dat toen reed werd moeiteloos omgeleid en tramreizigers moesten dan maar een kleine kilometer te voet afleggen om de honderden toeschouwers toe te laten van hun processie te genieten.

Jaar na jaar nam het aantal personenwagens toe en het aantal processie-kijkers af zodat ongeveer 50 jaar geleden beslist werd om te stoppen met de tijdelijke afsluiting van deze steeds belangrijker wordende verkeersader.

Het is de dag van vandaag dan ook steeds zeldzamer geworden dat belangrijke verkeersaders in grote steden worden afgesloten tenzij voor zeer belangrijke manifestaties waar dan ook massa's voor op de been komen zoals de laatste rit van de Ronde van Frankrijk in Parijs of de formule één wedstrijd in de straten van Monte Carlo enz.

Maar in Antwerpen heeft Sportschepen Ludo Van Campenhout (Nv-A) zijn burgemeester en de andere schepenen kunnen overtuigen om op een vrijdagnamiddag belangrijke invalswegen van onze havenstad af te sluiten voor een totaal nieuwe en onbekende wielerkoers  "World Ports Classic" (what's in a name? nvdr) genaamd. Uit een foto in "Het Laatste Nieuws" blijkt dat er bij de doortocht van het peloton op de kaaien zo goed als geen kat naar dit spektakel stond te kijken. Maar wel zat het verkeer urenlang totaal vast en werden er tienduizenden automobilisten gedurende lange tijd gestraft door die fratsen van Schepen Ludo die er ook voor zorgde dat de belastingbetaler nog eens 200.000 euro diende op te hoesten voor die vrij wansmakelijke grap. Dat dergelijk initiatief van de nieuwe sterke man van de Nv-A wel eens voor wat windeieren bij de kiezers zou kunnen zorgen blijkt zijn zorg niet te zijn.

Feit is dat onze wereldhavenstad gedurende uren lam lag voor een totaal overbodige en onbekende wielerwedstrijd. Het is maar te hopen dat de kiezers dergelijke dure en totaal idiote beslissingen niet zullen vergeten zijn wanneer ze eerstdaags moeten gaan stemmen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 3 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Toon D.

Wat schreef Guy Verhofstadt o.a. ook al weer in zijn burgermanifesten, en daardoor verkozen werd. Dat is meer dan 20 jaar geleden.

Zoveel jaar verder zitten we opscheept met hetzelfde gewetenloos crapuul maar dan vanuit Europa of wat moet men anders denken van deze meester in de stoelendans ? Wat schreef Guy de la Tourette om de Vlamingen te paaien, nee niet Bart De Wever :  “België is op sterven na dood. Dat is het resultaat van de tientallen communautaire compromissen en politieke koopjes die werden gesloten.[...] Nergens ter wereld bestaat er een federale staat waarvan, zoals dat in België het geval is, de territoria van de deelgebieden overlappen.[We moeten] streven naar duidelijk afgescheiden deelgebieden, waarbij de faciliteiten definitief verdwijnen.( het zijn die faciliteiten, niet uitdovend in tijd, die de rand verfranst hebben, beste Toon)[...] Het alternatief is het wanordelijk uiteenvallen van het land. Het ogenblik waarop dit dreigt te gebeuren, is misschien niet zo ver meer af. Het volstaat dat [...] de Franstaligen beslissingen nemen die flagrant in strijd zijn met de Grondwet en de wetten van dit land, opdat in Vlaanderen een meerderheid zou gevonden worden om de Belgische staat definitief op te geven. (sicsicsic)[...] Nog eens een kaakslag te moeten verduren, is een vernedering die negen op tien Vlamingen niet meer zullen slikken.  Burgermanifest, 1992

En beste Toon D., als men verder nadenkt herhaalt dit scenario zich in die artificiële EU, beginnende met de kleine landen. Eerst zal de taal van de kleine landen niet meer als officiële bruikbare taal bestempeld worden om ze daarna met een pennentrek bij de grote te voegen. belgie is het experimenteel land voor de EU. Vandaar ook hun open grenzen politiek voor alle culturen, vreemde talen en rassen. Ontneem een volk daarmee zijn eigenheid en het land is een prooi voor ieder homogene expansieve cultuur zoals de franse. De EU is wallonië in het groot.

Stradi

*****

Wagner

Wagner was een megalomane gek die dacht dat hij àlles kon: muziek maken, libretti schrijven, regisseren, decor ontwerpen, etc.Tegenwoordig poogt men nog zijn opera's een beetje door de keel te rammen van enkele verblinde en snobistische adepten en de dikke pil met allerlei kostelijke nieuwerigheden te vergulden.Voor iemand met smaak én een beetje gezond verstand blijven alleen enkele prachtige stukjes muziek over. 

Piet Vanderperre

NvdR Angeltjes : is dit een sollicitaiebrief voor Savats Oranje Theehuis ?

*****

@ Toon D

Martin krijgt nu niet haar tweede maar haar dérde kans. Want haar tweede kans leidde al tot de hongerdood en uitdroging van twee minderjarige meisjes in een ondergrondse kerker opgesloten door de pedoseksueel gestoorde moordenaar Dutroux, die te laat voorwaardelijk werd vrijgelaten door een Belgische minister van justitie behorend tot een Franstalige Christelijke politieke partij om ze nog verder te kunnen (laten) misbruiken.
In ieder geval heeft U zelf in de kerk niet veel geleerd want de zoon van God (Jezus Christus) zou U zonder meer de tempel uit stampen bij het horen en zien van zo veel schijnheiligheid als de uwe.
Wat de nonnen van Malonne doen is geen Christelijke naastenliefde, maar medeplichtigheid aan de kuiperijen van het Belgisch regime en een flagrante overtreding van de echte Christelijke leer vertolkt in Mattheus 18-5.
Wat U oneindige haat noemt is slechts wat de zoon van God predikte: rechtvaardigheid. Uw eigen hersenen lijken wel versteend. Bent U soms een bisschop of zo? Die knijpen ook graag katjes in het donker, hypocriet!

Met onvriendelijke groeten - Lucky9

*****

De rode logo's

Beste Ray,U hebt misschien onbedoeld de logo's van spa en cd&v rood gekleurd maar zo een twintig jaar terug zou dat alvast niet gelukt zijn voor de tjevenpartij. Ge moet niet vragen,  waar is in GODSnaam het schaamtegevoel gebleven ?

Binnenkort misschien VB samen met de KP op één lijst ? Benieuwd welke kleur dat gedrocht dan zou hebben.

Groeten Stingray.

*****

Kiesverrichtingen 2012 Antwerpen

Geachte Heer Ray, Dat ze de apparatsjiks van Digipolis tijdens de verkiezingen maar goed in 't oog laten houden, liefst door een vlaamsvoelende ir. informatica, zoniet zou men wel eens kunnen verschieten. Die peiling zou wel eens aan de basis kunnen liggen van een toekomstige manipulatie van één en ander. Ceterum censeo Meccam esse delendam. (overigens ben ik van mening dat Mekka verwoest moet worden)

Met Vlaamsnationale groeten - PICA

*****

Humo & Angeltjes

'k Weet niet of Humo  kan pruimen dat Angeltjes ...(reclame ? )maakt voor hen :  http://www.humo.be/humo-archief/21634/antwerpen-maffiastad-13-jaar-later-3-de-diamantwijk

NvdR Angeltjes : zijn prostituees kieskeurig ?

*****

Blij met een dode mus!

Geachte redactie. De diensten van Maggie De Block bevoegd voor asiel, tafelschuimerij, schijnhuwelijken, schijnerkenningen en OCMW-toerisme door buitenlandse bezoekers meestal uit prachtlanden, heeft de eer en het genoegen de bevolking mede te delen dat instroom van goudzoekers aan het dalen is. Hoera, hoera.

Voor augustus 2012 zijn er 519 kandidaten minder ingeschreven dan voor augustus 2O11 .Hoera ,hoera.

Meer nog, voor dit jaar zijn er al 14.478 individuen van vreemd volk genoteerd, dat zijn er circa 1200 minder dan in 2O11. Driewerf hoera!

Er zijn echter nog volle 4 maanden te gaan eer het jaar kan afgesloten worden wel te verstaan èn kan er aldus nog veel volk binnenkomen. Wat de bedoeling is van deze zogezegde positieve tendenz in de asielinstroom is niet moeilijk te snappen.

De verkiezingen komen eraan en de smurfen hebben grote nood aan reclame voor hun winkeltje, daarom wat gestoef met getallen die nergens op slaan en borstgeroffel om indruk te maken. De echte feiten zijn gewoon de dagelijkse realiteit punt uit !

Die laat klaar en duidelijk zien dat de overrompeling van dit onland door allerhande volk uit landen waar menselijkheid, respect, eerbied en verdraagzaamheid begrippen zijn die hen totaal vreemd zijn .Voeg daarbij nog hun religie van de opperste waanzin en de cirkel is rond.

Dat er nu "efkens" 500 van die tafelschuimers minder aanschuiven is gewoon uitstel van inkom! Op het einde van de jaarrit zullen er uiteindelijk weer een pak van die kazakkendraaiers bijgekomen zijn.

Maggie meisje, ge moet ons geen dode mussen proberen te verkopen ... verloren moeite !

Senior

*****

Beste Peter,
 
De jongste jaren lees ik in tal van Vlaamse publicaties op Internet  regelmatig zeer gedocumenteerde bijdragen van jouw hand over de toestand in Zuid-Afrika . Je recente pleidooi voor het Afrikaans in de veel gelezen blog Angeltjes trok mijn aandacht. Daarvoor mijn hartelijke dank hoewel ik je niet persoonlijk ken.

Door het feit dat een   grootoom  pater-Oblaat Cesar Mariman (overleden  in 2005) meer dan 40 jaar gewerkt heeft in een zwarte parochie Oblate Farm in Hartbeesfontein is mijn interesse in jouw land gebleven. Mijn grote rondreis per trein,vliegtuig of huurauto eind 2008 van Pretoria tot Kaapstad en omstreken was een hoogtepunt.

Hoewel Afrikaans nog door velen gesproken wordt, zie ik de toekomst niet rooskleurig in. Jouw hardnekkige strijd voor het behoud van deze taal strekt je dan ook tot eer.
 
Groetjes van uit Vlaanderen - Jan De Moor

*****

Nog 42 dagen...

Graag wil ik een voorstel doen aan het super bekwaam politiek volkje : laten we de christenen die momenteel achtervolgd worden in moslimlanden - om ze te vermoorden en/of te verkrachten voor de ogen van de kinderen door achterlijke moslimbendes - naar hier halen om ze een ‘menselijk’ leven te geven want van die mensen moeten wij geen angst hebben en laten we die barbaren - geweldplegers en onderontwikkelde idioten - terugsturen naar die landen waar ze zich kunnen botvieren  onder mekaar.  dan hebben wij er geen last van en dan kunnen wij ons weer “een beetje” veilig bewegen.

Het wordt echt te gortig met dat islamzootje op ons grondgebied, een deel van hen komt steeds, zelfs dagelijks, in beeld met barbaars geweld ondanks dat de linkse media er alles aan doen om het te verzwijgen, gelukkig is het internet sneller dan hun domme achterlijke gedachtegang en gelukkig komen steeds meer mensen in heel Europa in verzet tegen die barbarij. S

preekt men over “jongeren” dan vullen wij wel in waar we die moeten plaatsen, in 99,995% zitten we steeds correct. Hoe zou dat nu toch komen ?  Mensen denk goed na op 14 oktober, er is nl. één partij die werk wil van maken van onze veiligheid

Jean

*****

Zwarte humor bij de Zorba's.

Geachte redactie. Vandaag wordt wereldkundig gemaakt dat de Grieken het wereldrecord "SIRTAKI" dansen verbeterden met zo maar eventjes 5OOO Griekse dansers.

Of het wereldrecord verbeterd werd naar aanleiding van de Griekse ondergang in hun Europese droom en hun terugkeer naar de drachme is niet geweten, net zomin als zou er een deel van hun immense poef kwijtgescholden worden als beloning voor hun nieuw record. Raar volkje die Zorba's hoor.

mvg - Senior

*****

Het vooruitzicht van een afkalvende Nv-A

Geachte Heer Ray, Naar aanleiding van de kiespeiling in Antwerpen krijgt men toch de indruk dat het tijdperk van de ongebreidelde expansie van de Nv-A achter de rug ligt en dat een zich afzwakkende tendens steeds meer dreigt de kop op te steken die de ambities van " grote Bart" wel eens zou kunnen fnuiken, terwijl integendeel het zo verguisde Vlaams Belang voor de verrassing zou kunnen zorgen .

In deze context kan men zich zelfs de vraag stellen of heel wat overlopers van het Vlaams Belang niet beginnen in te zien wat de ware bedoelingen van de Nv-A zijn en meer bepaald zoals men uit de verklaringen van Jan Jambon in" Le Vif,L'Express " kan afleiden, met name het behoud van het belgisch status quo.

Dit is een logische evolutie voortvloeiend uit het feit dat Dewever al bij voorhand op alle terreinen kapituleerde en in de realiteit de belangen van de Vlaamse zaak helemaal verloochende zoals thans ook blijkt uit de makke houding van de Nv-A in de Vlaamse regering . Daarom zou een zegevieren van de Nv-A voor Vlaanderen een ramp zijn die ons jaren terug slingert in de geschiedenis .Bijgevolg is het niet alleen wenselijk , maar ook noodzakelijk dat Bart een striemende nederlaag zou kennen om aan alle onduidelijkheden een einde te maken en een heropstanding van het Vlaams Belang met klare stellingen die wel Vlaamse onafhankelijkheid realiseert mogelijk te maken.

Pieter Coutereel

*****

De toekomst van ons land ?

Gisteren zag ik in Aalst een vriendin wiens zoon in een fabriek werkt, in het Aalsterse, dus in België.
Vroeger hadden de arbeiders een lokaaltje waar ze een sigaret konden roken als ze moesten wachten tot het werk aan de band verder kon. Ze hadden de ganse dag radiomuziek en konden af en toe een koffie drinken.

Sedert kort is er een nieuwe eigenaar,een islamiet : gedaan met het rokerslokaaltje,  maar er is een lruimte voor de gebedsstonden van de allochtonen die er werken.
Gedaan met de radiomuziek,  dat hoort niet bij de islam ! Voor wanneer hun irritant gebleir door de micro, oproeping tot het gebed ? Is misschien al zo. Binnenkort de minaretten en het gebleir op straat.

De islamisering is volop bezig en de politiekers willen het niet zien. Maar dat liedje kennen we al.

 

Reinilde VC




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!