Angeltjes
28-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Katholieke universiteit Amerika* is te katholiek

 

Catholic Unversity of America in Washington. Dit gebouw ziet er erg geschikt uit om met enkele aanpassingen omgevormd te worden tot een moskee. Voorlopig is dat niet de vraag van de moslims, maar zij zien ongetwijfeld hetzelfde als wij.

Moslimstudenten hebben bij de rechtbank klacht ingediend tegen de Catholic University America, een katholieke privé universiteit, in Washington, D.C., omdat ze vinden dat hun mensenrechten als moslimstudent aangetast worden. 

De officiële aanklacht luidt dat de CUA – in tegenstelling tot andere universiteiten – geen speciale gebedsruimtes voorziet voor de dagelijkse gebeden die moslims moeten houden en dat ze daardoor verplicht worden ergens een leeg klaslokaal te vinden, waar ze dan beledigd worden door katholieke symbolen, zoals bv. een crucifix, die onverenigbaar zijn met hun geloof.  Bovendien zien ze in het gemengd onderwijs, meisjes en jongens samen in dezelfde lokalen, een vorm van discriminatie van de moslima-studentes.  

Volgens hun klacht weigert de CUA studerende moslims dezelfde voordelen te geven dan andersgelovigen, want zij sponsort geen moslimvereniging terwijl de rechtenfacultuur wel een studentenassociatie voor Joden heeft.  En zij verwijzen naar de Georgetown University die niet alleen een moslim studentenvereniging op de campus herbergt, maar bovendien aparte gebedruimtes en een “moslimkapelaan” ter beschikking heeft. 

Oei ... dit is niet te verdragen voor de tolerante vrienden van allah akhbar

Zo kennen we ze weer, onze moslimvrienden die zich overal willen binnenwringen, zich niet aanpassen en direct beginnen te janken en als dat niet helpt naar de rechtbank stappen. Terwijl in de eigen Prachtlanden, elke mogelijke uiting van geloof dat anders is dan de woestijnreligie, vervolgd, verboden en de met geweld de kop ingedrukt wordt.

Wij zijn zoals geweten niet de advocaten van de paus en zijn club maar dergelijke toestanden stellen wij met genoegen aan de kaak.

Floriaan Terbeke & Ray

Bron: Theblaze.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke correctheid in het land D

 

In Grotemensenland zeggen wij het volgende naar aanleiding van deze video : de Duitsers hebben de Grote Wereldoorlogen verloren, 2 x begonnen, 2 x verloren. Dan ben je een groot land, bevolkt met een verzameling gecomplexeerde losers.  Het schuldgevoel wordt genetisch overgedragen en gestuurd in de richting van verregaande minachting voor de eigen soort. Vroeger brulden ze Heil, nu lispelen ze Halal of Allah. Het is ver hetzelfde en de mentaliteit deugt weer niet. Niets nieuws onder die Sonne. De rotpolitiek is ook in het land D absoluut niet geneigd om naar de buikgevoelens van de inmiddels talrijke kritische Landgenossen te luisteren. Populaire blonde TV-nieuwslezeressen worden verdoemd als zij na het moederschap beginnen pleiten voor gezinswarmte. Dan trekken feministische Helga's hun Walkürekleed aan en zij verstoten de blonde TV-stoot. 

De linkxe soort doet in Deutschland hetzelfde waar bij ons idioten zoals het Fascistisch Front hun leven aan wijden : al wie opkomt voor de traditionele, rechtse waarden, bestempelen als nazi. In het land D heb je grote kans op succes met zo'n beschuldiging, want dàt is het laatste wat je daar wil zijn.

Links beheerst de media, de straat en behekst de geesten. Climatgate (de leugens over de opwarming van moeder aarde) werden nauwelijks beschreven door de D-media, want dan zou blijken dat bijvoorbeeld de oproepen om geen vlees meer te eten, gelanceerd werden door voorgeprogrameerde kierewieten. (hoe zeg je dat in het Deutsch ?)

En dan zijn er natuurlijk nog de verdienstelijke vrienden van de godsdienst van vrede en tolerantie, die speciaal in de watten gelegd worden door de elitaire democraten.  En die als dank voor de gratis centenbedelingen, graag mede de straat barrikaderen voor al wie van Deutschland geen sompig Derdewereldland wil maken.

Leuk filmpje, u zal er van genieten. Genau wie wir.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisme in de praktijk

 

Een professor gaf aan dat in zijn klassen nog nooit een student gezakt was. Slechts één keer ging het mis en faalde heel de klas. Die klas was er van overtuigd dat socialisme werkte en de klas was daarom bereid om alles gelijk te delen. Heel de klas zou dus het gemiddelde cijfer ontvangen.

Bij de eerste test bleek dat het fantastisch begon. Het gemiddelde cijfer was een acht. Toch waren de meningen over het succes van dit experiment nu al sterk verdeeld. Alle studenten die hoger gescoord hadden, waren er toch niet zo over te spreken, maar vooral de studenten die een onvoldoende hadden waren zeer in hun nopjes. Voor hen was dit het bewijs dat het experiment werkte.
Bij de tweede test bleek de klas gemiddeld slechts op een mager zesje uit te komen. Niemand haalde nog een tien. De bollebozen van de klas hadden namelijk ingezien dat al hun studiewerk toch niet beloond werd en besloten het rustiger aan te doen.
De studenten die al eerder een onvoldoende haalden, maar beloond werden met de acht, deden geen stap meer dan de vorige keer en behaalden individueel wederom een onvoldoende, maar kregen vanwege de afspraak binnen de klas toch een zes min.
Bij de derde test was het een dikke onvoldoende. Slechts een vier gemiddeld en hoger dan dat scoorde de klas dat jaar nooit meer. Er ontstonden enorme ruzies en uiteindelijk is heel de klas gezakt.
Wat was nu de reden dat het experiment mislukte? Puur het feit dat je met socialisme individuele inspanning niet naar de juiste waarde beloond. In feite beloon je slecht werk en haal je iedereen neer die het bovengemiddeld doet. Daarmee is aangetoond dat kapitalisme wél het antwoord is. Het heeft een succesfactor in zich die het socialisme mist, namelijk de persoonlijke drive om te presteren en daarvoor de beloning te ontvangen!

Daar komt bij dat het systeem niet werd opgedrongen, zoals het ons dagelijks door de strot werd/wordt geduwd…

Als u in deze tekst hierboven het woordje ‘klas’ vervangt door bijvoorbeeld : de Post - de NMBS – de ministeries – de ziekteverzekering – de pensioenkassen, het land enz, wordt het verhaal nog veel schrijnender. Want in al die gevallen worden de slechte cijfers niet BETAALD door de slechte leerlingen, maar door de brave belasting-betaler die alleen kan toekijken vanaf de zijlijn.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve Wurlitzerfans,

Vandaag komt een zanger aan de beurt, die een zingende testosteronbom was.  Tom Jones had dan ook nogal wat koosnaampjes -“the sex machine” en “the tiger” -  die perfect illustreren dat hij tot het oertype van het mannelijk geslacht hoorde.  Maar hij is tevens bekend als “the voice” voor zijn muzikaal talent.

Thomas John Woodward werd geboren op 7 juni 1940 in Treforest, Pontypridd, Wales en hij liet er nooit enige twijfel over bestaan dat hij een Welshman was.  Hij kwam uit een eerder arm gezin: vader was mijnwerker.  Tom had het niet gemakkelijk in zijn jeugd: hij leed aan dyslexie en op twaalfjarige leeftijd moest hij noodgedwongen twee jaar in bed blijven omdat hij tbc had: “de moeilijkste periode van zijn leven”. 

In 1963 maakte hij deel uit van een lokaal beatgroepje; een jaar later haalde een platenproducer hem naar Londen.  De platenmaatschappijen zagen hem eigenlijk niet zitten: ze vonden zijn stem te hees en zijn optreden te ordinair.  Zijn eerste plaatje werd een flop; zijn tweede “It’s not unusual” werd een hit, ondanks de weigering van de BBC het te draaien.  Piratenzender Radio Caroline draaide het des te meer.

In 1965 mocht Tom Jones de bekende filmliedjes van “What’s New Pussycat?” en “Thunderball” opnemen.  Hij kreeg in dat jaar de Grammy Award for Best New Artist.

In 1966 besloot Toms manager, Mills, dat Tom Jones’ imago een beetje bijgeschaafd moest worden.  Hij zong vanaf toen liedjes die het grote publiek moesten overtuigen.  Met succes, want “Green, green grass of home” was op ieders lippen in Europa en in de VS.  De volgende jaren had Tom de ene hit na de andere aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.  Tot zijn handelsmerk behoorden zijn half-ontblote borst en spannende broeken.  Vrouwen gilden of vielen in zwijm – slipjes werden als ruikers op het podium gegooid.

Tom Jones realiseerde zich snel dat er veel meer geld te verdienen viel met optredens in Las Vegas.  Zijn platenopnames werden verminderd, zijn bankrekening kreeg steeds meer cijfers.  Daar leerde hij Elvis Presley kennen en ze bleven vrienden tot Elvis’ dood in 1977. 

Tom had jarenlang succesrijke TV-shows zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de VS.  Zij eindigden in een jarenlange processenreeks over rechten op liedjes, die in die shows opgenomen  werden.

In de tachtiger jaren schakelde Tom over op countrymuziek.  Na de dood van zijn manager Mills, werd deze piste verlaten voor meer eigentijdse pop.  Bill Clinton nodigde hem uit voor de millenium feestelijkheden in Washington, D.C.

Tom Jones kreeg talrijke prijzen en eerbetuigingen, teveel om op te noemen.  Eentje moet ik wel vermelden: Queen Elisabeth sloeg hem tot ridder in 2006.  Hij blijft nog steeds ononderbroken optreden en muziek opnemen.  Hij zou in de loop van zijn carrière – een halve eeuw – een slordige 100 miljoen elpees / cd’s verkocht hebben. 

Hij trad heel jong in het huwelijksbootje met zijn schoolvriendinnetje, Melinda Trenchard.  Zij kregen een zoon, Mark.  Ondanks zijn vele avontuurtjes zijn zij nog altijd getrouwd.  Bij een model, Katherine Berkery, werd hij nogmaals vader.  Niet van harte: na twee jaar procederen en DNA-onderzoeken, oordeelde een Amerikaans hof in 1989 dat Tom wel degelijk de vader was van Jonathan Berkery.  Nadat zijn wettelijke echtgenote, Melinda, van het feit op de hoogte gebracht werd, sloeg en schopte ze Tom bont en blauw.  Hij liet het gebeuren en vocht niet terug.  Tom gaf als verklaring: “ik incasseerde het gewoon”.  Zij wonen om belastingredenen al vanaf 1974 in de oude villa van Dean Martin in Los Angeles. 

Tom mag dan wel zijn reputatie als sex machine hebben, ook op hem hebben de jaren sporen nagelaten.  Hij heeft regelmatig gezondheidsproblemen: testikelkanker, hartzwakte, longontsteking, uitputting… en hij heeft het opgegeven zijn haar zwart te verven: “zilver ziet er gedistingeerder uit”.

En toch… hij heeft wel iets, die Tom Jones.  Ik bied jullie het nummer aan dat perfect past bij zijn bijnaam, Sex Bomb.  En om duidelijk te maken hoe zijn liedjes ook bij andere producties geliefd waren, voeg ik er een toemaatje aan toe.  Het filmpje toont Rowan Atkinson, alias Mr. Bean, die een parodie hierop gemaakt heeft.

Graag jullie aandacht voor The Voice en Mr. Bean met Sex Bomb:

Lots of kisses van Lolita

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bazooka en de mentaliteit van de Club Med

 

De euro lijkt gered. ‘Lijkt’ en het gaat ons allen een hoop geld kosten. De helft van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden en wij betalen straks de rekening. Minstens 1000 euro per Vlaming. Herman Van Rompuy pleitte de voorbije dagen al voor het inzetten van een ‘bazooka’. Dat betekent dat de Europese leiders enorm veel geld op tafel zouden leggen om speculanten af te schrikken en ervoor te zorgen dat iedereen beseft dat de EU geen enkel land failliet laat gaan.

Aan die aanpak zijn nogal wat risico’s verbonden, want het zet landen die het niet zo nauw namen met hun begroting niet meteen aan om orde op zaken te stellen (Griekenland, Italië…) Vergelijk het met de miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië en u snapt het plaatje.

En toch is het net dat wat de EU in gedachten heeft om de crisis op te lossen: de vorming van een grote transferzone. De gerenommeerde Duitse krant ‘Frankfurter Algemeine Zeitung’ (FAZ) schrijft dat het water de EU-leiders wel aan de lippen moet staan, als ze hun toevlucht moeten zoeken tot militaire propaganda. De krant ziet dan ook gelijkenissen met het wanhoopsoffensief van het Derde Rijk. Ook toen stelden de politieke leiders al hun hoop op de zogenaamde ‘wonderwapens’. Maar, zo schrijft de krant een beetje cynisch: “Zeker in Duitsland staat de Panzerfaust (bazooka) symbool voor de “Volkssturm”, samengesteld uit grijze mannen en kinderen, die nog voor een ommekeer moesten zorgen in een al lang verloren oorlog en daarbij zelf ten onder ging.” (Berthold Kohler in FAZ, 23.10.11)

Blinde eurofilie
“Niemand weet waar het eindigt”, schrijft Carla Joosten (EU-journaliste voor Elsevier). “De euro heeft zijn uitwerking als slaappil verloren. De geldmarkten zijn ontwaakt en willen niet, of slechts tegen een zeer hoge prijs investeren in landen met hoge schulden en zwakke economieën.” Joosten wijst op de diepe culturele en mentale kloof die dwars door Europa loopt: “Het echte probleem zit in Spanje, Italië en Frankrijk.
Het is de mentaliteit van ‘Club Med’ die de euro naar de verdoemenis helpt. Het probleem zit niet in de munt, maar in landen en banken die gesaneerd moeten worden.” Afshin Ellian (Elsevier, 26.10.11) sluit zich daar bij aan en zegt dat Europese instanties nu toegeven dat Griekenland eigenlijk nooit tot de eurozone mocht worden toegelaten. Maar in plaats van hun mening en beleid bij te stellen, gaan de eurofielen enthousiast door op de ingeslagen weg en krijgen we nog meer van hetzelfde. Nog meer leningen, nog meer Europa.

EUSSR
De EU vertoont steeds meer autoritaire trekjes van de voormalige Sovjetunie. “Het Europese idealisme is feitelijk een vorm van ambtelijk activisme”, merkt Ellian terecht op. “Daarom hadden (en hebben) de eurofielen geen belangstelling voor de mening van de Europese burgers. Activisten hebben zelden belangstelling voor de economische en sociale realiteit. De activistische eurofielen (Van Rompuy, Verhofstadt en co.) vormen een ernstige bedreiging voor Europa. Want wie de realiteit en de stem van de burgers negeert, wil zijn eigen fantasie over Europa laten zegevieren.”

Een mooie samenvatting van de huidige crisis. In Vlaanderen is er maar 1 eurokritische partij, maar die stem wordt in de media monddood gemaakt.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kusttram of de Ongelukstram ?

 

 

Er zijn dit jaar al 80 doden en gewonden gevallen bij ongevallen met de Kusttram. Dat zijn er acht keer meer dan in 2007. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Jan Roegiers (sp.a) en Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang). Minister Crevits wil dat De Lijn haar zo snel mogelijk een analyserapport bezorgt over alle ongevallen met de Kusttram en verwacht dat de vervoersmaatschappij begin 2012 op de proppen komt met een uitgewerkt verkeersveiligheidsplan.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal ongevallen met de Kusttram de voorbije jaren vrij stabiel bleef rond 75 à 85 ongevallen op jaarbasis. Dit jaar staat de teller op 62.
 
Uitschieters
Toch ligt het aantal slachtoffers bij die ongevallen met de Kusttram dit jaar een pak hoger dan de voorgaande jaren. Die stijging is vooral toe te schrijven aan twee 'uitschieters'. Zo vielen er op 8 juni zo'n 20 gewonden toen de Kusttram in Oostduinkerke inreed op een hoogtewerker. En recent, op 14 oktober, vielen er 31 gewonden bij de ontsporing van de Kusttram in Nieuwpoort.
 
Analyse
Minister Crevits heeft aan De Lijn gevraagd om per ongeval met de Kusttram een analyse te maken van de omstandigheden van het ongeval. Die analyserapport wil de CD&V-minister zo snel mogelijk op haar bureau hebben.
 
Beheersovereenkomst
Daarnaast verwacht minister Crevits van De Lijn een volledig uitgewerkt verkeersveiligheidsplan met maatregelen rond opleiding, handhaving en infrastructuur. Dat plan moet begin 2012 klaar zijn en moet er mee voor zorgen dat het aantal ongevallen met voertuigen van De Lijn met jaarlijks 2,5 procent daalt, zoals in de beheersovereenkomst staat. (belga)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes met justitie ?

 

Nu er in de lopende regeringsonderhandelingen naar verluidt een grote succesvolle vooruitgang zou geboekt zijn in verband met justitie, wil ik diegenen die misschien al hoopten op een kentering of mirakels ter zake, de staketsels onder hun naïeve dromen uitslagen.

Het is niet omdat er nu één arrondissement per provincie zou komen (lees één gerechtelijk arrondissement voor héél Vlaams-Brabant), dat de hallucinante gerechtelijke achterstand zal kunnen weggewerkt worden.

Dit kan gewoon niet omdat de achterstand zich bijna in totaliteit op het niveau van een rechtsgebied bevindt en dat is uitsluitend het unieke tweetalige rechtsgebied onder het Hof van Beroep van en te Brussel, en nergens anders. Je zal maar een conflict hebben met de Belzieke staat of een van haar geledingen! Wedden dat ze beroep aantekenen?

Men strooit dus voor de zoveelste keer de belastingbetalende burger en rechtzoekende zo veel zand in de ogen dat het schandalig is.
Wat zeg ik, strooit ? Nee, men schept zand met vele schepels tegelijk in de ogen van de rechtzoekende in een poging om hem en haar voor een zoveelste keer te verblinden en hem en haar op die manier dom te houden.

Junior Decroo is ofwel een oen ofwel -wat meer waarschijnlijk is- een onverantwoordelijke hypocriet en een valsspreker met een gespleten tong. Zélfs een onderontwikkelde bonobo die als zoon van een beenhouwer voor jurist wil spelen, weet verdomd goed dat dit een pyrrusoverwinning van jewelste is.

Met een bang hart wacht ik de reacties van de NVA en het VB af, want -om heel eerlijk te zijn- ik heb niet de indruk dat ze daar wél goed snappen waar het in feite écht om draait: de centen in burgerlijke zaken en niet om onbekwame omhoog geparachuteerde linkse rechters in strafzaken tegen bruine pippo's en in eerste aanleg.

Niet dat zulks niet erg is, maar in feite ronduit van ondergeschikt financieel belang.

Onpartijdige kennis van juridische zaken zonder tegenstrijdigheid met de eigen belangen is "andere koeck dan voor teevee de slimste mensch spelen, niet waer?"

Lucky9


27-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JM De Decker legt klacht neer tegen G-Holding

 

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker dient persoonlijk een klacht in met burgerlijke partijstelling tegen de Gemeentelijke Holding voor misbruik van vertrouwen, oplichting en valsheid in geschrifte.

 Wie een beleggingsproduct verkoopt met een beloofd superdividend van 13% gedurende 10 jaar en nadien failliet gaat zodat zijn klanten al hun geld kwijt zijn, wordt steevast voor de rechter gedaagd, stelt Dedecker in een persbericht. "De Gemeentelijke Holding en haar praeses Francis Vermeiren hebben net hetzelfde gedaan en zouden naar eigen zeggen opnieuw hetzelfde doen", hekelt Dedecker.

De politicus gaat verder: "Vermeiren is staatsgevaarlijk voor de schatkist. Het is niet omdat de holding wordt bestuurd door politici en door de traditionele partijen worden beschermd dat zij zich niet moeten verantwoorden voor eventuele criminele feiten. Het gerecht moet onafhankelijk recht spreken en de burgers beschermen tegen oplichters van elk allooi, zelfs al zijn het wolven in schapenvacht met een pseudo-democratische legitimiteit".

Wij kunnen niet anders dan dit toejuichen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Dale op zoek naar opvolger van *tentsletje*

 

Ook dit jaar gaat Van Dale op zoek naar het Vlaamse Woord van het Jaar. Tot 28 november kan je via de website van Van Dale jouw favoriete woord van 2011 insturen, samen met de betekenis ervan. Er zijn vijf categorieën waaruit telkens één winnaar komt. Op 20 december wordt het ultieme Woord van het Jaar bekend gemaakt.

Tentsletje (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007) zijn de trotse laureaten van de eerste vier Belgische edities van de verkiezing. “De kandidaten van dit jaar moeten in 2011 ontstaan zijn of in Vlaanderen populair zijn geworden”, zegt Peggy Timmerman van de marketingafdeling van Van Dale.

Er worden woorden van het jaar gezocht voor de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek.

Ik stel het alomtegenwoordig woord 'Ontslagnemend premier' voor. Of mag het nieuwe winnende woord geen synoniem zijn van de vorige winnaar ?

 

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs en prostitutie in kelder Gerechtsgebouw Hasselt

 

Krakers, daklozen en drugsgebruikers hebben een nieuw toevluchtsoord gevonden in de ondergrondse parkeergarage van het nieuwe gerechtsgebouw langs het station van Hasselt. Volgens de NMBS-holding, die eigenaar is van de garage, doken de eerste daklozen en krakers er op in oktober 2010.

Alles begon met een onbeveiligde deur in het keldercomplex. Die werd, na klachten over overlast, pas vorige week afgesloten voor onbevoegden. Maar de daklozen hebben zich nu gewoon verplaatst naar een andere afgeschermde ruimte in de parkeergarage. Dat tonen onder meer de teruggevonden injectiespuiten en wattenstaafjes aan.

"Ze houden zich hier 's nachts schuil om zich plat te spuiten en nadien hun roes uit te slapen. Hun behoefte doen ze gewoon op de grond. Er zou ook sprake zijn van prostitutie en andere illegale activiteiten. De politie grijpt nauwelijks in, dus kunnen ze ongestoord hun gang gaan", zegt een anonieme bron binnen de NMBS-Holding in een Corelio-krant.

In een officiële reactie in dezelfde krant zegt woordvoerder Paul van Aelst dat de NMBS-Holding op de hoogte is van de problemen en samen met het stadsbestuur naar een oplossing zoekt.

En waar zit onze charismatische procureur en het meisje Claes ?

bron : vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de verschillen

 

Ontwerp : Tjeven

Ontwerp : Studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.C. Trichet : enorm belangrijke afspraken

 

FRANKFURT (AFN) - De Europese leiders hebben ,,enorm belangrijke afspraken'' gemaakt om de Europese schuldencrisis op te lossen. Dat stelde Jean-Claude Trichet, de scheidend topman van de Europese Centrale Bank(ECB) donderdag.

De centralebankier reageerde op de bereikte doorbraak in de aanpak van de crisis. ,,Dit alles vereist nu een hoop werk. En een hoop snel werk'', zo constateerde hij verder.

Laten we hopen, dat de politici voor een keer, hun verantwoordelijkheid hebben genomen en dat de financiële weerslag van deze hocus-pocus niet integraal op de schouders van de onwetende burgers terecht moge komen.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de Nacht : Hefbomen voor het EFSF

 

 

Herman van Rompuy over het deze nacht bereikte akkoord :

"De uitbreiding van het EFSF is zeer complex en niet gemakkelijk om uit te leggen, maar wel zeer spectaculair. Door de twee hefboomsystemen kan het fonds meer doen met het geld dat het tot zijn beschikking heeft ...  elk van beide opties het EFSF met factor vier of vijf versterken".

 

Als wij lezen over "hefbomen" die een kapitaal 4 tot 5-maal  kunnen verhogen, dan denken we onwillekeurig aan Dexia en aan speculatieve constructies. Laat het in 's hemelsnaam niet waar zijn, dat de top van het EU-misbaksel zich heeft laten verleiden tot dergelijke operaties.

Om 9.25 uur als wij dit schrijven, openen de Europese beurzen met winst, ook voor de financiële aandelen. Met het nodige voorbehoud, want de nervositeit is groot en in de loop van de dag kan de trend onmiddellijk omslaan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-Akkoord over financiële crisis

 

De regeringsleiders van de eurolanden zijn het eens over een pakket maatregelen om de eurocrisis te bezweren. De financiële vuurkracht van het Europees noodfonds wordt vervier- tot -vijfvoudigd, de Griekse staatsschuld wordt met eenderde verminderd en de banken moeten hun kapitaalbuffers meer dan verdubbelen.

Daarvoor was een acht uur durend topoverleg nodig, dat pas donderdag om vier uur 's ochtends eindigde. De Italiaanse premier Berlusconi en de Spaanse premier Zapatero beloofden - onder zware druk van hun collega's - een serie aanvullende bezuinigingen. Die moeten voorkomen dat Italië en Spanje op dezelfde doodlopende weg belanden als Griekenland, met als eindbestemming een megalening uit het noodfonds.

'Solide pakket'
De Duitse bondskanselier Merkel sprak na afloop over een 'grote krachtsinspanning die de wereld toont dat Europa zijn financiële problemen overwint'. Voorzitter Barroso van de Europese Commissie betitelde het resultaat als 'een solide pakket'. Premier Rutte vertrouwt erop dat de financiële markten het akkoord goed zullen ontvangen.

Het overleg, begonnen als diner, vorderde uiterst moeizaam. De discussie werd herhaaldelijk geschorst om nieuwe becijferingen door te nemen en politieke meningsverschillen tussen de leiders te overbruggen. 'Alsof je naar een spannende film zit te kijken die steeds wordt onderbroken door reclame', aldus een diplomaat.

Obstakel
Het grootste obstakel was de kwijtschelding van een flink deel van de Griekse staatsschuld. Zonder die schuldverlichting stevent Athene af op een faillissement dat de hele eurozone raakt. De regeringsleiders wilden dat banken een verlies namen op hun Griekse staatsobligaties van 50 procent, wat aanvankelijk door de banksector werd afgewezen. In de zomer was afgesproken dat de private investeerders 21 procent van het schuldpapier zouden afstempelen.
 
Pas na middernachtelijk overleg tussen onder meer een vertegenwoordiger van de banksector, Merkel, de Franse president Sarkozy en EU-president Van Rompuy, gingen de banken overstag. 'We hebben ze maar één voorstel gedaan, dat was direct ons eindbod', zei Merkel. Sarkozy: 'We hebben niet met de banken onderhandeld. We hebben ze alleen maar geïnformeerd.'

100 miljard extra
De eurolanden zelf lenen ruim 100 miljard extra aan Griekenland. Die lening loopt via het Europees noodfonds voor zwakke eurolanden. Samen met de bijdrage van de private investeerders daalt de Griekse staatsschuld daardoor van 170 procent van het bruto nationaal product nu naar 120 procent in 2020, nog altijd ver boven de maximaal toegestane norm voor leden van de eurozone.

Om de te voorkomen dat de Griekse crisis overslaat naar andere landen, wordt het noodfonds versterkt. Dat was politiek minder problematisch, maar technisch zeer complex. Besloten is het nog beschikbare geld van EU-zijde (bijna 270 miljard euro) slimmer in te zetten. De vuurkracht van het fonds wordt daarmee vier tot vijf keer zo groot, oplopend tot meer dan 1000 miljard euro. 'Een heel stevige brandgang', volgens de Nederlandse premier Rutte.

Verliesverzekering
Het noodfonds moet daarvoor niet zelf obligaties van zwakke eurolanden kopen, maar private investeerders verleiden dat te doen met een verliesverzekering. Ook wordt een speciale constructie opgezet waarmee niet-eurolanden en het IMF kunnen meehelpen aan de redding van eurolanden. Directeur Regling van het fonds vertrekt nog deze week naar China.

De EU-leiders waren het snel eens over het verhogen van de minimale hoeveelheid kapitaal die grote banken moeten aanhouden. De verplichte kapitaalbuffer gaat naar 9 procent van de uitstaande verplichtingen, nu ligt de ondergrens nog op 4 procent. De betrokken banken moeten op zoek naar circa 100 miljard euro nieuw kapitaal. Lukt dat niet op eigen kracht, dan zullen ze bij de staat aankloppen. In laatste instantie kan een beroep op het noodfonds worden gedaan.

Integratie economisch bestuur
Mede op aandrang van Nederland besloten de leiders tot een vergaande integratie van hun economisch bestuur. De Europese Commissie krijgt daarin een belangrijke rol als toezichthouder. Landen die hun begrotingen laten ontsporen, worden gecorrigeerd met miljardenboetes. Van Rompuy en Barroso komen eind dit jaar met de eerste plannen.

'We mogen niet onze fouten uit het verleden herhalen. Vandaag leggen we de basis voor onze toekomst', zei Van Rompuy. 'Vandaag heeft Europa bewezen alles te doen wat noodzakelijk is om de euro te beschermen', aldus Barroso.

Bron : Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute Francken

 

Met verbazing en verontwaardiging neemt het Vlaams Belang kennis van de uitspraken van N-VA-volksvertegenwoordiger Theo Francken in Het Laatste Nieuws van dinsdag 25 oktober 2011.

Hierin stelt hij dat het Vlaams Belang ingevolge de besprekingen destijds in de commissie Justitie van de Kamer over de nationaliteitswetgeving verantwoordelijk zou zijn voor het feit dat ook in de toekomst meerderjarige vreemdelingen de Belgische nationaliteit zouden kunnen blijven verwerven zonder ooit één voet in België te hebben gezet.

Ten eerste heeft er hierover nog nimmer een formele stemming plaatsgevonden, doch belangrijker: de beweringen van de heer Francken zijn volkomen onjuist. Het Vlaams Belang heeft zich steeds verzet en zal zich steeds consequent blijven verzetten tegen een dergelijke vorm van tombola-nationaliteitsverwerving waarbij iedereen altijd prijs heeft, en waarbij geen enkele integratievoorwaarde wordt gesteld.

Voor alle duidelijkheid: het Vlaams Belang heeft een eigen wetsvoorstel tot invoering van een Staatsburgerschapswetboek met de meest stringente regeling inzake het verwerven van de Belgische nationaliteit, strenger en consequenter dan enig ander tot op heden ingediend wetsvoorstel. Ter illustratie kan hierbij worden vermeld dat de diensten van de Kamer dit wetsvoorstel bij het begin van de besprekingen niet konden verwerken in de synoptische tabel welke moest dienen om de wetsvoorstellen van alle partijen met elkaar te kunnen vergelijken. Daaruit bleek reeds dat alleen het Vlaams Belang voorstander is van het daadwerkelijk afschaffen van de snel-Belgwet, in tegenstelling tot het ingewikkelde gepruts in de marge van de andere partijen, inclusief de N-VA.

Kortom: meneer Francken heeft de standpunten van het Vlaams Belang uit de context gerukt. Zijn intellectueel oneerlijke manier van handelen dient blijkbaar om de frustratie te verbergen over het feit dat alle halfslachtige pogingen van de N-VA om - via het marchanderen met de PS - de snel-Belgwet te verstrengen jammerlijk zijn mislukt. Het is nog jammerlijker te moeten vaststellen dat Theo Francken er niets beters op vindt dan deze frustratie met loze beweringen af te reageren… op het Vlaams Belang.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te dom voor een kinderpuzzel, dommer dan de burger

 

 


Onze politiek correcte (on)verkozenen zijn blijkbaar té dom of compleet onwillig om een kinderpuzzel van een paar grote stukken in elkaar te passen.

Op ieder stuk staat in koeien van letters en als uiteindelijk duidelijk beeld, een makkelijk te herkennen achtergrond, je hebt er zelfs de doos niet voor nodig : aanpassing, plichten, opvoeding, bijdragen, taalkennis, respect, dankbaarheid, wederzijdsheid, bescheidenheid, vermenging. Het zijn maar tien woorden en begrippen als voorbeeld.

De wakkere, slimme burger kan een puzzel van duizenden stuks moeiteloos op een paar minuten volledig in mekaar leggen, zelfs in de kleinste letters en zonder bril. Alfabetisch bijv. :

 Van allochtoon naar boefjes, van crimineel naar domiciliefraude, van eerwraak naar fatwa, van godsdienstfanatisme naar huisarrest, van illegaal naar jongere, van kindergeld naar leegloperij, van  moegetergd naar no-go area, van opgedrongen quota naar pooiers,  van racisme en recidivisme onder nieuwkomers tot statistieken die gemanipuleerd worden, van uitgeprocedeerden tot veelplegers, van, van, van ... tot er geen enkele letter nog maagdelijk, onbesproken en ongeschonden blijft.

Iedere lezer en inzender kan bij iedere letter van het alfabet nog meerdere woorden bijvoegen die op de huidige wantoestanden betrekking hebben, die irritatie en terechte verontwaardiging uitbeelden, eigenlijk noodkreten.

Zij, de eerlijke burgers, kunnen en willen de stukken onmiddelijk bij elkaar leggen zonder veel problemen.  Onze poltiek correcte (on)verkozenen zijn echter te dom om tien stukken bij elkaar te leggen. Man wat een land.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V feliciteert zichzelf met BHV-geklungel

 

 

Je moet maar lef hebben. Deze affiches worden verspreid in Vlaams Brabant om de inwoners duidelijk te maken, welk schitterend werk de geniale Wouter Beke verricht heeft. N-VA en Vlaams Belang hebben al afwijzend gereageerd op deze misplaatste tjevenstunt.

Volgens Senator Bart Laeremans en  Vlaams parlementslid Joris Van Hauthem verzwijgt en verdraait CD&V een aantal essentiële feiten. Ze hebben het dan ook over een "desinformatiecampagne".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslimexecutieve ? Wij dienen aanvraag in voor Angeltjesexecutieve

 

Minister van Justitie Stefaan de Clerck ontkent dat hij het parlement op 12 oktober zou hebben voorgelogen over de financiering van de Moslimexecutieve. Op die dag heeft de minister in de Kamer concreet geantwoord op concrete vragen die werden gesteld over de reeds toegekende bedragen in functie van de genomen KB's, verduidelijkt De Clerck via zijn woordvoerster.

Het principe is dat de Moslimexecutieve enkel de nodige middelen krijgt om de lopende zaken te financieren. Op basis hiervan is voor het jaar 2011 een totaalbedrag van 322.500 euro toegekend op een voorziene begroting van 450.000 euro. Daarbij werden alle uitgaven gecontroleerd en eventuele onterechte bestedingen teruggevorderd.  Lopende zaken ?  Ik zou er wel eens een bedrijfsreviosor willen heen sturen en geen ambtenaartje van het poltiek-correcte knoopsgat dat alles met de glimlach goedkeurt.

Wij vinden de uitleg van Stefaan de Clerck praat voor de vaak. De moslimexecutieve (een bende ruziemakers onder mekaar) is gewoon een zoveelste compleet overbodige instelling die in het leven geroepen werd, om de aanhangers van de religie van de vrede, te tonen, hoe erg wij met hen begaan zijn. Alsof de miljarden euri die elk jaar gespendeerd worden aan allerlei "projecten", VZW's, inburgeringsdinges, wij-zijn-lief-voor-u-toestanden ons één stap dichter bij mekaar brengen. 

Om de poen is het te doen, that's all folks.  Wij, domme Westerlingen, delen uit en zij, allochtone onaangepasten, grabbelen. Mochten ze aangepast en ingeburgerd zijn, dan hoefden al die pampertoestanden niet.

Morgen dienen wij, van Angeltjes, een aanvraag in bij de Vlaamse Gemeenschap, bij de geniale generatie partijvoorzitters, bij de stad Antwerpen, bij de parochie van miserie waar wij deel van uitmaken, bij àlle politieke partijen (behalve bij éne, die wij ook eens zullen uitsluiten) om een subsidie te ontvangen. Waarvoor ? Omwille van onze hoge graad van betrouwbaarheid, onze niet te stuiten informatiedrang, de hunkering naar een betere maatschappij, en de onstelpbare liefde voor onze medemenschen. En niet te vergeten : omdat wij ook wel eens iets willen vangen.

Wij hebben meer recht op subsidies dan de moslim-executeerders.

Getekend 

Uw dw. hoofdredacteur van Angeltjes, Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 741)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Moeten die nu echt niet voor een rechtbank verschijnen?

Maanden geleden stelde onze overheid zich zeer moedig op door zonder na te denken aan te sluiten bij een grote overmacht die zonder grondige reden, en met als enige doel wat oliebronnen te kunnen inpalmen, plots Khadaffi een kopje kleiner wou maken. Ik betaal geen belastingen om een gedeelte van dit geld te zien gebruiken om landen aan te vallen die ons geen strobreed in de weg hebben gelegd. Juist zoals de drogreden over de zogenaamde vernietigingswapens die Saddam Hoesein zou gehad hebben, en die bij de oorlog tegen Irak als voorwendsel werd gebruikt, ging onze "overheid" in Libie meehelpen om burgers te vrijwaren tegen aanvallen van de troepen van Khadaffi.

We deden juist het omgekeerde. We bombardeerden de infrastructuur van Libie plat; ontelbare onschuldige burgers werden gedood; we hielpen onrechtstreeks om een reeks familieleden van Khadaffi te vermoorden en gedroegen ons als de grootste misdadigers. Erger nog we steunden zogezegd de rebellen zonder goed te weten wie we nu juist steunden. Nu stellen we vast dat onze beschermelingen zich als beesten hebben gedragen. De in gevangenschap genomen Khadaffi werd samen met zijn zoon als konijnen neergeschoten. Tientallen soldaten van Khadaffi werden nu vermoord teruggevonden. Aan handen en voeten gebonden werden deze weerloze mensen de ene na de andere afgemaakt. Zonder proces; zonder vonnis. Zo maar. En dit alles door diegenen die met onze belastingcenten werden geholpen!

Ik zou me als Minister van landsverdediging miserabel voelen indien ik nu zou vaststellen wat voor een domme beslissing ik heb helpen nemen.
Bovendien blijkt nu dat de nieuwe heersers nieuwe wetten gaan stellen. Ze gaan de wetten van de Koran invoeren en van Libië blijkbaar een land maken waar de zogenaamde Sharia zal overheersen. In de nabije toekomst zullen alle mannen terug vier vrouwen mogen bezitten in tegenstelling tot de tijd van Khadaffi die steeds één man één vrouw als de normale samenstelling van het huwelijk zag.

Wat denken huwelijksspecialisten van de CD&V zoals Johan Van Hecke en Wilfried Martens daar nu over? Voor miljoenen Libische vrouwen breken de middeleeuwen terug aan en worden ze tientallen jaren terug in de tijd gestuurd. Onze overheden mogen fier zijn over de chaos die ze nu in dit land achterlaten en over de nieuwe bestuurders die ze feitelijk zelf hebben aangesteld.
Bovendien staat ons land niet in de rij van diegenen die nu de olierijkdommen aan het verdelen zijn. Ook daarvoor zijn we te dom en neemt niemand ons nog ernstig. Is het voor dergelijk miserabel resultaat dat ze onze belastingcenten hebben gebruikt?

Velen in ons land worden misselijk bij het aanschouwen van al dat amateurisme. Hopelijk zal er toch wel één rechter gevonden worden die tussen onze duizenden wetten er één kan vinden waardoor die de verantwoordelijken voor deze vreselijke misstap zal kunnen straffen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten: door Awoe Rimram‏

Fatwa over de vraag of een moslim vijf echtgenotes tegelijk mag hebben.

Een vijfde vrouw kan uitsluitend door middel van een trouwcontract van een genotshuwelijk getrouwd worden.

Van het expertengremium van de Iraakse moslim-televisiezender “al-Furat”, een “hotline” fatwa-uitzending - 08.10.2011

Vraag: “Een man was getrouwd met vier vrouwen.  De eerste had hij verstoten (dus gescheiden) en een nieuwe vrouw getrouwd.  Nadien had hij spijt dat hij de eerste vrouw verstoten had. Daarom wou hij opnieuw met de eerste echtgenote trouwen.  Mag hij dat?”

Antwoord: “Neen, want in dit geval zou het aantal echtgenotes (die hij tegelijkertijd heeft) op vijf komen.  Een man mag (slechts) vier echtgenotes tegelijkertijd hebben, geen vijf.  Maar er bestaat wel een oplossing voor de man in kwestie.  Zo zou hij de eerste echtgenote door een trouwcontract van een genotshuwelijk kunnen trouwen (d.i. een huwelijksvorm, met een financiële tegemoetkoming die begrensd is in tijd).  Immers overtreedt zo’n genotshuwelijk niet de moslimwetten.  In het geval van de man in kwestie zou hij tegelijkertijd vier permanente echtgenotes én een echtgenote via een genotshuwelijk kunnen hebben.  In het trouwcontract van een dergelijk huwelijk kan een termijn van 10, 20 of 30 jaar vastgelegd worden.  Er moet echter wel duidelijk gemaakt worden dat de genotsechtgenote niet van haar man kan erven.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!