Angeltjes
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Ge zijt ne showman* - Serge

 

 

In ongecamoufleerd en ongekuist Antwerps zingt Serge wat het gewone volk denkt.  Wie trekt het schoentje aan ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somtijds

 

Gezellig Gedicht

Een gedicht heeft steeds een aanleiding, een inleiding, een zaadje in een vruchtbare bodem.
Dit was voor mij Guido Gezelle met:  

Het leven is geen vrede alhier

geen wapenstilstand vragen

Het leven is de krijgsbanier

tot in Gods handen dragen

De vruchtbare bodem was mijn herlezing van Prosper Van Langendonck, één onzer grootste dichters van het eenvoudige woord zoals Willem Elsschot dat hanteerde. Zijn leven schreeuwde om begrip, zonder hetwelks zijn dichtwerk onontsloten blijft.

De neerslag van ontgoocheling en belevenis zorgde voor de ontkieming van:

 Somtijds

Soms ben ik zwak, soms ben ik sterk.
Soms is het mij allemaal om ’t even.
Maar soms zou ik zelfs mijn eigen leven geven,
Dan vliegt mij ’t herte op Jouw Vlerck.

Soms ben ik moe, soms ben ik fit.
Soms is de strijd al in mij gestreden.
Maar soms heb ik U om nieuwe kracht gebeden,
Dan klauwt de Leeuw die in mij zit.

Soms ben ik ruw, soms ben ik lief.
Soms staat de wanhoop tot aan mijn lippen.
Maar soms, heel soms, wil ik zachtjes binnen glippen,
Dan stuwt mij ’t Lot, die laatste Dief.

De Belhamel  (5 Zaaimaand 2011)

U opgedragen met heel veel overgave.

Albert


31-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh-my-God- it's-Clint-Eastwood ...

 

Alle Europese en uiteraard ook Vlaamse correspondenten in de VS zijn niet alleen Obama-fans maar per definitie ook felle en partijdige tegenstanders van de Republikeinen. Dat gaat van VTM over de kwaliteitsgazetten tot Knack : niet een neutrale verslaggeving wordt gegeven maar een gekleurde, eenzijdige afbraak van de Republikeinen en straks een ophemeling van Obama en zijn Democraten.

De linkse media steunen voor hun negatieve commentaren op de persvoorlichters van de Democraten die bij elke spreker op de Conventie meteen reacties via Tweeter lossen.  Zo bijvoorbeeld over de leugens van Paul Ryan, die meedingt naast Mitt Romney als kandidaat vice-president.  Als je dan de Amerikaanse pers gaat nalezen over enkele van die zogenaamde leugens, dan blijkt het best mee te vallen en dan betreft het nuances en aparte interpretaties door beide partijen. Door onze verwarde linkshoofdigen direct verkocht aan kijkers en lezers als "leugens".  Die Paul Ryan is niet gek, die gaat niet op een podium staan en fantasietjes uitkramen, wetende dat heel Amerika (en de halve wereld) naar hem kijkt en luistert.   Maar de Republikeinen moeten nu eenmaal neergezet worden door de linkse media als idioten en heiligschenners die het wagen de Heilige Obama een bolwassing te geven.

Sedert de verkiezing van president Obama zijn de VS diep verdeeld geraakt en de president is er niet in geslaagd het eerste zwarte symbool voor heel Amerika te worden. De kloof tussen zijn administratie en de burger is zo mogelijk nog vergroot en hij is nog steeds de acterende spreekpop die zich laat aanbidden en die zelf knielt voor al wat islamitisch is in de wereld en de leidende rol van de VS belachelijk maakt.

Het is moeilijk voor ons Europeanen om het ziekenzorgsysteem in de VS te beoordelen. Voor ons is de solidariteit (met al haar mogelijke uitwassen en geldverspillingen) een evidente zaak geworden, omdat wij niet beter weten en wij ons niet kunnen voorstellen, dat het ook anders kan, dit wil zeggen, door niet 50% van ons loon op arbeid direct af te staan aan de staat. Want dat is prijs die wij betalen voor onze sociale zekerheid.De Amerikanen verwijten ons dat wij in Europa een socialistisch systeem voeren dat haaks staat op hun basisideeën van geld verdienen in ruil voor arbeid. Wie het bij het rechte eind heeft, is in deze niet relevant en mag ons oordeel over de Amerikaanse politiek en samenleving niet kleuren.

Ik wilde dit typische voorbeeld enkel aanhalen om duidelijk te maken, dat het niet aan ons is, om de Amerikanen de les te spellen : het is hun land, en zij richten hun maatschappij in, zoals zij dit wensen. En laten we onze beide handjes kussen, dat wij ons in West-Europa hebben kunnen ontplooien onder de Amerikaanse invloedssfeer en niet die van de Sovjet-Unie. Amerika heeft Europa  bevrijd van de gesel van twee wereldoorlogen en dat zijn voldoende gronden om dankbaar te blijven. Vraag het maar even aan de bewoners in Oost-Europa.

Tijdens de Republikeinse Conventie was er een optreden, ik kan het moeilijk een redevoering noemen van de inmiddels 82-jarige filmacteur en regisseur, Clint Eastwood. Gedurende een korte periode burgemeester van Carmel in Californië.  De linkse verslaggevers omschrijven dit optreden als een mislukking.  Gewoon nawauwelen wat de Democraten hierover tweeteren.

U moet zelf maar oordelen. Eastwood speelt de gewone man, die niet zo welbespraakt is en die spreekt tegen Obama die op een (lege) stoel) naast hem zit. Het is bewust geen tot in de puntjes voorbereid en geregisseerd stukje toneel. Wat het erg levensecht maakt. Clint Eastwood, die nog steeds werkt, weet heel goed hoe hij een afgeladen zaal naar zijn hand moet zetten.  U oordeelt zelf wel.

Ray

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 31 augustus 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het moment van de waarheid, na de congés payés.

Citigroup: Onvoorstelbare verliezen eurozone onafwendbaar
De eurozone zit gevangen in een vicieuze driehoek. Omdat het schuldenplafond bereikt is zullen hogere uitgaven, zoals de socialisten willen, niet werken en de instorting van het systeem juist versnellen en verhevigen, met wijde verspreide armoede als gevolg.
Vicieuze driehoek;

De negatieve spiraal in Europa -die overigens in heel het Westen zichtbaar is, ook in de VS- is in feite een vicieuze driehoek. Centraal staan de almaar dalende prijzen (deflatie) van onder andere vastgoed, terwijl de schulden echter niet minder worden. De zwakke economische groei, in veel landen inmiddels negatief (recessie), doet de bedrijfsinvesteringen dalen. Ook de huishoudens geven minder uit en sparen meer. De vraag naar goederen daalt dus eveneens, wat de negatieve groei versterkt en de winsten van het bedrijfsleven drukt.

Bedrijven moeten hierdoor steeds meer mensen ontslaan. Door de toenemende werkloosheid en onzekerheid kopen almaar minder mensen een huis, waardoor de huizenprijzen verder dalen en hypotheken niet meer kunnen worden terugbetaald. De banken zitten zo met steeds meer risicoschulden opgescheept en lenen nauwelijks nog geld uit aan particulieren, bedrijven en andere banken, wat de negatieve ontwikkeling in de consumentuitgaven en bedrijfsinvesteringen (en dus werkloosheid) versterkt.

http://xandernieuws.punt.nl/?r=1&id=663532

Stradi

*****

Ook in het lieflijke Limburg ...

... is het in elkaar rammen van politiemensen "in", en dat wordt door onze onnozele OOOO nog maar eens extra benadrukt. Een politieman was na een "relletje" (sic) voor drie weken werkonbekwaam. Zoals gebruikelijk wordt ons niet verteld wie er bij dit "kleine" incident betrokken was, maar het scenario komt ons natuurlijk overbekend voor: lange tenen, optrommelen van kornuiten, met een grote overmacht politiemensen.

Regus Patoff

***** 

Faciliteitengemeentes

Iets moet me nog van het hart. Hoe is het gvd (afkorting voor "godverdomme") mogelijk dat bepaalde gemeentes in Vlaanderen bestuurd worden door francofone vlamingenhaters! Hebben bepaalde franstalige personen bewust gronden opgekocht in deze gemeentes met de bedoeling deze later te verfransen? Hebben ze een bepaalde migratiepolitiek gevoerd om zoveel mogelijk franssprekende mensen te importeren, uitsluitend om in die gemeentes vroeg of laat de meerderheid te behalen en zo "groot-Brussel" ter verrijken? Wat is de rol geweest van de vastgoed-sector? Nooit vond ik een antwoord.

Toon D.

*****

De gordel na Rode

Bewonderenswaardig hoe politiek correct en verzoenend de arrogante verwijdering door franskiljons gemeld wordt… een schop onder de broek en de Vlaming verhuist met de broek op de enkels…

En dan nog beweren dat de gordel niet meer nodig is in de toekomst…

Met Vlaamse groet - Ineke Cleyman

*****

"Jongeren"

Kom, niet zeveren. We kunnen daar kort en bondig over zijn. Ik woon in Brussel, en wanneer er "jongeren" zich misdragen in de publieke ruimte, dan is dat sinds een goeie 20 jaar of meer, in 100 (HONDERD) procent van de gevallen crimineel parasitair tuig van buitenlandse komaf.

Fred

*****

Martin

Er wordt nogal wat geschreven over "dat mens" en over de "nonnekes" die haar opvangen. Nu ben ik heel zeker dat er onder uw lezers veel "christelijke" mensen zijn die in de kerk geleerd hebben dat er iets dergelijks bestaat als "schuld en boete".  En wie van ons kan in het hart van de evenmens kijken? Veel van uw lezers hebben geleerd over de oneindige barmhartigheid van de algoede God en zie : opeens is er een grote verandering. Deze mensen worden een meute wolven, veroordelen de zusters die de christelijke naastenliefde toepassen want ondanks de afschuwelijkheid van de daden blijft mevr.Martin een MENS, een mens die door de dood van Gods zoon, recht heeft op vergiffenis. Dat haar "lijfelijke" straf verkort wordt, heeft ze te danken aan ons rechtssysteem, daar kan ik niets op antwoorden. Ik zie enkel dat de "christelijke naastenliefde" versteend is geraakt door oneindige haat

Toon D

NvdR Angeltjes : U heeft klaarblijkelijk heel wat geheim onderzoek gedaan naar de religieuze of filosofische overtuiging van "veel van mijn lezers". Er zijn uiteraard christenen, bekeerden en atheïsten en nog van alles meer onder onze lezers. En dan ?  Het zijn niet de christenen die het alleenrecht bezitten op barmhartigheid, medelijden, naastenliefde of onnozelheid. En de anderen zijn dan steeds de fanatieke haatbollen, volgens uw simpele zwart-wit redenering.  En over de "nonnekes" zou ik maar geen te hoge dunk hebben, als ik u was. Of bent u de esbattementen van de Arme Klaren uit het Brugse al vergeten ? Om het niet te hebben over ander minder fraaie elementen van de christelijke naastenliefde waar nogal wat over opborrelt. Deze beerputtoestanden zijn niet de schuld van de ongelovigen, de bekeerden of de atheïsten, al zouden sommigen dat wel graag hebben.   Respect voor christelijken is bij Angeltjes aanwezig, niet voor kwezels en schijnheiligaards.

***** 

Inderdaad Korenbloem

Het woord JoNgErEn is een vloek geworden. Wanneer we lezen of horen  JoNgErEn hangen de ezel uit, dan denken we spontaan aan marokkanen of gelijkgestemden. Onze jongeren hebben een opvoeding genoten, wij hebben ze geleerd menswaardig te handelen en te denken.

JoNgErEn daarentegen kregen ondanks de steun van degelijke onderwijskansen, kindervergoeding   weinig opvoeding, te oordelen naar hun gedrag. Uiteraard zijn er uitzonderingen en ge kunt ze niet allemaal over dezelfde kam scheren. Laten wij ze gerust JoNgErEn blijven noemen, dan weten we onmiddellijk over welke bevolkingsgroep het gaat. We moeten alleen iets toevoegen iets bedenken als wij ONZE jeugd bedoelen, bv Jongeren-plus of Jongeren-anders , Open-Jongeren , Kwaliteits-jongeren. Zeker niet beschaafde-Jongeren, want het woordje beschaafd heeft intussen zijn betekenis verloren.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 31 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mein Camps

Creaturen die dergelijke junk produceren zouden daarop moeten belast worden, zonde van het papier.Anderzijds, wie schrijft er nog in DM en wie koopt dat ding nog.Derglijke haat-geschriften vindt je terug in de jaren van AD en gelijken. Voor hem een nostalgische gedachte ? Het niveau is er en de gelijkenis frapant.Voor de rest is hij wat hij schrijft: junk.

Daniel

*****

Hugo Camps

Wat een opgeblazen kwal. Toen ik gisteren toevallig zijn relaas las, viel mij onmiddellijk op hoe gefrustreerd die man wel is: wat een gebazel van een zielig personage, een kankeraar die er echt niet gezond uit ziet, ook geestelijk niet.

Christina

*****

Poll

Geachte Redactie, Dààr krijgen wij weer een bevraging mèt drie mogelijkheden, doch wij kunnen NIET vermelden WAAROM (elk voor zich) een bepaalde keus gemaakt werd.

Daarom doe ik MIJN keuze, open & bloot, uit de doeken : Een beetje wél & een beetje niet.a) niet akkoord omdat dit voorstel om een Albanees ervoor te betalen, eigenlijk kàn gerekend worden als racistisch tegenover de Skipetaren, teméér dat zowel LDD (als ex-lid) als VB (als nog vroéger ex-lid) daardoor nog eens (half) in 't verdomdenhoekje komen, en koren op de molen van de po-co's is .b) Wél akkoord, vermits de "doodswens" tegenover dat duivels "vrouwmens" door de overgrote meerderheid van de bevolking ook gevoeld wordt.

Maar die mogelijkheden sluiten niet uit dat Verstrepen, als verkozen politicus, een stommekl*** is om zijn innerlijke gedachten zo-maar open op de "kletsstraat" van het internet te plaatsen. Volgens de media heeft hij dààrvoor reeds een klacht aan z'n broek. Eigen schuld... enz. In 't Françoistjes zeggen ze: "Vengeance est un plat qui se mange froid", waarmee bedoeld wordt dat men éérst moet bezinnen EN de nodige tijd laten voorbijgaan, vooraleer te beginnen.  Bescherming kàn géén jaaaren volgehouden worden, en wie houdt eventueel de bewakers in 't oog ?

Victor van Vosselaer

*****

Streep over Jurgen

Dat zijn wel twee straffe uitspraken van die uitgedoofde nutteloze ster aan het politiek firnament. Hij zou soeur Michelle tegen betaling laten ombrengen. Die vent is compleet het noorden kwijt om dergelijke uitspraken  in een super beschaafd land te lanceren met een enorme naastenliefde  voor allerlei soorten van vluchtelingen en moordenaars, die zelfs kinderen laten uithongeren. Stapels belastingsgeld gaan er naar dat soort om ze te onderhouden of te beschermen.

Maar de grootste flater van die stand-up ex-politieker is wel , dat we de moordenaar moeten zoeken bij de Albanezen. Staat dergelijke uitspraak niet beschreven in Den Dikke Dewitte woordenboek als  : demoniseren, stigmatiseren of ambeteren van een bevolkingsgroep  ? Waarom geen Marokkanen, Turken, Walen of Hottentotter , maar precies Albanezen ? Volgens Streep was het enkel de bedoeling om een discussie uit te lokken.

OK Jurgen waarom Albanezen ?

René

*****

Rassisteheu ...

In dit 1 uur en één kwart uur durende filmpje wordt komma per komma uitgelegd waarom de mandsjoe prez. ohbama een racist is,en, wat meer is, zijn buza een linkse heks. http://www.youtube.com/watch?v=Ey-TRpkUiPI Wees niet bevreesd, uw ogen zullen zich wijd open sperren bij het vernemen van de waarheid.

Lucky9

*****

Snelkoppeling naar artikel

Geachte redactie, DG Nederland vroeg hoe je een snelkoppeling naar een artikel van Angeltjes op een blog zet. Dat doe je zo:rechtsklik op het groene pijltje links naast de titel. Er verschijnt een snelmenu. Klik op Snelkoppeling kopiëren. We nemen als voorbeeld "3M kost ons de ogen uit het hoofd"Plak de snelkoppeling als volgt in je blog:<a href="http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1226707" target =_blank">3M kost ons de ogen uit het hoofd</a>Als de lezer op de snelkoppeling klikt verschijnt het artikel in een nieuw tabblad helemaal bovenaan.

Metten

*****

CD&V Brugge pleit voor *de gordel* in Brugge

Hieruit blijkt nogmaals de domheid van de Vlamingen, en aan de top de Bruggelingen.De "gordel" heeft nooit plaats gehad in de Brusselse rand maar wel in de Vlaamse rand rond Brussel. Daarbij vergeet men dat de faciliteiten gemeenten Vlaams grondgebied is. En Brussel deel uitmaakt van Vlaanderen. Als dat niet zo is hoeft er geen geld van Vlaanderen naar Brussel overgemaakt te worden. Triestig volkje.

Wil T.

*****

Och Martinneke Lesaffer toch

Geachte redactie,  Belangrijk nieuws komt vanuit Palermo a/d Noordzee het hinterland binnegewaaid.

Ditmaal geen gebasket of gemolenwiek van den Baard,maar een terugkeer naar kuisheid en devotie. Schepen Martinne Lesaffer is het beu in de koninging (nou ja!) der badsteden blote bovenlijven van mannen te zien op terrasje aan de dijk. Zij wil verdorie dat het mannevolk een T-shirt aandoet als zij zich tussen het kuierende mondaine volk op de dijk bewegen. Geen uitgezakte bierbuiken of felbehaarde torso's meer open en bloot .Aan de kust past dit niet!

Ik ken die mevr. Lesaffer niet maar ik veronderstel dat ze ooit ergens een trauma overgehouden heeft bij het zien van blote mannelijke bovenlijven. Mogelijks is de O-VLD schepen in de ban van de islam-waanzin gekomen en is dit het begin van een totaalverbod op enig bloot in deze badstad.  Na de verplichte T-shirt volgt de pofbroek, de fez en tenslotte de boerka voor de dames.

Martinne,  hou je verdomd bezig met de onveiligheid en de criminaliteit in je stad die er alom aanwezig is zeker na zonsondergang i.p.v. je op te winden over wat blote bovenlijven. Als dat je politieke ambities zijn ga dan liever koken mens, als je dàt tenminste kan.

mvg- Senior

*****

De Gordel

Er gaan stemmen op om "de Gordel"onder zijn huidige vorm af te schaffen omdat BHV "gesplitst" is en er geen reden meer zou zijn om de Gordel te handhaven Wat een flauwe zever is mij dat. De Gordel werd in hoofdzaak georganiseeerd om de Vlaamse eisen op het grondgebied van Vlaanderen te benadrukken en BHV werd er "en passant" bijgenomen De splitsing van BHV is een farce en de nadelen van dat onheil zullen later nog wel het daglicht zien Maar De Gordel moet blijven want de kapers liggen op de loer en het gehuil om een "corridor" van Wallonie naar Brussel zal luider en luider worden.

Dus laat ons maar alle jaren eens via de Gordel onze aanspraak op ons grondgebied accentueren en die manifestatie moet echt niet door BLOSO ingricht worden.  Laat TAK maar eens uit zijn kot komen met iets dergelijks.

Hubert Buysse

*****

3M kost ons de ogen uit het hoofd

Kartuizer stelt zich de vraag “welke hoge pieten er belang bij hebben dit monster te beschermen?”  waarop Marc antwoordt “we gaan dat nooit weten."

We gaan het inderdaad allicht tijdens ons leven nooit weten. Weet je waarom? Dat is nu net de bedoeling! Jawel.
De boven ons gestelden doen er alles aan om een gevoel van machteloosheid algemeen ingang te laten vinden en ons op deze manier aan te praten, zodat we onze status van machteloze slaaf als normaal zouden aanvaarden.
U denkt toch niet dat Nolfje zijn bijdragen gratis neer kwakte in Knack! Of wel soms?
Hoewel ik “neen” stemde op de poll over de theoretische vraagstelling van Verstrepen durf ik toch mijn twijfels uiten over de politiek correcte attitude van de de biza van het CDH die dit alles bekokstoofde.
Deze keer sta ik achter de paarse Michel. En weten jullie waarom? Omdat Wathelet Sr. als dank voor zijn handtekening voor de vrijlating van Dutroux beloond werd met levenslange immuniteit als rechter bij het Europese hof in Luxemburg.

Waarom ? Daarom !

Lucky9

*****

Ook in Ieper

Eén ding is zeker: de burgemeester haalt het maar nét met de hakken over de sloot, wat betreft het contact met de burger.

HIJ IS MET VAKANTIE!  En net nu een ADHD-er de markt inpalmt en een bepaald ' ras onder de inwoners zo dwaas is er als een kip zonder kop naar te staan staren.  De rest van de inwoners betaalt solidair mee om dergelijke flutprogramma's te helpen financieren via de belastingen.

Die buurt - waarover hier sprake - had vroeger een kwalijke reputatie omwille van 'In den vorten vis', een etablissement' waar veel vieze zaken gebeurden en waar je best je dochters/zoons van afschermde.  Die 'vorten vis' werd intussen afgebroken, en nu oogt de omgeving veel veiliger, alhoewel: als je nu leest wat er zich afspeelt onder de leiding van ongewenste vreemdelingen, dan houd je best je dochters/zoons daar ver vanaf.  Het gaat hier om een herhaling van feiten, maar met een ander tintje.

Christina

*****

Geef het kind een naam

Zoals heel veel mensen, autochtonen uiteraard, erger ik mij aan de berichtgeving waar over "jongeren" geschreven wordt en er verzwegen wordt dat het om allochtonen, meestal Marokkanen, gaat.

Ik stel mij sinds geruime tijd de vraag of het niet mogelijk is dat onze eigen Vlaamse jongeren (VBJ bv.) daartegen een zekere actie voeren en eisen dat de media een duidelijk verschil maken, geef het kind inderdaad een naam.

Onze jeugd verdient het niet en wordt ook aldus in een negatief daglicht gesteld door die laffe media, onze autochtone jeugd zijn onze eigen "jongeren".

Korenbloem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Zwarte mensen hebben een probleem ...* James David Manning

 

 

Wij zijn voorstanders van de scheiding tussen kerk en staat. Onvoorwaardelijk : politici knoeien op hun terrein en afgevaardigden van om het even welke godsdienst prediken er op los in hun tempels. Ieder in zijn eigen vak en dan maar van katoen geven.

Dit geldt ook voor bovenstaande video. De eerwaarde James David Manning is een Amerikaans predikant van een tak van de baptistenkerk in New York.  In zijn jeugd was hij een crimineel maar tijdens zijn gevangenisperiode is hij een overtuigd christen geworden.  De zwarte eerwaarde houdt er ongebruikelijke ideeën op na : zo is hij een fel tegenstander van Obama en hij aarzelt niet straffe kritiek uit te oefenen op zijn zwarte medebroeders in het algemeen.

Zo zegde hij ondermeer tijdens een debat toen de blanke moeder van Obama ter sprake kwam het volgende :

*Het is algemeen geweten dat als Afrikaanse mannen hun continent verlaten, zeker als het de eerste keer is, zij op zoek gaan naar blanke vrouwen om seksuele betrekkingen mee te hebben.  In het algemeen zijn de besten van de blanke gemeenschap niet geneigd hier op in te gaan. Het zijn meestal de ordinaire dellen (the trashier ones) die beslissen om seks te hebben met de zwarten" http://en.wikipedia.org/wiki/James_David_Manning

Het is duidelijk dat eerwaarde James David Manning, zelf een neger zijnde zich zwaarbeladen uitlatingen kan veroorloven, die als een blanke ze in de mond neemt, aanleiding geven tot  verwijten van racisme.

In bovenstaande video heeft Manning het over de situatie in Zuid-Afrika en over het slechte bewind van de zwarte regering van het ANC. Hij veroordeelt de apartheid, dat is nogal logisch vanuit zijn standpunt, maar in gans Afrika hebben de negers nooit iets gepresteerd. U kijk en luistert en u oordeelt zelf. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Gent en hetzelfde uit Antwerpen

 

 

Wij ontvingen een kaartje op onze redactie van Johan Deckmyn. Hartelijke wedergroeten Johan, uit de stad van allah.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Kom d'erbij, zenzazie gegarandeerd ...*

 

Luc Bungeneers (ex CVP, ex Open-VLD) stapt nu in de mallemolen van Bart de Zwever. De geloofwaardigheid van de politiek gaat weer flink de hoogte in.

(foto : Het Nieuwsblad)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent : met lidkaart van Groen op 3de plaats bij Nv-A

 

De Gentse N-VA stelde gisteren haar nieuwe nummer drie voor de gemeenteraadsverkiezingen voor: de 30-jarige sociale tolk Ömer Faruk Demircioglu. Hij vervangr Atik Özer, die vorige week zijn kandidatuur introk.

Bij de Gentse afdeling van Groen deed dat de wenkbrauwen fronsen. ‘Meneer Demircioglu maakte zich op 10april via onze site lid van Jong Groen. Hij kreeg een pakket mét lidkaart. Pas woensdag liet hij weten dat hij om persoonlijke redenen geen lid meer wilde zijn.'

Laten we daar niet moeilijk over doen, wie het hoogste bod gedaan heeft die kon rekenen op de Heer Omer Faroek Demircioglu. Zo gaat dit bij vele bipatriden.  Of om Bertold Brecht te citeren, een onverdachte communistische bron, erst das Fressen, dann die Moral.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stopt niet met baldadigheden door steeds het zelfde soort

 

Vier minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst nadat ze een zaalwacht van de sporthal in de Antwerpse wijk Luchtbal zwaar hadden toegetakeld. De jongens, twee van 15 en twee van 16, wilden de sporthal overvallen, maar de vrouw gooide roet in het eten. Dat meldt het parket van Antwerpen donderdag.

De feiten gebeurden op 23 augustus rond 16.45 uur. De vrouw werd door vier personen geslagen en geschopt en onder schot gehouden met een klein handvuurwapen. Toen iemand de sporthal binnen kwam, kozen de jongeren het hazenpad. Ze konden enkel een sleutelbos buit maken.

Politie-inspecteurs konden kort nadien twee verdachten klissen. Die bleken niet bij de overval betrokken te zijn geweest, maar in hun gsm werden wel berichten teruggevonden over de feiten. Dat, in combinatie met camerabeelden, leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de vier verdachten een dag later. Ze werden voor de jeugdrechter geleid en die besliste om hen alle vier in een gesloten instelling te plaatsen.

Tot zover dit stuk uit Gazet van Antwerpen. We kunnen dagelijks meerdere artikels citeren van gelijkaardige gevallen van brutaal geweld door jonge, ontwortelde bipatriden, die bijna onveranderlijk van Noord-Afrikaanse afkomst zijn.  Of zijn het wellicht eskimo's die het Spaghettimonster aanbidden ?

Er moet komaf gemaakt worden met de zwijgplicht en het verdoezelen van de nationaliteit van dit crapuul dat zich een weg van geweld en bloed baant door onze maatschappij.  De medeschuldigen zijn justitie, de politiek en de media die krampachtig pogen de realiteit te ontkennen of te verdoezelen.  Strenge straffen en strenge maatregelen vanaf het moment dat het tuig opgepakt is, dat is wat de bevolking eist.

Wij, de burgers, moeten beschermd worden en niet de misdadige, nietsontziende  delinquenten van wie velen  in herhaling vallen en gekend zijn bij de onmachtige politie. Denk hieraan als u op uw 14 oktober gaat stemmen : in geen geval voor de politieke verdedigers van het sprookje van de multiculturele maatschappij

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UItslag poll : een huurmoordenaar voor Michelle Martin ?

 

 

Bent u eens met Verstrepen, een huurmoordenaar Michelle Martin te laten omleggen ?

Ja  24 % (45)
Neen  60 % (114)
Een beetje wel en een beetje niet  16 % (30)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen op buschauffeurs en hun daders: geef het kind een naam. Variaties op hetzelfde thema.


Klik op de afbeelding om de link te volgenBegin augustus schreef ik – toegegeven in een opwelling – de ergernis veroorzaakt door droge berichtgeving over gewelddaden tegen de politie van mij af. Welnu, maandagavond, op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht, vond opnieuw een daad plaats van crapuleus geweld tegen iemand met een maatschappelijk nuttige functie: een buschauffeur verbonden aan het openbaar vervoer.

Opnieuw moet ik vaststellen dat de berichtgeving over dit geweld zich beperkt tot de droge boodschap dat "minderjarigen" een chauffeur naar het ziekenhuis hebben doorverwezen. Welnu, ik heb uit eerste bron mogen vernemen wat de etniciteit en culturele achtergrond is van de daders. Al te graag zou ik mijn inlichtingen overmaken aan het publiek omdat ik vind dat de burger recht heeft op deze informatie en omdat ik kan getuigen dat in onze rechtsstaat de etniciteit van daders niet strafverzwarend werkt zodat mijn onthullingen de rechten van verdediging van de daders niet zouden schaden.

Schoenmakers blijven echter best bij hun leest. Het is de taak van journalisten om het publiek in te lichten, niet van advocaten. Nochtans, als het mij is toegestaan de volgende populistische bedenking te formuleren: mocht een journalist kennis krijgen van een klacht met burgerlijke partijstelling tegen een bejaarde priester wegens pedofilie zou de journalist dan ook louter verwijzen naar een klacht tegen "een bejaarde man" of zou daarbij gepreciseerd worden dat het over een priester gaat? Ik waag mij niet aan de zonde een retorische vraag te beantwoorden.

Ik geloof dat iedereen zijn bijdrage heeft te leveren aan een leefbare maatschappij. Door te negeren dat Belgen van bepaalde origine meer dan andere bevolkingsgroepen moeite hebben met gezag, bewijst men deze landgenoten geen dienst. Wij – en dan in het bijzonder de vertegenwoordigers van de gemeenschap waar deze jongeren toe behoren – hebben allen de plicht om zij die verantwoordelijk zijn voor onleefbare situaties met drang tot de orde te roepen. Dat heet opvoeding.

De onthulling van de afkomst van daders van ernstige misdrijven: bevestiging van racistische stereotypering?

Op 30 juni 2011 beantwoordde de voormalige minister van Binnenlandse Zaken (nu de minister van Justitie), mevrouw Turtelboom, een mondelinge vraag van Kamerlid Guido De Padt. De aanleiding van de vraagstelling door OpenVLD'er De Padt was de vrijlating door de Raadkamer van Namen van twee zigeunervrouwen (dixit De Padt in De Kamer) die gevolgd waren door politieagenten nadat zij een supermarkt verlieten.

De twee vrouwen – nog steeds gevolgd door de politie – reden naar een ander warenhuis, waar zij opnieuw met gevulde boodschappentassen de zaak verlieten. Toen zij werden opgewacht door een auto met Franse nummerplaat, intervenieerde de politie waarbij gestolen gps-toestellen werden ontdekt en een gestolen bankkaart waarmee voor 1300 euro aankopen werden gedaan. In casu was de raadkamer overgegaan tot vrijlating van de vrouwen omdat de interventie door de politie, aldus de Raadkamer, gebaseerd was op racistische motieven: louter op basis van de etniciteit van de daders zou de politie van oordeel geweest zijn dat de volle winkeltassen noodzakelijk het gevolg waren van één of meer misdrijven.

Deze zaak was voor De Padt aanleiding om te pleiten voor de registratie van de etniciteit van misdadigers en wel in de volgende bewoordingen: "Ik denk dat de registratie van etniciteit ons een beter inzicht kan verschaffen in criminaliteit en een belangrijke bijdrage kan leveren aan het criminaliteitsbeleid, maar evenzeer aan het uitwerken van een degelijk integratiebeleid."

Op de vraag van De Padt of de toenmalige Minister het idee van de systematische registratie genegen was, antwoordde Minister Turtelboom: "In het proces-verbaal worden een aantal standaardgegevens opgenomen: identiteit, nationaliteit, woonplaats en geboortedatum. Er kunnen ook andere gegevens worden opgenomen, zoals elementen uit de SIS-kaart en etniciteit als deze gegevens van belang zijn voor de feiten. Zo wordt etniciteit opgenomen wanneer bijvoorbeeld tegen een persoon van allochtone origine een misdaad wordt gepleegd, net omdat hij allochtoon is. Niet alle informatie die in het proces-verbaal staat, wordt overgenomen in de algemene gegevensbank. Zo mogen gegevens als etniciteit op dit moment niet worden geregistreerd. Een werkgroep […] buigt zich momenteel over de aanpassing van de wet op het politieambt en de informatie die mag worden opgenomen[.]"

Hoewel in de Wetstraat de doorverwijzing van gevoelige kwesties naar "werkgroepen" normaliter betekent dat er geen politieke consensus bestaat om wetgevend in te grijpen, mocht uit het antwoord van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken wel afgeleid worden dat zij de registratie niet ongenegen was. Een gericht en ingrijpend integratiebeleid is inderdaad slechts mogelijk wanneer statistisch aangetoond is dat bepaald crimineel en dus ongewenst gedrag disproportioneel vaak voorkomt bij bepaalde bevolkingsgroepen. Begin januari 2012, meer bepaald tijdens het debat over haar beleidsnota, scheen minister Turtelboom echter van mening te zijn veranderd. Ik citeer: "Het begrip etnische herkomst is moeilijk te definiëren. De resultaten van zo'n onderzoek zouden vooroordelen kunnen bevestigen en de verdachte zou zijn toestemming moeten geven voor zo'n registratie."

Conclusie

Door politieke druk (uit linkse hoek) is de huidige minister van Justitie niet meer geneigd hervormingen door te voeren die de registratie van de etniciteit en culturele achtergrond van daders van gewelddelicten mogelijk zou maken. Jammer genoeg heeft het politiekcorrecte geloof dat het onrechtvaardig zou zijn de etniciteit of culturele achtergrond van delinquenten te registreren omdat huidskleur of cultuur "arbitrair" zijn – men kan de huidskleur en cultuur van zijn ouders niet kiezen – een bijzonder nefast effect.

De weigering de problemen te benoemen, hoewel goed bedoeld, creëert enerzijds ergernis bij de autochtone Belg die vele dingen vermoedt doch niet kan bewijzen en negeert anderzijds, en dit is nog erger, de opvoedende taak van de overheid. Onze overheid moet dringend haar zelfvertrouwen en haar grandeur herwinnen door uit te pakken met gerichte en harde integratiemaatregelen ten aanzien van nieuwe Belgen die zich weigeren te integreren. Heren en dames politici, doe het voor de buschauffeurs.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Ieper

 

IEPER - De cafébazen van de jongerencafés op de Vis- en Kiekenmarkt zien hun uitgaansbuurt de jongste tijd verpest door enkele heethoofden en amokmakers. Ze eisen dat het stadsbestuur onmiddellijk optreedt. Politiecommissaris Luc Vercaigne overweegt om heethoofden een caféverbod op te leggen.

De camera’s die jaren geleden in de Ieperse uitgaansbuurt zijn geïnstalleerd, lijken hun afschrikeffect verloren te hebben. Amokmakers vallen klanten en zelfs de cafébazen lastig. En dat nu de buurt opnieuw een positief imago had gekregen.

De cafébazen van de Vis- en Kiekenmarkt zijn de overlast grondig beu. Nico Alleman en Stefanie Minsart van Charlie Browns zijn al bedreigd door de jongeren. ‘Het gaat om een klein groepje van hooguit tien gasten. We worden soms bedreigd in onze eigen zaak of als we een pint gaan drinken bij een collega. Zo kan dat niet verder.’

Nico krijgt meteen bijval van Koen en Colin Couvreur (De Paljas), Hilde Leterme en Steve Boussemaere (De Vage Belofte), en Alexander Desimpel (Het Fenomeen en Charlie Browns).

De jongeren vernielden Alexanders bril en braken het kaakbeen van Koen in een schermutseling. ‘Het probleem is dat opgepakte amokmakers een half uur later weer op vrije voeten zijn. We willen een gezonde uitgaansbuurt, waar mensen graag komen om zich te ontspannen en plezier te maken. Die enkele rotte appels verpesten heel de sfeer. We willen vermijden dat onze vaste klanten afhaken of dat ouders hun zoon of dochter hier niet meer durven afzetten. Want onze klanten die een sigaret staan te roken vóór de deur worden ook lastiggevallen, klinkt het.

De caféuitbaters hebben de indruk dat de camera’s niet optimaal werken omdat de daders niet altijd herkenbaar op de beelden staan. Ze willen meer licht 's nachts en vragen aan het stadsbestuur om de bomen op het plein te snoeien. Ook zien ze het liefst de zitbanken verdwijnen, omdat de amokmakers daar vaak samentroepen.

Politiecommissaris Luc Vercaigne heeft weet van de problemen. Hij zegt aan een oplossing te werken. ‘Het is niet mogelijk om een groep mensen de toegang te verbieden omwille van huidskleur of religie*, want dat is strijdig met de wet op racisme. We kunnen wel hardleerse amokmakers een caféverbod opleggen. Maar dat moet de burgemeester beslissen. Hij is nu met verlof, maar zodra hij terug is, zal ik dat aan hem voorstellen.’

Bron : Het Nieuwsblad

Pst : Dankzij deze uitlating van de politiecommissaris begrijpen we direct wie de mispunten zijn : Eskimo's die  behoren tot de religie van het Spaghettimonster.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 860)

 

Hedendaags voetbal en casino hebben veel gemeen

n een casino plaatst men zijn inzetten op de speelmat. Bij het voetbal plaatst men zijn spelers op een grasmat.
Geld speelt in beide gevallen de hoofdrol. In een casino hoopt men dat het balletje op het juiste nummer valt. Bij het voetbalspel hoopt men dat de bal tegen het juiste net tikt. Vanaf het ogenblik dat het balletje bij het roulettespel werd in beweging gebracht tot aan het ogenblik dat het winnende nummer gekend is verlopen slechts enkele seconden. Vanaf het ogenblik dat de voetbalspeler een schop tegen de bal geeft en het ogenblik dat een doelpunt werd gemaakt verlopen ook slechts enkele seconden. Er hangen in beide gevallen soms gigantische geldsommen af van het resultaat.

Zo lazen we deze week in onze media dat Voetbalclub Anderlecht tot in de zogenaamde "champions league" is geraakt door met één doelpunt verschil te winnen van Limassol. Het maken van dat winnende doelpunt duurde ook maar enkele seconden maar volgens onze media zal dat doelpunt voor Anderlecht de som van ongeveer 17.000.000 Euro kunnen opbrengen. Wij noemen dit een pure schande. Met dit bedrag kan Anderlecht wederom zeer dure spelers kopen om zich in de toekomst nog te versterken. Dat dit meestal buitenlanders zullen zijn die als emmers zeep door hun clubs aan Anderlecht verkocht zullen worden heeft minder belang maar wijst er steeds meer en meer op dat van werkelijke voetbalsport nog maar weinig sprake meer is. Alles komt er nu alleen nog maar op aan om zoveel mogelijk geld te verzamelen om de beste , lees duurste, spelers te kunnen kopen. Al de rest is folklore. We kunnen maar niet begrijpen dat de voetbalsupporters niet beginnen af te haken omdat alles veel te doorzichtig en voorspelbaar aan het worden is.

Om de huidige evolutie wat aan de realiteit aan te passen stellen we voor dat juist zoals de Casino's aan de kust de naam dragen Casino van Oostende, Casino van Knokke enz. men onze beroepsvoetbalploegen voortaan eveneens namen zal geven als Casino van Anderlecht, Casino van Charleroi en zo verder. De aandacht van steeds meer voetbalsupporters zal dan getrokken worden op het feit dat voetbal niets meer met sport te maken heeft maar alles meer en meer om geld en toeval draait en dat men beter zijn geld dat men nu uitgeeft voor een jeton bij de roulette of een toegangskaart voor een voetbalwedstrijd veel beter aan iets anders  kan besteden!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Einen wunderschönen guten Morgen!

Of het vandaag zo’n wondermooie ochtend wordt als ik jullie toewens, valt te betwijfelen. De zomer is weeral voorbij. Hopelijk krijgen we toch nog wat zonnestralen in de herfst, maar dat is voor mij toch niet hetzelfde. De dagen worden merkbaar korter, de zon minder warm, de kleuren minder stralend, verwachtingen worden bijgesteld.

Ben ik een beetje tries t? Ja, ik ben immers een kind van de zon – voor mij mag de zomer naadloos overgaan in een volgende lente. Misschien ligt mijn humeur ook aan het gekozen lied van vandaag.

De zangeres gooide er in 1960 hoge ogen mee, maar ze is intussen bij ons zo goed als vergeten. Niet bij mi j: Heidi Brühl symboliseert met haar “Wir wollen niemals auseinandergehen” en met haar stijlvolle persoonlijkheid ons Wurlitzertijdperk.

Heidi werd geboren op 30 januari 1942 in Gräfelfing in het mooie Beieren. Als klein meisje van 5 volgde ze dansles en haar talent werd snel ontdekt. Al in 1954 kreeg ze een rolletje in een film aan de zijde van hoofdrolspeelster Liselotte Pulver. Haar grote doorbraak als actrice kwam er met de reeks Immenhoffilmen in 1955, 1956 en 1957, waarin ze de rol speelde van de vrolijke tiener Dalli. Op 16-jarige leeftijd besloot ze de ingeslagen richting meer professionele achtergrond te geven en zang, dans, toneel, Engels en Frans te gaan studeren.

In 1959 kwam haar eerste plaatje uit: “Chico Chico Charlie” bereikte de 5de plaats in de Duitse hitparade. Tot 1967 volgen nog 12 successen, maar haar grootste schlager was zonder enige twijfel “Wir wollen niemals auseinandergehen”. Ze probeerde in 1960 ermee aan het Eurovisie Songfestival deel te nemen, maar moest in de preselectie Wyn Hoop voor laten gaan.  Drie jaar later mocht ze wel Duitsland vertegenwoordigen op het songfestival met het liedje “Marcel” en ze haalde ermee de 9de plaats.

In die periode vond men Heidi Brühl voornamelijk terug bij optredens in musicals. Kort voor haar 21ste verjaardag stierf Heidi’s vader, die tot dan haar manager was, en jij liet haar een grote schuldenberg na. Daarop verhuisde ze omwille van haar filmcarrière naar Rome, waar ze de Amerikaanse acteur Brett Halsey leerde kennen. In 1964 trouwde ze met hem. Ze kregen samen twee kinderen: Clayton Alexander Siegfried en Nicole.

In 1970 verhuisde ze naar de VS, waar ze regelmatig in shows optrad met o.a. Sammy Davis Jr. Ook kreeg ze rollen in televisiereeksen zoals bv. In Columbo. In 1973 en 1974 werd er een vervolg gebreid aan de succesrijke Immenhoffilmen.

In 1976 volgde de echtscheiding en Heidi keerde in het begin van de tachtiger jaren terug naar Duitsland. Ze richtte een eigen muziekproductiefirma op en trad weer regelmatig op als zangeres. Zij leende haar stem aan verschillende films die in het Duits ingesproken werden. Heidi Brühl had alles wat men maar kon wensen: schoonheid, verstand, een goede stem, acteertalent, maar ze kreeg wel met een vijand te maken die ze niet kon verslaan: borstkanker. Ze overleed op 8 juni 1991 in Starnberg aan een hartstilstand tijdens een operatie.

Ze liet tientallen platenopnamen na, zes elpees, had tientallen rollen in filmen en televisieproducties, was een geliefde gaste bij muzikale shows en schreef een boek. Het getoonde filmpje is opgenomen tijdens een tv-show, naar schatting opgenomen na haar terugkeer uit de VS. Heidi, je bent er niet meer, maar toch “wollen wir niemals auseinandergehen”.

Alles Liebe

Lolita

 

 


30-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse Olifantenjager en minnaressenverzamelaar is nu ook Chauffeurmepper

 

  

 

Zo kennen we dat soort volk : tegen alle regels in op olifantenjacht gaan in gezelschap van een aanhoudster, terwijl het land kreunt onder een nooit geziene werkloosheid en zware financiële problemen.  En enkele maanden later zien we in een video dat dit misselijk personage in de auto, omdat hij door zijn chauffeur enkele meters verkeerd wordt afgezet de man uitscheldt en een tik verkoopt.

Het Franse volk in 1789 had gelijk : weg met die keuninklijke handel. Hop, hop,  allemaal de huifkar in, richting La Bastille. Op de binnenkoer staat een speciaal toestel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V Brugge pleit voor *de gordel* in Brugge

 

In Brugge pleit CD&V-lijsttrekker Dirk De fauw ervoor om De Gordel, die dit jaar voor de laatste keer in zijn huidige vorm wordt georganiseerd in de Brusselse Rand, naar Brugge te halen. "De Gordel is niet meer... Leve de nieuwe Gordel."

Volgende zondag, 2 september, vindt voor de laatste keer De Gordel, het jaarlijkse fiets- en wandelevenement in de Vlaamse Rand rond Brussel, plaats in zijn huidige vorm. Nu BHV gesplitst is, achten de organisatoren de tijd rijp voor een nieuwe aanpak. 

Dat is niet in dovemansoren gevallen bij Dirk De fauw, CD&V-lijsttrekker in Brugge. "Na 31 edities stopt Bloso om niet altijd duidelijke redenen met de organisatie van De Gordel. De politieke eis voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde is dan wel inmiddels gerealiseerd, toch bleef het een symbolische dag waarbij Vlamingen hun verbondenheid met de Vlamingen in de Brusselse rand konden tonen", aldus De fauw.

"Kan het niet meer in de Brusselse Rand, dan moet het toch nog mogelijk zijn om in Vlaanderen een evenement te organiseren waar meer dan 100.000 Vlamingen samenkomen om op een sportieve, familiale en aangename sfeer te proeven van het mooie Vlaamse land."

Hij stelt daarom voor om van het Brugse evenement Kroenkelen een nieuwe Vlaamse Gordel te maken. "Het jaarlijkse evenement heeft veel ervaring met de organisatie van een fiets- en wandeltocht in de groene Brugse rand", argumenteert hij zijn voorstel. "Brugge en de Brugse regio bieden alles wat “gordelaars” wensen. Een sublieme binnenstad om door te wandelen en te fietsen, een prachtige bosrijke rand en in de omgeving kastelen, de zee en het prachtige polderlandschap.

Het is niet omdat het voorstel van een CD&V-er komt, dat we er a priori moeten tegen zijn, maar beantwoordt dit nog aan de initiële doelstellingen, namelijk aanwezig zijn in de Vlaamse Rand en de Vlamingen daar moreel steunen ?  Zegt u het maar.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanen in het land B : alweer parels aan de kroon van de islam

 

Op dringend verzoek van burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) is er vandaag topoverleg met een directielid van Fedasil en korpschef Gielen over het toenemende geweld door Afghaanse asielzoekers. Dinsdagavond vielen dertig Afghanen zes Indiërs aan voor de ogen van de jeugdvoetballers op het sportcomplex Sint-Pieter.

Het werd een ware veldslag voor de ogen van de voetballende kinderen. Door het brutale geweld dat er te zien was, werd besloten de training stil te leggen, dat was vorige week ook al gebeurd toen tientallen Afghanen de pleinen bezet hadden.

Fedasil bevestigt dat het om jonge Afghaanse asielzoekers gaat. De vechtpartij zou een gevolg zijn van een ruzie tussen Sikhs en Afghanen in het centrum de nacht voordien.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myriam Rolin, bugemeesteres van Rode staat met rode wangen

 

Mevrouw Katy Mostaert schrijft een open brief aan de Franstalige burgemeesteres van Rode, Myriam Rolin en ze spaart haar krtiek niet. Het is een lang epistel, maar de moeite om kennis van te nemen. Myriam Rolin van de partij CdH van Joëlle Milquet komt er bekaaid van af. Een Brusselse kakmadam die haar vrije dagen doorbrengt in Knocke-le-Zoute en die haar gemeente verwaarloost. Een onbekwame Franstalige burgemeester, leugenachtig, vals en ongeschikt voor de job.

Myriam Rolin,

Gedurende de hele duur van je burgemeesterschap ben je burgemeester geweest van een kleine minderheid burgers. Een kleine minderheid, want ook onder de Franstalige burgers is gemor te horen over je non-beleid en wat al beleid zou geweest zijn, was wanbeleid. Ter inleiding wil ik je nog meegeven, Myriam, dat je tijdens je hele beleidsperiode al je fouten, leugens en halve waarheden hebt proberen te verdoezelen ("les excuses sont faites pour s’en servir et les cons pour les croire"), maar wij weten allemaal beter.

Je kreeg een bloeiende, levendige, sociale, groene en, laten we vooral niet vergeten, Vlaamse gemeente onder je hoede. Een gemeente waar de mensen elkaar kenden, waar altijd iets te beleven was, waar cultuur alle kansen kreeg, waar sportievelingen hun hartje konden ophalen. Rode was een bruisend dorp. Er waren winkels, er was een behoorlijke markt op woensdag, twee serieuze kermissen, een befaamde jaarmarkt, een gordel. De Vlaamse bevolking stond open voor andere culturen en andere talen en was zeker niet te beroerd om andere talen te spreken, om die mensen te verwelkomen en wegwijs te maken.

Zo was er in september de Vlaamse kermis die later drie dolle dagen werd, de DDD. Bijna alle verenigingen in Rode waren hierbij betrokken en er werd maanden enthousiast aan voorbereid. Omdat er in Rode vele nationaliteiten zijn, werd hier tijdens het weekend van de DDD op ludieke manier aandacht aan besteed. Rode was een gemoedelijke gemeente, populair omwille van de goede en groene ligging in de buurt van de Europese hoofdstad. Rode was geen communautair kruitvat. Rode had akkefietjes zoals elke gemeente dat heeft en Rode was rijk in alle mogelijke interpretaties van dat woord.

Een overzicht van wat je allemaal liet kapotgaan, wat je verboden hebt, wat je verloederd hebt, welke kansen je onbenut gelaten hebt om de gemeente die je moest besturen verder te laten bloeien en hoe je de verschillende taalgemeenschappen tegen elkaar opgezet hebt:

- Het gemeentelijk Cultuur Centrum Wauterbos: Als het niet Franstalig is, mag er haast niets meer plaatsvinden. Het gebouw waar wij ons hartje konden ophalen aan films en op zaterdagavond dicht bij huis konden fuiven staat er triest en vervallen bij. Dat is overigens ook omdat het Franstalige publiek geen interesse heeft om activiteiten te organiseren in dat cultureel centrum, tenzij het provocatieve “exploration du monde”.

- Het gemeentelijk Zwembad Wauterbos: Verschillende noodzakelijke werken werden niet of niet voldoende uitgevoerd, waardoor het zwembad uiteindelijk haast niet meer te redden viel. Gedaan de zwemlessen voor de scholen van Rode (ook voor de Franstalige leerlingen overigens), gedaan waterpret in de vrije tijd. Gedaan sociale leven rond het zwembad.



- De woensdagmarkt: Eerlijk gezegd is het niet duidelijk hoe je er in geslaagd bent, maar die markt is stilaan gewoon doodgebloed tot er alleen nog een kippenkraam stond. Je hebt geen enkele poging ondernomen om die markt terug te laten opleven, iets wat in andere steden en gemeenten als een must beschouwd wordt, de mensen uit hun cocon halen, het sociale leven bevorderen, maar niet voor jou want niet Franstalig genoeg. Weg sociale leven in Rode Centrum op woensdag.

- Het verenigingsleven in Rode centrum: Je denkt nu wellicht, er zijn toch nog verenigingen? Klopt, maar ze moeten voor alles rekenen op hogere overheden, niet op de gemeente. Niet voor logistieke steun, niet op subsidies of hulp bij het bekomen ervan, kortom op niets waar het verenigingsleven in andere gemeenten in Vlaanderen wel kunnen op rekenen. Bijkomend laat je niet na om activiteiten, als je bevoegdheid het enigszins toelaat, te dwarsbomen of in ieder geval te bemoeilijken. Dat werkt niet motiverend, maar wij Vlamingen zijn standvastiger dan je denkt en wij blijven doorgaan omdat verenigingsleven nu eenmaal een typisch Vlaams sociaal gebeuren is en wij laten ons dat niet afpakken. Het gemeentelijk Cultureel Centrum is zo goed als “no-go zone” voor de Vlaamse verenigingen maar gelukkig heeft de Vlaamse overheid voor het gemeenschapscentrum “de Boesdaalhoeve” gezorgd waar de verenigingen wel terecht kunnen.

- De handelaars in Rode Centrum, of beter, het stilaan ontbreken er aan: Door systematisch alles te verbieden en het centrum van Rode dood te maken, ben je er in geslaagd om de handelaars te verjagen. Denk vooral niet dat de handelaars van de Middenhut daar voordeel uit halen want de centrumbewoners doen hun boodschappen in Alsemberg, waar men de mensen wel in het Nederlands bedient.

- De kleine en grote kermis en de jaarmarkt: Van gemiste kansen gesproken, Myriam! Je hebt systematisch geprobeerd om te verhinderen dat de kermissen en de jaarmarkt nog konden doorgaan. Je hebt het geprobeerd door het traject te verkorten, door de jaarmarkt in te perken, de traditionele jaarmarktdag te weigeren, enz enz. Ondertussen heb je het Franstalige "Rhode en Fête" vollenbak gestimuleerd, en waar de kermissen en de jaarmarkt een sociaal gebeuren zijn is "Rhode en Fête" een enigszins verdoken politiek evenement om het feest van de Franstalige gemeenschap te vieren. Oh ja, je hebt halfslachtige pogingen gedaan om het ook “Rode Feest” te noemen, maar waar je de activiteiten in het centrum afbrak, was het je verder alleen maar te doen om jouw feest "en Français" te vieren aan de bovenkant van Rode, elk jaar met een beetje meer "ampleur". Triestig, echt triestig, want je had tradities in stand kunnen houden en mensen dichter bij elkaar kunnen brengen. Je had die twee weekends in augustus en september kunnen aangrijpen om bruggenbouwer te worden. Je hebt er voor gekozen om de bestaande bruggen helpen op te blazen.


- De gordel: Van alles wat Vlaams is, waarschijnlijk de grootste doorn in je oog, Myriam. Je hebt altijd je best gedaan om toelatingen zo lang mogelijk te rekken. Maar uiteindelijk was het gezichtsverlies waarschijnlijk iets te groot. Of was het de angst dat de negatieve reclame nog meer Vlamingen op de fiets naar Rode zou brengen? Maar nu, voor de laatste keer, ook jouw laatste keer, bundel je al je arrogante kleinzerigheid. Je gunt de Vlamingen niets meer, he, voor die laatste maand dat je "burgemeesterke" mag spelen. Echt waar Myriam, hoe denk je dat je in de geschiedenisboeken zal staan? Denk je echt dat hier enige eer mee te behalen valt? De leugens waarop je je beslissing baseert zijn er zo over. BHV is gesplitst dus het is niet meer nodig? Het kost de gemeente te veel. "Allez allez, rions peu mais rions bien", Myriam.

De gordel gaat niet over BHV en kost je gemeente niets, integendeel, het brengt op. De gordel is een positief evenement met een positieve boodschap: “Wij houden van alle mensen die het Vlaams Karakter van onze gemeente respecteren”. Je kunt je hoofd nog zo ver in de grond steken als je wil, je kan alle taalwetten naast je neerleggen, je kan de wetten naar eigen goeddunken interpreteren en niet uitvoeren zoals ze bedoeld zijn, je kan de Franstalige inwoners een rad voor de ogen draaien en ze leugens aanpraten alsof ze gedrukt staan, maar wat je niet kan is negeren dat Rode in Vlaanderen ligt, een Vlaamse gemeente is en het altijd zal blijven. De gordel wijst daar elk jaar op sportieve en positieve wijze op en dat Myriam, dat doet pijn, want de Franstalige burgers zijn ook niet dom. Die doorzien jouw discours en die van alle andere dwaze burgemeesters uiteindelijk ook. Is dat misschien jouw reden om de gordel te verbieden? Hebben ze je op ’t Central ook door?

De lijst is nog niet compleet en dat zal ze ook niet worden, maar toch nog een paar uitschieters:

- De mammobiel (borstkankeronderzoek) die niet op een openbare gemeentelijke plaats mag staan omdat dit een Vlaams initiatief is, staat al jaren noodgedwongen in het gemeenschapscentrum “de Boesdaalhoeve”. Myriam, op kanker staat geen taal, tenzij die van pijn en verdriet en die is universeel.

- Jeugdhuis: De jeugd van Rode wegpesten, dat is een van je ultieme doelen. Als je jong genoeg begint met het pesten, gaan ze misschien wel ergens anders wonen.

- Kinderen leren fietsen: Het wegwijs maken van kinderen in het verkeer, het gebeurt in vele gemeenten, maar in Rode mag het niet meer. De reclame rond dit evenement was enkel in het Nederlands. Drama! Het heeft Franstalige ouders niet tegengehouden om wel naar het alternatief evenement, georganiseerd zonder het gemeentebestuur, te komen.

- Filmclub Projecta: Niet Franstalig genoeg, dus niet meer in het Cultureel Centrum. Geen recente films meer in Rode, ga maar naar Brussel of naar Braine L’Alleud om daar de horeca ook nog laten bij te verdienen.

- Rode Kruis is noodgedwongen verhuisd naar buurgemeente Alsemberg. Niet "Croix Rouge" genoeg, zeker? Hierover werd een Salomonsoordeel geveld: het Rode Kruis of het Gordelsecretariaat. Twee keer slag binnen, want nu verdwijnt de Gordel ook.

- Jogging: Hiervoor zal je ook nog wel iets verzonnen hebben. Slijtage van de toch al slecht onderhouden wegen in Rode door het veelvuldig geloop?

- Kerstmarkt: Ja, wat kan er nu mis zijn aan een kerstmarkt? Was de kerstversiering te Vlaamsgezind? Was de sfeer te Vlaams? Klink Glühwein niet Frans genoeg? Joost mag weten welk excuus je hiervoor weer verzonnen hebt. Overlast voor de mussen in het dorp?

- Bijna vergeten, naast het zwemmen wordt de populairste sport van het land ook niet gesteund. Wellicht niet elitair genoeg: het voetbal. Aan de naam zal het anders niet liggen “KFC Rhodienne”.

Tijdens de gemeenteraden, had/heeft elk onderwerp wel iets communautairs. Eentje springt er nog altijd uit: “Wel of niet politiebegeleiding bij het begin en einde van de schooldag aan de Vlaamse gemeenteschool”. Voor de Franstalige gemeenteschool is dit niet eens ter discussie gesteld. Dan zijn er de talrijke pogingen om Frans te praten tijdens de gemeenteraad die dan steevast op niets uitdraait wegens niet wettelijk, allemaal ten koste van het gemeentebeleid en op kosten van de belastingbetaler. De lijst van jouw miskleunen en diegene waar je eindverantwoordelijke voor bent, is echt eindeloos en tonen sprekend jouw minachting aan voor de Vlaamse inwoners van Rode en de Vlamingen in het algemeen.

Van alle wetten die je al niet hebt toegepast of verdraaid hebt, is er zeker nog één die hier ook moet vermeld worden: het versturen van de oproepingsbrieven voor de verkiezingen naar taalaanhorigheid. Dat mag niet omdat de faciliteiten zo niet bedoeld zijn, maar ook omdat het simpelweg verboden is om de taal van de inwoners bij te houden. Je weet dat, het geldt overigens niet enkel voor de oproepingsbrieven, je kunt zo de verkiezingen gewoonweg verbrodden, maar je doet het wel, je wordt er niet voor gestraft en jij en je Franstalige politieke vriendjes van het FDF lopen telkens te roepen dat het pesterijen zijn van de o zo stoute Vlamingen. Hoe pathetisch en leugenachting kunt ge eigenlijk zijn, Myriam? Dura Lex Sed Lex. Jij als verkozene des volks, die gezworen heeft om de “ouetten van et Belkische volk” te respecteren, jij zou je daar zeker moeten aan houden. Je bent echter zo arrogant en onbetrouwbaar dat je zelfs gezworen eden niet nakomt.

Myriam, je hebt onze mooie gemeente verpest. Sint-Genesius-Rode heeft een negatieve bijsmaak gekregen door jouw wanbeleid. Zowel de Vlamingen als de Franstaligen uit Rode worden door de rest van het land als extremisten gezien. De gemeente ziet er ook niet meer mooi uit. Op sommige plaatsen zijn de wegen in danig slechte staat. De Molenbeek overstroomt regelmatig met alle gevolgen van dien. Het dorp ziet er gewoonweg verloederd uit. Het is er ook doods, haast geen mens meer op straat. De Rodenaren weten amper zelf nog in welke richting ze nu nog wel of niet rond de kerk moeten rijden. Jouw prioriteiten gaan naar een taalstrijd die onrechtvaardig en discriminerend is. Een strijd die niet zou mogen moeten gevoerd worden. Er hebben altijd twee taalgemeenschappen in Rode geleefd, het is tijdens jouw beleid misgelopen. Je hebt je taalgenoten belogen en bedrogen en je hebt persoonlijke ambities laten voorgaan op het algemeen belang. Je discrimineert de Vlamingen in Rode en je gedraagt je als een regelrechte potentaat.

Het had anders gekund, maar je hebt elke kans tot toenadering met de Vlamingen naast je neergelegd. Jammer, je zult herinnerd worden als de burgemeester van de gemiste kansen.
Toch een vriendelijke groet, want zo zijn wij Vlamingen, beleefde jongens en meisjes maar wel standvastig.

Katty Mostaert


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Anciaux, aan het einde van de tunnel is er geen licht

 


Tussen alle terechte banvloeken, doodswensen en rechterlijke dwaasheden met het geval 3M,  viel er toch nog een nieuwtje te rapen dat mijn voldoening genoot en dat gezien de kleur en het gedachtengoed van de betrokkene door de immer correcte regimepers discreet uit het daglicht werd gehouden.

Ik heb het over de ambities van de politieke zwerfkater die ooit de Vlaamse eisen met volle overtuiging en tranen in ogen en snikken in de stem uitschreeuwde, die vervolgens partijtjes oprichtte zoals ID21,  Spirit, LSP (of is het LSD ?) en finaal het Vlaams-nationalisme verloochende en bij de linkse loeders om huisvesting ging bedelen.

Caroline Gennez was blijkbaar in haar nopjes met het gezeik van Kater Bert en zij bezorgde hem een baantje als broekverslijter in de senaat met een flinke dosis maandelijkse Kittekat om te overleven. Maar de tijd tikt meedogenloos verder, Gennez wordt op een Mechels zijspoor uitgerangeerd en de nieuwe Leiders bij de sossen zijn minder opgezet met de gewezen zwartzak die nooit zal aanvaard worden door de partijbasis.

Bert had zijn kanditauur ingediend bij de lijstvorming van de PS-SP.a van Brussel ( Mekka II). Als vurig moslimreetlikker en Islamvriend, zoals de linkse doctrine voorschrijft, hoopte hij een plaatsje te bemachtigen bij de kameraden-kiekenfretters. Maar o wee, dat was buiten Fredje Beulemans gerekend ! Het dikke dorstige feestvarken, de burgemeester van Bruxelles wil en wou van Bleitmans niet weten, want Beulemans is een fanatieke, sadistische Vlamingenhater die zelfs een bekeerling tot de rode doctrine geen schijn van kans gunt.  Bertje den bleiter die door het stof gekropen is om opgenomen te worden bij de linkse ratten, die volk en land verraden heeft om erbij te horen, heeft een njet op zijn verzoek gekregen. De Parti Socialiste van Bruxelles, de eerste islamitische stad van Europa,  lust hem niet wegens zijn Vlaams verleden.  

Enfin, het ziet ernaar uit dat de politieke carrière van deze politieke windmolen op zijn einde loopt want op alle bestuurlijke niveaus is zijn rol uitgespeeld en in 2014 mag hij misschien voor de rode vrienden als afscheid met de papborstel rondlopen om smoelen op de borden te plakken,  als de verkiezingen eraan komen, maar zijn eigen facie zal er niet meer bij zijn.

Over en out voor de poco loser van de eeuw. Met mijn slecht karakter beleef ik daar lol aan.

Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!