Angeltjes
19-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 737)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wij hebben dag na dag, meer en meer de indruk te leven in een "corrupt" land !

De reden van deze trieste vaststelling is te vinden in de gebeurtenissen van de laatste weken. Wij hebben de laatste jaren een reeks, ons bekende personen, weten in faling gaan. Meestal waren het kleine of middelgrote zelfstandigen die hun hele leven hard hadden gewerkt met de hoop voldoende te kunnen sparen voor een gelukkige oude dag en bovendien nog te kunnen zorgen voor een veilige toekomst van hun kinderen.

Voor een reeks onder hen is het niet gelukt. Wij kennen zo een reeks voorbeelden van zelfstandige bedrijven die "over de kop" gingen zonder dat de verantwoordelijken voor deze bedrijven enige fout laat staan zware fout zouden hebben gemaakt. Bij de ene was het de grootste klant die in faling ging en daardoor het hele bedrijf heeft meegetrokken. Bij een andere was het een "grote en financieel veel sterkere groep" die het bedrijf uit de markt heeft geduwd. Bij nog een andere was het de bank die na vele jaren plots de kredietlijnen introk en voor een onverwacht einde zorgde. Dat later kon worden aangetoond dat de "bank" smerig had gehandeld omdat ze de kaart van een concurrent had getrokken kon de gemaakte schade niet meer herstellen.

Maar voor al deze slachtoffers van het "lot" bestaat geen medelijden. Daarvoor zijn er een reeks wetten op de "faling"; staat er een armada aan curatoren klaar; en staan er horden advokaten klaar en te likkebaarden om een deel van de overgebleven koek te verdelen.

Maar wanneer het gaat over véél grotere rampen waarbij hoofdzakelijk en soms uitsluitend beroepspolitiekers de schuldigen zijn dan tellen al onze bestaande wetten niet meer. DEXIA is een schitterend voorbeeld. Een reeks beroepspolitiekers hebben de laatste jaren schaamteloos miljoenen in hun zakken gestoken en bovendien de meest stupîede beslissingen genomen die men zich kon indenken. DEXIA zou men kunnen vergelijken met één van de onderste kaarten uit het grote kaartenhuis van honderden ondernemingen; instituten; organisaties; bedrijven enz. die in de handen zijn van de "overheid" en dus van de "beroepspolitiekers". De omgevallen DEXIA-kaart doet nu stilaan het hele huis trillen. Er dreigt nu reeds een tweede kaart als rechtstreeks gevolg van het DEXIA-debacle te gaan begeven en dat is de "Gemeentelijke Holding" kaart. De financiele kanker wordt razendsnel doorgegeven aan andere kaarten en niemand kan nu nog voorspellen wat er de volgende dagen en weken gaat gebeuren. Onze hele bevolking is het slachtoffer van deze misdadige beslissingen.

Wat we wel weten is dat bij deze tweede wankelende kaart opnieuw bijna uitsluitend "beroepspolitiekers" de scepter zwaaiden en vele miljoenen in hun zakken hebben gestoken en dit steeds als "bijverdienste" !! Specialisten beweren zelfs dat de genomen beslissingen soms infantiel waren en er gewoon voor miljarden werd "gegokt". Dit nam niet weg dat al deze reeds zwaar betaalde politiekers er nog jaarlijks méér dan een MILJOEN BEF opstreken om enkele uren per jaar te "vergaderen"! Dat bv. een schepen van Antwerpen die reeds meer dan behoorlijk wordt vergoed; die reeds over talrijke voordelen "in natura" beschikt daar ook deel van uitmaakte is ons een raadsel. Hetzelfde kan gezegd worden van enkele burgemeesters die dit hele gedoe "normaal" vonden. Wel wij menen van niet. Het is onze innige overtuiging dat "het gerecht" een grondig onderzoek zou moeten starten en de schuldigen voor al deze onbegrijpelijk veroorzaakte miserie zou moeten straffen.

Indien dit niet gebeurt, is het alleen een duidelijk bewijs dat ons land "corrupt" is en is het dan ook duidelijk dat dit corrupte land zou moeten verwijnen.

Men zegge het voort. ..

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 Dagen cel en boete voor het roken van een sigaret

 

Een Gentenaar heeft een zware straf gekregen omdat hij in het station Gent-Sint-Pieters een sigaret had gerookt. De rechter veroordeelde hem tot acht dagen cel en een boete van 550 euro.

 

De 49-jarige man had eind vorig jaar een sigaret opgestoken in Gent-Sint-Pieters. De politie sprak hem daarover aan, maar de man werd agressief.

Hij weigerde een minnelijke schikking van 75 euro te betalen en dus kwam de zaak voor de rechter. Die oordeelde dat de man zich asociaal gedroeg. De roker kwam zelf niet opdagen voor zijn proces en werd dus bij verstek veroordeeld.

Bron : Vandaag.be

PST : Dit soort rechters moet uit zijn functie ontheven worden en naar het platteland gestuurd om zware arbeid te verrichten.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suggestie om uw familiebudget in evenwicht te houden

 

Geïnspireerd door de Dexia-affaire ben ik in de pen gekropen en heb ik een briefje geschreven aan de voorzitters van de beheerraad van :

Belgacom, Nuon, Federale Belastingsdienst, Gemeentebelastingen, Provinciale belastingen, Autotaks, Grondbelasting,

Betreft: Schuldherschikking

Geachte Dames en heren,

Naar analogie met de recente bankscenario's, gelieve u nota te nemen van volgende reorganisatie.

Vanaf heden doe ik een herschikking van mijn rommelkredieten en leningen. De onbetaalde rekeningen worden ondergebracht in een nog op te richten vennootschap met staatswaarborg teneinde mijn gezinsbudget te  zuiveren en te verlossen van deze vervelende facturen.

Deze vennootschap zal mogelijk kort na de oprichting failliet verklaard worden  wegens gebrek aan liquide middelen.

U kunt uw claims dan indienen bij de curator.

Wel zal mij dan een gesubsidieerde bonus moeten worden uitgekeerd wegens goed beheer.

Met beste dank voor uw begrip.

Uw dw. Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dringende aanpassingen ivm dreigend kleurenracisme

 

Mag ik even terugkomen op de artikels van Floriaan Terbeke in verband met het kleurenracisme in Britse scholen.  Wit papier is onwenselijk, want het wekt de indruk dat "wit" gelijkstaat aan zuiverheid en netheid, heksen in zwarte kledij moeten vermeden worden, want zij geven een negatieve uitstraling aan de kleur zwart. En dat willen wij toch niet. Het zou zeker nuttig zijn deze maatregelen voor kleuter- en basisonderwijs ook toe te passen in onze Vlaamse containerscholen.

Daarom wil  ik nog enkele  bijkomende suggesties opperen.

1. Alle ongeklede lichaamsdelen van blanke kinderen moeten in de toekomst zwart of bruin geschilderd worden, bij voorkeur met een watervaste verf.

2. Witte melk en natuuryoghurt zullen geweerd worden in de winkels.

3. Alle witte dieren zullen onverwijld worden voorzien van een kleurtje dan wel worden afgemaakt. Men zal echter een uitzondering maken voor de witte kat van de witte heks.

4. Witte marsen zullen verboden worden en het Witte Bos wordt in versneld tempo gerooid.

5. Familienamen waarin "wit" voorkomt zoals Dewit, Hewitt, Witters, De Witte enz. zullen verzocht worden hun naam te wijzigen. Zij die weigeren worden aanzien als racisten en landverraders.

6. Zwartwerk en zwartrijden worden tot cultuur verheven.

Met dank voor uw vriendelijke instemming.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

Geachte redactie,

Het uitzendbureau Tempo-Team heeft een rondvraag gehouden i.v.m. de werkloosheidsvergoedingen. Velen blijken gewonnen te zijn voor een afnemende vergoeding in de tijd, doch mag de uitkering nooit lager zijn dan het leefloon.

Ook moeten langdurige werklozen bereid zijn om zich om te scholen en zelfs in afwachting van het vinden van een job gemeenschapswerkjes uit te voeren. Bij weigering mogen er sancties genomen worden, zelfs met uitsluiting van werkloosheidsvergoeding. Persoonlijk heb ik geen moeite met strengere regels i.v.m. dit punt indien men ALLE personen aanpakt die leven van dopgeld en leefloon, zeker met al die binnenwaaiende tafelschuimers en ander parasiterend volk dat onze sociale kassen komt leegvreten zonder dat de meesten van hen hier nog maar één minuut gewerkt hebben, laat staan ... één halve eurocent afgedragen.

Iemand die hier jaren gewerkt heeft en zonder job valt heeft méér recht op steun dan dat vreemd volkje dat hier dagelijks aankomt, zijn wetten stelt en ons op de koop toe zijn waanzinnige religie opdringt.

Deze peiling is uiteraard niet hetgeen de linxe loeders altijd in gedachten hebben en we moeten zeker geen drastische maatregelen in deze materie verwachten. Het kiesvee van de "rode rampspoed" bestaat voor een groot stuk uit apostelen afkomstig uit de Prachtlanden. Zelfs de pakbonden zullen hun grote njet verkondigen want doppers zijn hun hoofdbron van inkomsten.

En toch,  Elio en co, begin eens met grote kuis te houden in het wereldje van de tafelschuimerij ... daar vallen vele euri te besparen. Wetende dat zelfs 1/3 van de gevangenen in dit onland illegale vreemdelingen zijn (3300 in totaal) die 150 euro per dag kosten aan belastinggeld,  loopt de rekening fel op niet ?

Mvg - Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winderige principes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waar is de tijd dat Yves Leterme nog de dure eed zwoer dat hij een regering zonder Vlaamse meerderheid zou bekampen “te land, ter zee en in de lucht, van Opgrimbie tot de Panne” ? Zo’n regering, een anti-Vlaamse regering, staat nu in de steigers. Ach, zegt Mark Eyskens daarover: “Het is met principes zoals met een wind. Je moet die zo onopvallend mogelijk loslaten en hopen dat niemand het merkt.” Of dat lukt is nog maar de vraag, want het ging er de voorbije dagen in en om de Wetstraat behoorlijk winderig aan toe. Dat kon je niet alleen horen, maar er zat ook vaak een reukje aan.

Spreidstand

De spreidstand van de N-VA begint pijn te doen. Bart De Wever kondigde vorige week nog aan dat de N-VA het akkoord van Di Rupo zou afmeten aan het Vlaamse regeerakkoord. Dat is intussen gebeurd en De Wever kraakte het ‘vlinderakkoord’ af. “Volksverlakkerij”, politiek en financieel een ramp voor Vlaanderen, heette het. Maar, “we stappen niet uit de Vlaamse regering.” Leg dat maar eens uit. “U bent het schaamlapje geworden van Elio Di Rupo”, merkte Filip Dewinter boos op in het Vlaams Parlement. En dat deed zichtbaar pijn. We begrijpen wel dat De Wever niet wil opstappen en dat hij liever heeft dat ze hem buiten dragen. In dat geval staat de N-VA helemaal aan de kant, iets wat hij het Vlaams Belang zo vaak heeft verweten. Maar het betekent wel dat de N-VA intussen een slecht Belgisch akkoord legitimeert en helpt uitvoeren.

Catastrofaal

Ook Kris Peeters heeft duidelijk last van zijn darmen… en ogen. Hij verklaarde met een uitgestreken gezicht dat het communautaire akkoord van Di Rupo niet in strijd is met de Vlaamse regeringsverklaring. Het tegendeel zou verbazen. Peeters wil geen regeringscrisis en hij kan moeilijk CD&V-voorzitter Wouter Beke bij de bok zetten. De hoera-berichten in de regimepers hebben we nu wel gehad. “Het communautaire compromis van formateur Di Rupo deugt niet” zegt professor Hendrik Vuye. “De echte knelpunten worden niet aangepakt, alles blijft grotendeels bij het oude.” De regio’s krijgen meer geld en wat extra bevoegdheden, maar de echte macht blijft federaal. De regeling rond Brussel noemt Vuye “lachwekkend”: “Nul komma nul vereenvoudiging, maar er wordt enorm veel geld voor betaald. Brussel blijft een bodemloze put, een aaneenschakeling van institutionele koterij.” De ‘miraculeuze’ splitsing van BHV dan maar? Vuye tempert de euforie : “Het grote probleem blijft bestaan. Er zullen nog steeds Franstalige lijsten kunnen opkomen in Halle-Vilvoorde.”

En dan is er nog het monsterlijke akkoord over de splitsing van het gerechtelijke arrondissement BHV, waarbij Franstalige procureurs gedetacheerd worden naar Halle-Vilvoorde. Dat is een aantasting van de taalgrens en een inbreuk op het territorialiteitsbeginsel. Volgens een zwaar geschokte professor wil dit ook zeggen dat Franstaligen niet vervolgd willen worden door een Vlaming die Frans spreekt, maar alleen door een Franstalige Brusselaar. “Dit neigt gewoonweg naar racisme.” Daarmee is alles gezegd.

De Vlaamse regering had dit rotakkoord moeten afschieten. Het Vlaamse Parlement heeft bewezen dat er geen sprake is van een ‘Copernicaanse revolutie’ waarbij de macht naar de deelstaten verschuift. Het Vlaams Parlement heeft zijn slaafse onderdanigheid aan het federale niveau nog eens goed in de verf gezet. En ze zijn er nog fier op ook. Het Vlaamse Stockholmsyndroom is bijzonder taai. De N-VA blaast koud en warm, maar blijft aan boord. En CD&V slikt de onverteerbare brij van Di Rupo in naam van het ‘staatsbelang’, zoals ze uiteindelijk altijd slikken. Van die winderigheid zijn ze nog lang niet verlost…

Bruno Valkeniers - Voorzitter Vlaams Belang


18-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wit papier* is racistisch evenals *zwarte heksen*

 

Zwart papier is aantrekkelijk en niet racistisch

In Britse kleutertuinen moeten heksen in het roze en het gebruik van wit papier moet vermeden worden … om racisme te vermijden!

Boze heksen, lieve heksen, alle heksen in getekende of verfilmde verhaaltjes dragen zwart.  Heksenpoppen dragen een zwarte punthoed, een zwart kleed en zwarte puntschoenen.  Hun traditionele klederdracht wordt door “gelijkheidsdeskundigen” gekritiseerd omdat kleuters dit als een negatieve boodschap zouden aanzien, die bijgevolg zou kunnen leiden tot racisme.  In de plaats daarvan zouden leerkrachten de zwarte punthoed best vervangen door een roze exemplaar – de goede feeën moeten hun garderobe ook aanpassen in donkerder tinten.  Bovendien wordt het gebruik van wit papier in de klas in vraag gesteld.  Kinderen zouden een andere kleur papier en kleurpotloden in een “volledig gamma van de verschillende huidtinten” – een weerspiegeling van de rassendiversiteit – moeten aangeboden worden. 

Deze aanbevelingen komen van Anne O’Connor, voormalige lerares, nu raadgeefster “gelijkheid en diversiteit” voor de jongste leeftijden in kleutertuinen en scholen bij de lokale onderwijsoverheden en bij de dienst kinderbescherming.

Omdat kinderen zwarte heksen later associëren met "zwart is slecht" moeten heksen in het wit afgebeeld worden.  Uiteraard zijn de huidskleuren van de modellen hierboven totaal verkeerd : het zijn weer blanke, onaantrekkelijke, vieze vrouwen. Waarvoor onze excuses.

Zo worden de leerkrachten ook dringend aanbevolen het met de waarheid niet zo nauw te nemen als leerlingen naar hun lievelingskleur informeren: om de relaties tussen verschillende rassen te bevorderen, moeten ze steeds “zwart” of “bruin” antwoorden.

Al deze richtlijnen staan gebundeld in een reeks onderwijsgidsen “Nursery World Magazine”, die tot doel hebben de vooringenomenheid van kleuters, vanaf 2 jaar, bij te sturen.  Volgens deze gidsen beginnen kinderen vanaf een zeer jonge leeftijd negatieve en discriminerende meningen te ontwikkelen over huidskleur en uiterlijk; de kleuterleerkrachten moeten hen bijstaan dit “af te leren”.  Als kinderen positieve ervaringen met donkere kleuren associëren, dan is de kans groot dat deze houding in het verband met mensen zal overgenomen worden.  Deze raadgevingen stoelen op een Amerikaanse “anti-vooringenomenheids–aanpak” als deel van een multiculturalisme programma.  Men wil hiermee vooroordelen als racisme, sexisme en ageïsme (discriminatie omwille van de leeftijd) uitschakelen en kinderen tolerantie en respect bijbrengen, evenals het vermogen kritisch te staan ten opzichte van wat zij leren en denken.

Mevr. O’Connor geeft meer uitleg:  “men wil hiermee de gevoelswereld van kinderen ontwikkelen en leerkrachten van jonge kinderen helpen hun eigen mening en vooroordelen eens nader te bekijken.  Mensen in het defensief zullen allicht menen dat er niets mis is met wit papier maar in werkelijk is dat wel het geval, vooral als ze niet inzien dat ze deel uitmaken van de dingen rondom hen.  De leerkracht van jonge kinderen die het aandurft iedereen groen papier te geven, heeft groot opvoedkundig potentieel.  Wie meent dat het hier om politieke correctheid gaat, is gek.  Het is juist om de politieke correctheid dat we zo vooruit gaan.  De aanpassingen aan gebouwen voor rolstoelgebruikers is daaraan te danken.  Zonder de gelijkheidsbeweging was dit niet mogelijk geweest.”

Er kwam tegenwind van de oudervereniging “Parents Outloud”: “Deze experten zijn waarschijnlijk wel vertrouwd met hun vak maar ze hebben een huidskleurobsessie en blijkbaar zijn ze vastbesloten iedereen even geobsedeerd te maken. Dat speelgoedheksen geen zwart meer mogen dragen is complete waanzin; ze zitten in dezelfde boot als diegenen die de varkentjes uit de speelgoedboerderij wilden bannen of van het “drie kleine biggetjesverhaal” een probleem maken.  Kinderen zien dieren in een wei: koeien zijn koeien, schapen zijn schapen, of ze zwart, grijs, wit of beige zijn.  Ik heb nog nooit een tweejarig kind ontmoet dat racistisch of vooringenomen was.”

Nochtans spreekt een recente studie door em. professor Lord Winston dit tegen: vierjarige kinderen kunnen wel degelijk racistische standpunten innemen.  In een experiment, dat voor “Child of our Time”, een programma van de BBC, werd uitgevoerd kregen kinderen een reeks afbeeldingen van gezichten te zien – mannen, vrouwen, jongens- en meisjesgezichten.  Slechts één gezicht van een reeks was blank.  Kinderen moesten een afbeelding kiezen van een mogelijke vriend en van een mogelijke ruziekandidaat.  Bijna alle blanke kinderen kozen foto’s met hun eigen huidskleur als een mogelijke vriend; meer dan de helft van de zwarte kinderen maakten dezelfde “blanke” keuze.  Foto’s van gekleurde gezichten werden als lastpakken beoordeeld.

Wij vragen ons af hoe het nu zit met Halloween.  Een roze heks op een kameel… of is die niet donker genoeg?

Floriaan Terbeke

Bron: The Telegraph


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 18 oktober 2011

De jury en de verzachtende omstandigheden
 
In bende (1) op goed voorbereidde rooftocht gaan  (2) en hierbij vooral weerlozen ( 3 ) aftuigen (4) en vermoorden (5) zijn serieuze verzachtende omstandigheden.
Laat mij verduidelijken.
1. Als je dit doet als individu is het risiko groot dat ge toch zelf een duw kunt krijgen en da's pijnlijk ; in groep is leuker en niet zo riskant.

2. Wanneer ge daarbij niet uit uw ogen kijkt en de zaak een beetje voorbereidt kunt tegenslag hebben dat er jonger volk in de omgeving van de gemolesteerde oudjes vertoeft, dus ? Het risico is groot dat ge meer dan een rake duw krijgt, nog pijnlijker.

3 + 4 + 5 . Getuigt van sadisme = een afwijking van het normale en vraagt om begrip.

Daarnboven blijkt dat de daders al zoveel hebben meegemaakt dat ze eigenlijk toch maar sukkelaars waren .

In een normaal land bij normaal rechtsgeding is de straf 4 X levenslang. ( Levenslang = levenslang en niet na 2 jaar en drie maanden vrij " onder voorwaarden wegens goed gedrag " ) .

Een jury die het uitgesproken vonnis velt, moest een pak slaag krijgen en na 5 jaar nog nachtmerries krijgen die het slapen tot een hel maakt. Boven hun bed de foto's van de murw en stuk geslagen gezichten van de gemolesteerde mensjes die de rest van hun leven met dergelijk trauma moeten leven.

Beschamend, niet verklaarbaar, ongehoord. Het gaat hier wel degelijk over : roofmoord , verschillende feiten van zware diefstal met geweld, in bende ( ! ) bedreven door smeerlappen, gangsters van de ergste soort en niet over een kauwgomdiefstal in een of ander warenhuis door klein grut. Ik ben er echt niet goed van.

Daniel

*****

Mister Heylen 

Lenen om een pakket aan Griekse waardeloze aandelen te verwerven, die boekhoudkundig als meerwaarde werden ingeschreven, is dit geen fraude, Mister Heylen ... en waar hebben we dit nog gezien?

Bij L&H hebben jullie de dans ontsprongen, Dehaene -Dexia ging vrijuit, ten koste van heel wat ' gepensioneerde' investeerders, maar het heeft den Dikke Haen niet belet zijn wanpraktijken verder te zetten, want de Euro-specialist heeft Vlaanderen in een Iers-Grieks scenario getrokken. Van uw partijgenoten moet ge het hebben.

5 minuten politieke moed, Mister Heylen, spijt dat de Red-Star Line niet meer bestaat : zij had kajuiten vrij voor u en uw gevolg.

Gina

*****

Men zegge het voort nr 736
 
Beste Freddy,
Om te slagen moet men de handen in elkaar slaan.

Web.

*****

En nu wij.
 
“De grootste partij in Zwitserland, UDC (Union démocratique du centre), heeft maandag gemeld voldoende handtekeningen te hebben verzameld om een referendum af te dwingen "over de massale immigratie".
In de gazet hadden ze het over de rechts-populistische UDC.
Als ze het over de socialisten hebben spreken ze nooit over would-be communisten. Tiens ...

Stradi 

*****

Dhimmitude
 
Het is zover : wat het VB al jaren zegt en geschiedeniskenners ons voor waarschuwen, de mars door de instellingen door mohammedanen is in volle gang en nu al worden verkiezingen afgewogen naar hun kiesintenties. Het is wachten op de eerste Islampartij.

Aan alle bloggers, journalisten, islamcritici en heel de politiek correcte meute zou dat piepklein berichtje het voorwerp moeten zijn van politieke bezinning en grote verontrusting. Het illustreert wat totalitaire regimes aanvangen met de bevolking die hen niet welgevallig of een dreiging is.
http://nos.nl/tekst/304818-honderden-geheime-executies-iran.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29 

Het begint zoals het begonnen is in Libanon en Servië, toegeven aan een politieke constructie verpakt als godsdienst ; een verder stadium als voorbeeld is de Gaza en het summum als illustratie is Iran.

Wat er in de Europese landen gedacht, geschreven, tentoongesteld of opgevoerd wordt door de elite, komt voor een groot deel zonder dat dit zichtbaar wordt, niet meer in vrijheid tot stand.
Het is niet de leugen die regeert maar de duistere dreiging van onrust, opstand en revolte. Er wordt niet meer geluisterd naar de authentieke bevolking. Zouden ze weten wat dhimmitude is?

"For almost 1400 years, the vines of Islam have crept, ever so insidiously, above and below ground, killing over 270 million people worldwide. Every person, every country, every culture, and religion that Islam encountered has been negatively altered, some to the point of extinction, including any evidence that they ever existed at all, such as the Coptics in Egypt. The people of these nations, along with their descendants, have been murdered, tortured, enslaved, dimmitized, and humiliated. When these atrocities happen, the Muslims (adherents of Islam) will exclaim, “But, this is not true Islam.”… http://wayne-litchford.hubpages.com/hub/Islam-Kudzu 

En er is nog zoiets als taqiyya, de opgelegde leugen waarvan de profeet uitdrukkelijk aangeraden heeft er gebruik van te maken wanneer ongelovigen (nog) te sterk zijn om militair te worden onderworpen. Maar dat is niet de echte islam, nietwaar verraders !

Stradi

*****

@ snelle jef
 
De naïviteit en onwetendheid straalt uit uw woorden en laten mij vermoeden dat u ergens in een ruimte verblijft die ver verwijderd is van de werkelijkheid en afgezonderd van de rest van onze wereld. De andere mogelijkheid zou te beledigend zijn om hier te schrijven.
Wat moet het fijn zijn om nog altijd in sprookjes te geloven.

foxy

*****

Snel , Sneller , Snelst
 
Al zijn de kritiek en leugens van "Jozef" en consoorten nog zo "Snel"... Angeltjes en zijn reacties achterhalen ze wel !

René

*****

Yes, that is just wrong
 
Ik las ergens dat Ierland is ten onder gegaan doordat de overheid de schulden van de banken op zich heeft genomen om een implosie van de euro te voorkomen. Met de redding van Dexia en de staatswaarborg op de Bad Bank, kon ik me niet van de indruk ontdoen dat het Belgisch verhaal lijkt op dat van Ierland,…

"And the Irish willingly took on the debt of banks that went bankrupt. If Anglo Irish Bank were a US institution, the equivalent debt would have been about $3.5-4 trillion (depending on the exchange rate). Can you imagine trying to get a bailout for ONE bank for that much? And in Ireland there were three of them (!), though the other two were somewhat smaller. The Irish government guaranteed the bank debt for ECB loans, which money then went to European banks that had loaned the Irish banks the money in the first place."

Daarbij las ik ook onderstaande met betrekking tot de sociale zekerheid in Ierland. Ook hier trof me de gelijkenis tussen B en Ierland.

"A Labour senator has questioned the need for massive social welfare payments to many families after revealing yesterday that some are receiving € 90,000 a year. Senator Jimmy Harte highlighted the case of one family who are being paid €1763 per week. The family are doing nothing illegal but the system is wrong when a couple are able to receive € 90,000 per year for doing nothing. I don’t think this sort of payment is acceptable in the good times, never mind the bad times we find ourselves in now…. There are married couples in this country with two good jobs, working very hard and are not receiving anything like this. As well as receiving € 90,000, they will not have to pay property tax or water charges. That is just wrong".

Stradi 

NvdR Angeltjes : Als lezers reageren met veel anderstalige teksten, is het aangewezen een bondige samenvatting weer te geven. Dank u.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp uit de VS

 

 

(dank aan Roeland voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verliest uw gemeente als de Gemeentelijke Holding failliet gaat?

 

Het Nieuwsblad heeft vandaag een interessant stuk uitgewerkt over het debacle van de Gemeentelijke Holding en zijn gemeentelijke Vlaamse aandeelhouders. Zoals we voor enkele dagen reeds signaleerden (op basis van een gelijkaardig artikel van Het Nieuwsblad) zijn de koplopers van de verliezende gemeenten Blankenberge, Oostende en de Stad van allah.

De Gemeentelijke Holding stevent af op een faillissement. De schuldenberg is te groot geworden door de Dexiacrisis. Een faillissement van de Holding heeft rechtstreeks gevolgen voor de kas van heel wat steden en gemeenten.  U kan de toestand van uw eigen gemeente nagaan door het bruggetje naar Het Nieuwsblad hieronder aan te klikken.
Over enkele merkwaardige neveneffecten die door Michaël van Droogenbroeck, financieel verslaggver bij de 0000, tijdens het propaganda-halfuurtje aangehaald werd, blijven wij in het ongewisse. De man van Annelies van Herck heeft het over "leningen van de Nationale Loterij en de stad Brussel, respectievelijk 5 en 30 miljoen die moeten terugbetaald worden door de Holding".  Zijn dat geplaatste kapitalen die terugbetaald moeten worden met interest ?  Of ging de Holding echt op zoek naar geld dat beschikbaar was in de openbare diensten en dat tijdelijk ontleend werd ? 
Het doet er wellicht niet veel toe, maar enige opheldering zou welkom zijn. Zeker omdat Van Droogenbroeck een journalsit van de jongere generatie (neen, niet de geniale generatie) meestal op een voortreffelijke en voor de 0000 ongebruikelijk neutrale manier zijn verslagen maakt. 
Tegelijk weten we dan ook ineens, op welke wijze de bestuurders en commissarissen hun werk hebben verricht.  Als bv de Antwerpse flierefluiter Heylen, voorzitter zijnde van het auditcomité, op de hoogte was van dergelijke noodgrepen, had hij op de rem moeten drukken. Misschien heeft hij dat wel gedaan, maar werd hij teruggefloten. We zijn weer veel te braaf maar we bieden graag het voordeel van de twijfel  aan de altijd piekfijn uitgedoste Heylen. Om hem daarna beter te kunnen uitkleden. 
Het is altijd hetzelfde met die supplementaire mandaten die politici van de meerderheid onder mekaar verdelen : er wordt voor gevochten, want de vergoedingen zijn welkom. De vergaderingen verlopen best leuk, want alle info wordt verstrekt door leden van het directiecomité. De voorzitter en zijn leden zitten er meestal bij voor spek en bonen en zij weten alleen wat het management aan hen kwijt wil.
Daarom is het voorstel van Anke Van dermeersch een zet in de goede richting : leden van de oppositie worden aangeduid als commissarissen.  Die leden moeten dan wel in staat zijn om een balans te lezen en boekhoudkundig bekwaam.
Ray

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111017_062

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen boekt reuzeverlies, met dank aan schepen Heylen

 

Onze Philip is even groot als de kathedraal

Dat cultuurschepen Philip Heylen (bij intimi ook bekend  als Het Sprekend Kostuum) als voorzitter van de raad van bestuur van ISVAG instaat voor de verbranding van het Antwerpse huisvuil is geweten, maar het feit dat hij lid is van de raad van bestuur van de Gemeentelijke Holding alsook voorzitter van een bijzonder comité binnen deze raad van bestuur, nl. het auditcomité, wordt angstvallig verzwegen.

Dit auditcomité van de Gemeentelijke Holding met er zich van vergewissen dat de werking correct geschiedt, met inachtneming van de klassieke juridische regels maar ook van de voorzichtigheid die gewenst is, rekeninghoudend met de belangen van de aandeelhouders, in casu vele gemeentes en openbare besturen. De rol van cultuurschepen Philip Heylen als voorzitter van het auditcomité in de Dexia-crisis is dus cruciaal geweest.

Dexia werd met veel overheidsgeld - door de belastingbetaler dus - voorlopig gered. Maar de toekomst blijft onzeker. Antwerpen bezit, o.m. via de Gemeentelijke Holding, een belangrijk pakket Dexia-aandelen, namelijk 2.179.000 stuks

De Gemeentelijke Holding bezit immers 14,1 % van de Dexia-aandelen. Stad Antwerpen, op zijn beurt, bezit 6,5 % van de Gemeentelijke Holding-aandelen of onrechtstreeks bijna 1% van Dexia.

De waarde van deze participatie kon in 2007 (toen het Dexia-aandeel rond 20 euro noteerde) geschat worden op meer dan 300 miljoen euro. Op 6 oktober 2011 noteerde het Dexia-aandeel nog slechts 0,84 euro en bedraagt de participatie voor onze stad nog slechts enkele luttele miljoenen.

Indien men rekening houdt met de schuldenlast van de Gemeentelijke Holding (die veel groter is dan de activa) is de waarde zelfs nul.  Meer nog: Antwerpen dreigt mee te moeten instaan voor de schulden van de Gemeentelijke Holding. Bijzonder bezwarend is dat de Gemeentelijke Holding nog deelnam (zonder over de middelen te beschikken) aan een kapitaalsverhoging van Dexia en  9 euro betaalde voor een aandeel dat toen (2008) nog slechts 3 euro noteerde op de beurs. De Gemeentelijke Holding moest daarvoor lenen bij….Dexia !

Bovendien verleende Antwerpen in 2009 vers kapitaal aan de Gemeentelijke Holding toen die reeds de facto  in faling verkeerde, omdat de Gemeentelijke Holding een totaal ongeloofwaardige jaarlijkse opbrengst van 13% beloofde op deze inbreng. Ook dit geld van de Antwerpenaar (+/- 20 miljoen euro) is onherroepelijk verloren.

Het Vlaams Belang herhaalt daarom tijdens de gemeenteraadszitting van oktober nogmaals haar  protest tegen zoveel geldverspilling, tegen de arrogantie waarmee het stadsbestuur omgaat met de belastingsgelden van de Antwerpenaren en het misprijzen van de openbare opinie door de rol van haar schepen zoveel mogelijk te verzwijgen in dit verhaal.

Voor Antwerpen, als belangrijkste stedelijke aandeelhouder, en in het bijzonder cultuurschepen Philip Heylen was er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht. Men liet zich gewillig meesleuren in dit debacle. Het Vlaams Belang eist dan  ook duidelijkheid omtrent de rol of liever de passiviteit van het Antwerpse stadsbestuur in dit dossier.

Algemeen wordt nu erkend dat de bestuurders van de Gemeentelijke Holding en Dexia onbekwaam waren om hun controlerende en sturende taak uit te voeren en zelfs instemden met gevaarlijke speculaties (puts). In feite waren ze alleen bekommerd om hun royale vergoedingen. Het Vlaams Belang eist het onmiddellijk ontslag van schepen Heylen en burgemeester Janssens uit hun bestuursmandaten bij de Gemeentelijke Holding en Dexia. Teneinde hen te vervangen door bekwame technici.

Gemeenteraadslid Hugo Verhelst zal dan ook schepen Luc Bungeneers op de eerstkomende gemeenteraadszitting aan de tand voelen over dit wanbeleid in lengte van jaren in het Dexia/Gemeentelijke Holding-debacle.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen volk eerst in Nederland

 

De Commissie Gelijke Behandeling (het Nederlandse Spionnencentrum) buigt zich dinsdag over de vraag of sprake is van discriminatie rond het prijzengeld dat de Utrecht Marathon dit jaar uitloofde. Nederlandse winnaars kregen tienduizend euro in het vooruitzicht gesteld, terwijl renners uit het buitenland bij winst slechts honderd euro zouden krijgen.

De organisatie wilde zich er door het verschil in prijzengeld van vergewissen dat een Nederlander zou winnen. Een Nederlandse winnaar zou meer aanspreken dan de zoveelste Afrikaanse renner. Dit zorgde zowel in Nederland als in het buitenland voor ophef. De marathon, die 24 april plaatsvond, werd gewonnen door Michel Butter uit Castricum in Nederland. 

De organisatie en de subsidieverstrekker, de gemeente Utrecht, hebben de commissie gevraagd te kijken naar de kwestie.

http://www.depers.nl/binnenland/603843/Discriminatie-marathon-Utrecht-bekeken.html

PST : Het zou wellicht nuttig zijn in het wedstrijdreglement vast te leggen, dat Nederlanders weliswaar mogen meelopen, maar dat zij omwille van het barre koloniale verleden, niet zullen opgenomen worden in het eindklassement. (Wellicht uit te breiden naar alle West-Europeanen). 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeens tuig en een softe jury
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vorige zaterdag berichtten wij over "het Roemeense tuig" dat terechtstond voor het Antwerpse assisenhof. De jury had de vier baldadige kerels vrijdag over de ganse lijn schuldig bevonden aan de roofmoord op Christiana Van den Eynde (73) en de gewelddadige overvallen op Robert Van Looveren (67), Clara De Soete (87), Frans Van Genechten (83), Anna Tutelaars (95) en een onbekend gebleven homoseksuele man.

De vier krijgen van het Antwerpse assisenhof celstraffen tussen 12 en 30 jaar. Dumitru Ciurar (42) werd veroordeeld tot 26 jaar cel, Stelian Ciurar (36) tot 30 jaar cel, Andrei Dragoi (23) tot 12 jaar cel en Hegedus-Petru Rostas (21) tot 15 jaar cel.

Het openbaar ministerie had voor ieder van de beschuldigden de maximumstraf gevorderd, wat voor de eerste twee op levenslang neerkwam - omdat één van hun slachtoffers overleden was - en voor de laatste twee op dertig jaar opsluiting.

In tegenstelling tot de advocaat-generaal zagen de juryleden wél verzachtende omstandigheden voor het viertal, waardoor ze minder zware straffen kregen. De juryleden hielden bij alle beschuldigden rekening met hun gunstige strafrechtelijke verleden in België, hun beperkte verstandelijke vermogens, maar ook met hun op geld beluste en agressieve ingesteldheid.

Wat Dumitru betreft, werd zijn jeugd nog als bijkomende verzachtende omstandigheid aanvaard. Hij was in een Roemeens weeshuis opgegroeid, waar hij een hardvochtige jeugd kende en geen waarden, normen of respect voor anderen leerde. Voor Andrei en Hegedus-Petru hield de jury rekening met hun nog jonge leeftijd en gunstige levensloop.

Assisenvoorzitter Erwin Francis gaf de vier nog de raad om tijdens hun verblijf in de gevangenis - hier of in Roemenië, daar is nog geen duidelijkheid over - aan zichzelf te werken zodat ze als beschaafde en rechtschapen mensen weer in de maatschappij kunnen komen.

Op geld belust zijn en een agressieve ingesteldheid bezitten. Dit zijn geen verzachtende omstandigheden maar de oorzaak van de berovingen, martelingen en doodslag. De jury had nog kunnen overwegen, dat de slachtoffers al lang genoeg geleefd hebben.

Als die andere jury van het monster Ronald Janssen een gelijkaardige redenering hanteert, kan de smeerlap wellicht op vrijspraak rekenen : hij is op seks belust en hij bezit een gespleten persoonlijkheid en dan is die wrede vader.

Tja, de jury ... de stem van het softe volk. 

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De puddingproef

 

Rond deze tijd van het jaar begint de traditionele Engelse huisvrouw de ingrediënten te verzamelen voor haar buitengewone Kerstgebak. De zogenaamde “plumpudding” moet ettelijke weken vooraf bereid worden om hem tot volle rijping te laten komen. De culinaire techniek die erin bestaat de rozijntjes, sinaasappelschilletjes en andere fruitige toevoegsels te laten wellen in alcohol, verhindert daarbij in niet geringe mate het acute vroegtijdige beschimmelingsgevaar.

Mycotoxines zijn echter niet de enige bedreiging voor deze grandioze patisserie. Het rijpingsproces zelf is een manipulatie die enkel te vergelijken valt met het besterven van jachtwild. Alhoewel alle zorgen eraan besteed zijn en alle kennis en kunde met overleg tijdens de bereiding werden toegepast, is het uiteindelijke succes niet gegarandeerd.

Daar komt ook de Engelse uitdrukking vandaan: “The proof of the pudding is in the eating”.

De N-VA blijft tot nader order in de Vlaamse Regering. Men kan daar bedenkingen bij hebben, maar even goed niet. Het Vlaamse niveau heeft met het federale inderdaad geen uitstaans, en het enige criterium waarop N-VA wil afgerekend worden, is wat hun houding zal opgebracht hebben voor Vlaanderen.

Want ik heb goed begrepen dat het Vlaams regeerakkoord dat nu mét de N-VA onverkort moet uitgevoerd, niét toestaat om de federale rekening te betalen. Een federale rekening waar een zekere Di Rupo zo’n 10 miljard euri voor bijeen zoekt. Leterme mag dan al wel beweerd hebben dat er 5 miljard voor het grijpen ligt (waarvan iedereen zich afvraagt wat hem tussentijds belette?) maar zelfs àls die er is, komen we nog altijd vijf miljard of vijfhonderd euro per inwoner tekort.

En daarnaast is nu ook Dexia failliet en eind van de week ook de Gemeentelijke Holding.

Afhankelijk van de beslissingen die vandaag en morgen genomen worden, zal de nieuwe burgemeester van Antwerpen de gemeentetaks wellicht mogen verhogen van 8 naar 10 of 12 procent om de stadsrekening nog altijd te doen kloppen. Ik kan dus best begrijpen dat men geen enkele ambitie ter zake koestert, maar vóór de kieslijsten desbetreffend worden opgemaakt, mogen we Bart De Wever na 500 dagen eerst nog onderwerpen aan de ultieme puddingproef: “Wat brengt het nu eigenlijk allemaal op voor Vlaanderen, beste Bart?”

bertie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardolie in plaats van olijfolie

 

en zuiden van Cyprus werden er olie- en gasvelden ontdekt.  Erdogan is verontwaardigd : Cyprus heeft voor de ontginning bondgenoten gezocht en hoopt dat er snel geld in het laatje komt.  Noord-Cyprus werd hierbij niet betrokken, wat de Ottomaanse Führer uit zijn humeur gebracht heeft.

Op de vraag in welk EU-land een bekend marxist aan de leiding van een regering staat, zullen velen het antwoord schuldig blijven.  Het is Cyprus: sinds 2008 oefent Dimitris Christofias zowel het ambt van premier als van president uit.  Hij is tevens een groot voorstander van de hereniging van het sinds 1974 verdeelde eiland – de Turken bezetten toen het noorden en verdreven alle Grieks-Cyprioten naar het zuiden - , een doel, dat hij tot op heden niet heeft kunnen verwezenlijken.

Nochtans heeft hij wel enkele successen geboekt: zowel met Libanon als met Egypte werd een akkoord bereikt over de territoriale wateren.  In december 2010 volgde een bijkomend akkoord met Israël.  Deze akkoorden werden door Turkije gecontesteerd, zonder enig resultaat want ze werden onmiddellijk door zowel de EU als de VS erkend.

De verstrekkende betekenis van deze akkoorden wordt duidelijk nadat bekend geraakte dat er olie- en gasvoorraden in deze regio vermoed worden.  In juni 2010 werd in de Middellandse Zee, 130 km ten westen van Haïfa, door een Israëlisch-Amerikaans consortium het zogenaamde Leviathan gasveld ontdekt.  Men gaat ervan uit dat dit ‘s werelds grootste gasvoorraad is die in de laatste tien jaar ontdekt werd: vermoed wordt dat er 3.5 biljoen m3 aardgas in de bodem zit.  In de buurt van deze Israëlische vindplaats bevindt zich een gebied dat, als gevolg van het afgesloten verdrag met Israël, door Cyprus geëxploiteerd mag worden.  Volgens schattingen zou zich daar 280 miljard m3 gas bevinden. 

Na succesrijke proefboringen werd het sinds 2007 duidelijk dat er in de zeebodem rondom Cyprus aardgasvoorraden te vinden waren.  Turkije reageerde nijdig: ten eerste werd het slechts door Ankara erkende Noord-Cyprus er niet bij betrokken, ten tweede worden daarmee de Turkse plannen om Europa te kunnen chanteren via de gaspijpleidingen over Turks grondgebied, die vanuit centraal-Azië naar het westen lopen, teniet gedaan.

Meer nog dan de gebeurtenissen rond het doorbreken van de Gazablokkade in mei 2010 door Turkse activisten, zouden de ontwikkelingen in en rond Cyprus er de oorzaak kunnen van zijn dat de strategische verstandhouding tussen Turkije en Israël op een dieptepunt geraakt is. Meer nog: 6 september 2011 zou wel eens de datum van een totale breuk kunnen geweest zijn.  Op deze dag heeft de Griekse minister van landsverdediging Panos Beglitis in Israël een samenwerkingsverdrag ondertekend, dat het gebruik van Griekse militaire basissen in de Egeïsche regio door de Israëlische luchtmacht en de beiderzijdse ruil van inlichtingen van de geheime diensten, regelt.  “Janes Defense Weekly”, een internationaal tijdschrift dat nieuws over de nieuwste wapentechnieken en militaire defensiestrategieën brengt, vermoedt dat de Grieks-Israëlische verstandhouding al langer en intensiever bloeit dan tot nu toe bekend.  Turkije is daarover “not amused”.  In 2009 heeft de Israëlische luchtmacht op Kreta manoeuvers gehouden.  Recenter heeft het quasi failliete Griekenland afstandsbediening voor vliegtuigbommen in Israël gekocht. 

En de Turks-Israëlische betrekkingen zouden nog kunnen verslechteren: in september werd – ondanks de bedreigingen van de Turkse minister van buitenlandse zaken – een boorplatform van Haifa naar Cypriotische wateren vervoerd.  De beslissing van de regering in Nicosia, de invloedrijke firma’s Nobel Engergy uit de VS en Delek uit Israël – die trouwens ook al samen in de aardgaszakenwereld voor de Israëlische kust de dienst uitmaken, ook bij de ontsluiting der aardgasvelden bij Cyprus te betrekken, zou wel eens een uiterst goed geplaatste schaakzet kunnen betekenen.

Het Ottomaanse rijk kon dit niet over zich heen laten gaan.  Prompt werd er een Turks boorschip naar Noord-Cypriotische wateren gestuurd.  De Turkse marine en luchtmacht patrouilleren in de buurt.  Turkije eist de territoriale wateren en de gebeurlijke opbrengsten op.

Turkije gaat op meerdere fronten in de tegenaanval: de Cypriotische regering zag zich verplicht de hulp van de Verenigde Naties in te roepen om een diplomaat, de voormalige minister van financiën, Michalis Sarris, vrij te krijgen.  De diplomaat werd op beschuldiging van sexuele praktijken op 14 oktober aangehouden door de Turks-Cypriotische politie.  Volgens ons bereikte informatie, zou de politie een villa binnengedrongen zijn zonder een huiszoekings- of arrestatiebevel.  In het huis bevonden zich Michalis Sarris, een tweede man en een 17-jarige Turkse jongeling.  Ze worden beschuldigd van “tegennatuurlijke daden”, een misdaad in Noord-Cyprus.  Sarris’ advokaat ontkent de feiten.  Volgens de woordvoerder van de Verenigde Naties gaat het om een “delicate aangelegenheid”.

Sarris is een hoogaangeschreven economist;  hij was minister van financiën tussen 2005 en 2008 en hij leidde Cyprus in de eurozone.  Hij werkte van 1975 tot 2004 bij de Wereldbank, waar hij afscheid nam als directeur.

Laten we hopen dat onze strikjesman – in het belang van het land b – Angeltjes leest.  Tenzij… iemand hem een last minute naar de Noord-Cypriotische stranden wil kado wil doen?

Floriaan Terbeke

Bron: www.preussiche-allgemeine.de, www.hurriyetdailynews.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 736)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Is dit nu wat Vlamingen hebben gewenst?

Zonder hem te willen of kunnen tegenspreken lazen we vandaag het hoofdartikel in de GAZET VAN ANTWERPEN van de hand van Lex Molenaar. Volgens deze journalist kan de allochtone stem bij de volgende verkiezingen de doorslag geven om te bepalen wie de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen zal worden. Het is geen geheim dat de overgrote meerderheid van alle allochtonen in dit land voor de socialisten stemmen. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt zegt men maar niets is minder waar en hier wringt het schoentje.

De allochtonen "denken" dat al wat ze krijgen en hen in de schoot wordt geworpen door de socialisten komt,  maar in werkelijkheid komt veruit het grootste gedeelte van al de gelden die aan de nieuwe kiezers van vreemde origine wordt geschonken van niet-socialisten. We begrijpen niet meer hoe het mogelijk is dat zovele Vlamingen dat nog niet hebben begrepen en die wantoestanden verder blijven dulden.

Bovendien speelt de tijd nog eens extra in het voordeel van de allochtonen als gevolg van de nataliteitscijfers. Daarom is de bewering van Lex Molenaar dat bij iedere verkiezing het aandeel van de allochtonen groter aan het worden is eveneens juist.

Aangezien dus de tijd tegen de Vlamingen aan het spelen is mag men aannemen dat de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar de allerlaatste kans zullen zijn om de jarenlange overheersing van de socialisten in het stadsbestuur te keren.

Zoals de kaarten er nu voorliggen zal het hoofdzakelijk gaan tussen drie partijen namelijk N.V.A., Sp.A en VB. Indien NVA en VB de handen in elkaar zouden slagen, is de uitslag nu reeds bekend. Maar volgens sommigen zou de aversie van Bart De Wever tegenover het VB zo groot zijn dat hij nog liever met Patrick Janssens een akkoord zou durven sluiten. We hopen dat we verkeerd zijn. Als dit zou gebeuren, vrezen we voor een snelle aftakeling van de NVA maar ook voor een nooit meer te herstellen verlies voor de Vlamingen in het algemeen.

Hopelijk is Bart niet de enige die nog kan beslissen bij het NVA en zullen zijn medestanders hem tijdig kunnen wijzen op de onhaalbaarheid voor hun partij van deze mogelijkheid.

We tippen dus op een NVA-er als burgemeester en een schepenambt voor Filip Dewinter. Of zijn we reeds aan het dromen en zijn de herhaalde beweringen van Bart dat hij tegen het "cordon" is in werkelijkheid een illusie en dus onwaar?

We zullen wel zien zei de blinde maar toch voelen we ergens nattigheid!

Men zegge het voort  ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bommen en granaten voor Palestina, dankzij de gulle EU

 

Terwijl de financiële en economische crisis de Europese Unie aan het wankelen brengt en de Eurozone wanhopig op drift is, besliste gisteren het Europarlement om extra 100 miljoen weg te schenken aan Palestina in 2012.

Zomaar. Uit sympathie. Om de Palestijnen toe te laten hun wapenarsenaal uit te breiden en Israël met vernuftiger raketten te bestoken ?  Neen hoor, stoute Angeltjes, om de watervoorzieningen te verbeteren en de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.

Ho ja, het onderwijs ?  In maart 2010 ontdekte de VVD-Europraatbarakker Hans van Baalen dat de EU in het verleden mee betaalde voor schoolboeken die in opdracht van de Palestijnse Autoriteit zijn gedrukt, en waarin nadrukkelijk wordt opgeroepen tot de heilige oorlog tegen Israel. De EU is nu medeverantwoordelijk voor deze opruiïng. De EU, dat zijn ook wij met zijn allen. Het zal de EU-potentaten echter een zorg zijn, wat er met onze centen gebeurt. In Palestina of waar dan ook.

Het doet er ons aan denken : oewist in Libië ?  Alles kits ? Wordt er nog met bommen gegooid uit naam van de vrede ?  Zijn onze F-16's nog flink in de weer ?  Wat gaat de "geniale generatie partijvoorzitters" doen met de belgische aanwezigheid (in Navo verband) in het woestijnland ?  Of moeten we de vraag stellen aan de Waals-Brusselse bazen, zij die alles regelen ?

Savat

http://www.europarl.europa.eu/en/pressroom/content/20111003IPR28087/html/Budget-2012-figures-now-available


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Laeremans voert lijst Vernieuwing aan in Grimbergen

 

GRIMBERGEN - Er werd al een tijdje naar uitgekeken en de geruchtenmolen draaide lustig door. Wanneer en met wie zou Bart Laeremans met zijn verruimde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 voor de pinnen komen ? Zondag op 16 oktober, begeleid met een lekker nazomerig zonnetje, werd in de Chareleroyhoeve de lijst "Vernieuwing" voorgesteld.

Nadat hij in zijn gekende stijl de huidige meerderheid nog maar eens flink de levieten had gelezen ging hij over tot de agenda van de dag. Vooral het gebrek aan een beleidsvisie op termijn deed hem besluiten dat er een volledig nieuw gemeentebestuur moet komen. Bart Laeremans bevestigde ook dat hij afstand zou doen van zijn mandaat als gecoöpteerd senator voor het Vlaams Belang, indien hij met ingang van 1 januari 2013 tot het ambt van burgemeester zou geroepen worden.

Zoals te verwachten viel vormt de fractie van het Vlaams Belang de ruggengraat van de nieuwe lijst. Bart Laeremans beklemtoonde ook dat het gaat om een heel gemeende verruimingsoperatie waarover ook met NV-A Grimbergen gepraat werd en wordt.
"vernieuwing" is een feitelijke vereniging met een eigen bestuur, eigen informatieblad en een eigen website:
www.vernieuwing-grimbergen.org.

Daarnaast blijft de afdeling van Vlaams Belang onverkort bestaan en zet haar werking ook onder die naam voort. Vera Van Impe, onafhankelijke kandidaat uit Strombeek is co-voorzitter en woordvoerster van de lijst Vernieuwing. Kort werden ook de eerste kandidaten voor de nieuwe lijst voorgesteld aan het publiek.

Opvallend is de afwezigheid van Steven Dupont, die eerder dit jaar ontslag nam als Vlaams Belanger en nu onafhankelijke zetelt in de Grimbergse gemeenterraad.

Het gaat om Martine De Coppel (Strombeek), Guido Hemeleers (Grimbergen), Eric Nagels (Zonneveld), Hilbert Van Muylem (Borgt), Pierre van den Wijngaert (Humbeek), Roel Vansina (Biesthoek) en Robin Vranckx (Grimbergen Centrum).

De belangrijkste krachtlijnen van de lijst zijn een Vlaamse gemeente, betaalbaar wonen, een Groene en landelijke gemeente, een Veilige gemeente en Kwalitatief bestuur- propere handen.

Bron : Het Nieuwsblad


17-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lang verhaal over burgemeesters en in de steek gelaten burgers van de stad Antwerpen

 

De redactie van de Gazet van Antwerpen en het bestuur van Concentra zitten één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen al kaarsjes te branden voor een goede politiek-correcte afloop. Lex Molenaar overweegt zelfs om zijn naam te veranderen  in Patrick Molenaar-Janssens of Bart Molenaar-De Wever, afhankelijk van de coalitie die de politici zullen smeden.

De N-VA tsunami

In afwachting van le moment suprême werd een kiesintentie-peiling georganiseerd bij 1002 Antwerpeaars, lukraak geplukt uit de telefoongids, maar toch respresentatief naar geslacht, leeftijd en raciale achtergrond, dixit het bureau met de verleidelijke naam Dedicated Research. Hier zou best een escortservice kunnen achter schuilen, daar krijg je ook toegewijde dienaressen (of dienaars voor de liefhebbers) die research verrichten om uw diepste wensen te vervullen. In hoever een peiling, gebaseerd op lukraak telefoneren representatief is en aan de gestelde normen beantwoordt, laten wij in het midden. Er wordt een foutenmarge opgegeven van meer dan 3%, zodat we bijna net zo goed een peiling uit onze eigen fantasierijke duim kunnen zuigen.

Maar zover gaan wij niet.  We houden het even bij deze uitslag die volgende zetelverdeling oplevert (Totaal : 55 zetels - vereiste meerderheid  28)

N-VA : 19 zetels (+ 18) ;  Sp-a : 16 zetels (- 6) ;  VB : 12 zetels ;  (- 8)  GR : 5 (+ 3) ;  VLD : 2 (- 3)  ; CD&V : 1 (- 4 ; )

N-VA + VB beschikken over een werkbare meerderheid

Met veel optimisme en de nodige zin voor humor kan besloten worden dat de huidige coalitie mag voortgezet worden : Sp-a, N-VA, CD&V en VLD hebben een comfortabele meerderheid van 38 zetels. 

Voor de rest ziet u welke andere mogelijkheden zich aandienen : N-VA + VB hebben een werkbare meerderheid van 31 zetels, die eventueel zou kunnen aangevuld worden met VLD. De kans dat Antwerpen zal branden, is echter niet te verwaarlozen. Het linkse janhagel, genre Luc Tuymans,  is niet gesteld op de regels van de democratie, als deze niet beantwoorden aan de eigen inzichten. De N-VA is het hier stilletjes en hypocriet mee eens.

Het kneusje van deze uitslag is de Sp-a die enkel met VB of met N-VA tot een college kan toetreden. Met deze cijfers, en de onnatuurlijke afkeer van N-VA voor VB, is een combinatie van socialisten met N-VA tot een realistisch scenario : 35 op 55 verkozenen.  Als dat gebeurt, zullen wij Antwerpen, als de beschaafde mensen die wij zijn, niet laten branden, maar zullen wij er alles aan doen, deze tegennatuurlijke coalitie symbolisch af te kraken, te braden en te kelderen.  De dames en heren van deze diabolische meerderheid zijn vriendelijk gewaarschuwd.

Filip Dewinter, een grote symboolwaarde 

Vandaar dat het alle hens aan dek is, om de positie van Filip Dewinter  te verstevigen.  Voor vele Antwerpenaars is het meer dan lang genoeg geweest dat de socialisten het Schoon Weer gemaakt hebben op het Schoon Verdiep. De kans dat Dewinter burgemeester kan worden is niet aanwezig, maar hij zou een waardevol lid van het schepencollege kunnen zijn. Met zijn lange staat van dienst op het stadhuis, zijn kennis van de échte problemen, zijn netwerken in de wijken,  zijn opvattingen over veiligheid en criminaliteit, bezit Filip een grote symboolwaarde als behoeder van de Vlaamse identiteit en bewaker van de veiligheid. Dewinter in het schepencollege is een aanzienlijke verhoging van het vertrouwen in de politieke leiding van de stad.

80 jaar socialisme aan het roer in Antwerpen

Van in 1933 wordt Antwerpen schier ononderbroken bestuurd door socialistische burgemeesters en schepenen (samen met hoofdzakelijk katholieken) die zich schaamteloos hebben meester gemaakt van de stedelijke administraties. Bijna 80 jaar socialisme aan het roer in Antwerpen.  Hieronder de lijst van de Antwerpse burgemeesters. Van 1933 tot vandaag, steeds socialisten, met een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog en na het overlijden van Lode Craeybeckx : 

05-11-1921 - 31-12-1932: Frans Van Cauwelaert, christendemocraat
01-01-1933 - 06-12-1940: Camille Huysmans, socialist
07-12-1940 - 27-01-1944: Leo Delwaide, waarnemend, christendemocraat
27-01-1944 - 04-09-1944: Jan Timmermans, waarnemend, Vlaams-nationalist
04-09-1944 - 12-09-1944: Emile Van Put, waarnemend, christendemocraat
12-09-1944 - 02-08-1946: Camille Huysmans, socialist
02-08-1946 - 11-04-1947: Willem Eekelers, waarnemend, socialist
01-01-1947 - 25-07-1976: Lode Craeybeckx, socialist
25-07-1976 - 06-09-1976: Leo Delwaide, waarnemend, christendemocraat na het overlijden van Lode Craeybeckx
06-09-1976 - 31-12-1976: Frans Detiège, socialist
01-01-1977 - 31-12-1982: Mathilde Schroyens, socialiste
01-01-1983 - 31-12-1994: Bob Cools, socialist
01-01-1995 - 09-07-2003: Leona Detiège, socialiste
10-07-2003 - heden: Patrick Janssens, socialist

De Reclameman en de Woordenman

Ach, die Antwerpse burgemeesters toch : een aantal onder hen hebben zich afgezet tegen de belgische staat die de havenbelangen verwaarloosde. Sommigen zijn overtuigde Vlaamsgezinden geweest die niet aarzelden het voortouw te nemen in de Vlaamse ontvoogding. Jan van Rijswijck, Frans van Cauwelaert, Lode Craeybeckx. Het zijn namen die klinken als klokken. Het monopolie van de socialistische partij op de burgemeesterszetel en het bestuur zijn echter  de oorzaak van de teloorgang van de levenskwaliteit binnen de stad, van het financiële debacle en van de syndicalistische overname van het personeelsbeleid van de circa tienduizend ambtenaren en werknemers in de afgeleide nevenbedrijven.

La Rade en La Pérouse

Van in de jaren '50 tot in de jaren '70 zetelde bijna het voltallige schepencollege in de Kamer, op twee of drie uitzonderingen na. In de restaurants La Rade en  La Pérouse waren de schepenen en hun genodigden dagelijkse klanten. Alleszins een ietsje exquiser dan de collega's uit Scharreleroi : die zagen mekaar dagelijks in de cel gedurende een bepaalde periode.

Over de financiële situatie kunnen we kort zijn : de schuldenlast van 1 miljard euro (zonder rekening te houden met de afgesplitste nevenbedrijven) zal er niet op verminderen na het Dexia-drama en de supplementaire kosten van de Oosterweelverbinding. Janssens' beruchte bochtenwerk kost de Sinjoren meer dan 350 miljoen extra. Voorlopig.  Met sympathieke instemming van de Heer De Wever.

Samen met Oostende, Blankenberge en nog wat rode burchten bezit Antwerpen een van de grootste aandelenpakketten in de gemeentelijke holding van Dexia.  Alweer een pluim op de neus van Patrick, jarenlang lid van de raad van bestuur en uiteraard compleet onschuldig en onwetend.  Het is niet omdat men jarenlang graaiend deel uitmaakt van de raad van bestuur, dat men ook verantwoordelijkheid draagt.  Zoals die van Scharreleroi zeggen : il ne faut pas confondre, glisser dans la piscine et pisser dans la glycerine. (onvertaalbaar)

"Ik zag Antwerpen veranderen"

Uit de vele lezersbrieven omtrent deze peiling  pikken wij er de volgende uit :

"Onder vele jaren socialistisch bewind heb ik Antwerpen zien veranderen van vriendelijke, gastvrije koekestad naar een vuil, kil en vreemd oord waar ik 's avonds alleen niet meer over straat durf - terecht gezien de vele criminaliteit, neem alleen maar de handtas- en halskettingrovers. Over de rest zwijgen we beleefd. Deze evolutie is in een stroomversnelling gekomen sinds 'patche' aan het roer staat. Als ik de trotse 'A' van Antwerpen zie wapperen, keert m'n maag om. Vlag op een modderschuit. Hoog tijd voor een nieuwe wind in onze stad. mijn stem gaat naar Bart De Wever. Groetjes."

Deze schrijver/schrijfster vertolkt (helaas) de mening van vele gemiddelde angst-Sinjoren, die de veranderingen in de maatschappij vreselijk vinden, deze terecht toeschrijven aan de socialisten, maar als het er op aankomt die veranderingen te benoemen (de invasie en de islam) dan verschuilt men zich "door er beleefd over te zwijgen". Er wordt gerekend op de populist De Wever, die weliswaar de lijst zal aanvoeren maar die zich niet durft uiten als kandidaat-burgemeester. Bang van de eigen schaduw, bevreesd voor de verantwoordelijkheid ?

De Woordenman en de Dadenman

Het is bij velen nog niet doorgedrongen dat de N-VA een schrijnende nood kent aan kandidaten met bestuurservaring. Epo van Campenhout, de tot het  Vlaams-nationalisme bekeerde liberaal of socialist, het komt er niet op aan,  zal zowat de enige zijn. Maar is het op dàt fenomeen van onevenwicht en onkunde dat wij zitten te wachten om de boel te vernieuwen, de jarenlange paladijn van Janssens ?  

Antwerpen, laboratorium voor politieke starters 

Antwerpen is steeds het Vlaamse laboratorium geweest voor politieke experimenten en de verzamelplaats van rebellen die zich durfden verzetten tegen de bestaande machtsstructuren in het land B.  De meeste van de vernieuwende Vlaamse politieke partijen -met vaak een duidelijk Vlaams imago- hebben hun ontstaan gekend in deze stad van wringers en onafhankelijke denkers.  Laten we even grasduinen langsheen de nieuwe bewegingen die hier ontstaan zijn.

- De Meetingpartij die van 1862 tot 1872 uit onvrede met de scheiding van Nederland én de slechte behandeling van haven en stad door het nieuwe belgische bewind, een meerderheid kreeg van de bevolking. Anti-militarisme, anti-royalisme en Vlaamsgezindheid waren de kernidealen van de Meetingpartij die langzamerhand is overgegaan in de Katholieke Partij.

Leo Frenssen op weg met burgemeester Camille Huysmans naar stakers in de haven. Huysmans en Frenssen waren Limburgse streekgenoten en zij bevonden zich beiden aan de linkerzijde van het politieke spectrum, wat niet verhinderde dat zij zich na de oorlog inzetten voor repressieslachtoffers.

- De Technocratische Partij van Leo Frenssen (1880 - 1946), een volksfiguur uit Maaseik die met 5 kompanen zijn intrede deed in 1938 in de Antwerpse gemeenteraad en even later in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Frenssen was een linkse utopist die boven de stad koepels wilde bouwen om de bevolking te beschermen tegen de regen. Hij was een vijand van rechts maar pleitte na  de oorlog tegen de onmenselijke repressie.

- De Vlaamse Concentratie en de Volksunie : Advocaat Herman Wagemans was de eerste Vlaams-nationalist in de Kamer na WO II en de Vlaamse Concentratie is vervolgens opgegaan in de VU die met Hugo Schiltz in de lastige stad een nieuwe hoop bezorgde voor vele Vlaamsgezinden en jonge proteststemmers.

- Agalev van de inmiddels ietwat aangebrande Pater Luc Versteylen had zijn wieg in Antwerpen staan van in de jaren '70 met de populaire en joviale Mieke Vogels. Het is na het binnenhalen van links-extremisten als Jos Geysels en hele communisten als  Eddy Boutmans dat de partij verzuurd is tot een clubje politiek-correcte aanhangers van Vorst, Vaderland en Boomknuffelaars.

- Antwerpen is niet de bakermat van de N-VA : die ligt in Izegem bij het lachebekje Geert Bourgeois. De Antwerpse ambitieuze bulldozer Bart de Wever heeft echter de zaak tijdig overgenomen en met zijn radde praatjes en intellectuele overwicht heeft hij op luttele jaren, zijn partij omgetoverd tot de grootste Vlaamse én belgische formatie.  Bart heeft Filip Dewinter in Antwerpen verdrongen als de populairste politicus alhoewel hij zich tot hiertoe nauwelijks heeft geïnteresseerd voor zijn stad, waar hij nochtans deel uitmaakt van de meerderheid.  Behalve met het Lange Wapperproject, waar De Wever solo rondliep met een JA-bordje, weten wij niet of hij de socialistische puinhoop van Janssens zal opruimen. Wil opruimen. Kan opruimen.  Bart wil niet eens zeggen of hij wel kandidaat-burgemeester is.  Misschien zou premier van een Wereldregering iets voor hem zijn ? Een coalitie met sluwe Janssens, dàt zit er wel in. En daar bedanken wij (en vele Sinjoren) feestelijk voor.

Mijn stad is mijn stad niet langer

 

Antwerpen in 1905, het Centraal Station is net voltooid

(foto : http://imageshack.us/photo/my-images/514/1905yl6.jpg/sr=1 )

Ik behoor tot een generatie die zijn stad niet meer herkent en die het moeilijk heeft met de invasie  door vreemdelingen en de overrompeling van islam-aanhangers.  Cultureel gaan wij er enorm op achteruit, ook al ontvangt Antwerpen heel wat subsidies om de stad te verfraaien.  Er is geld zat voor prestigeprojecten maar kinderen krijgen lessen in opgekalfaterde containers. (ons boelekes leren vooral dat Marokko en Turkije de Prachtigste landen ter wereld zijn).  We weten allemaal dat de oorsprong van deze betoelaging te vinden is in de angst die er bestond dat Filip Dewinter het stadhuis zou innemen.  Wat men menselijk en sociaal niet wilde veranderen en bijsturen, werd gecompenseerd door "stenen en gebouwen".

Antwerpen vandaag

Aan de multiculturele problemen is nauwelijks geraakt, de criminaliteit heeft men ons opgesolferd als een te aanvaarden dagdagelijkse realiteit en het financiële failliet van het OCMW wordt zoveel mogelijk doodgezwegen, net als een van de grote oorzaken : de tienduizenden illegalen die hier rondhangen.  Op een uitzonderlijke kreet na van de uitgebluste Madame Monica de Coninck die populairder is in Tsjetjenië dan in eigen stad. De Coninck, de politiek verantwoordelijke voor miljoenen verdwenen ziekenhuisgelden, laten we het even in herinnering brengen, fungeert in het stadsbestuur als de  suikerfeesttante van moslims e.a. zonder geld.

Het politie-apparaat is stelselmatig in handen gekomen van lieden die het politiek-correcte handelen het korps binnengeloodst hebben, zodat de agenten een "apartheidstactiek" moeten toepassen : de gekleurde medemensch wordt zo veel als mogelijk met rust gelaten, de blanke zeurpiet die door het rode licht loopt of fout parkeert, is het  aangewezen wild om de boetekas te vullen.

De probleemwijken groeien naar mekaar toe, zij omsingelen de oude kernstad en verjagen vele authentieke Antwerpenaars.  Arabisch, Turks, Albanees en wat nog meer zijn de dagelijkse klanken die opstijgen in onze straten en die op bus en tram het geluidsdecor vormen. 

Neen, wij kunnen deze toestand niet omkeren, maar wij eisen dat de landsgrenzen gesloten en bewaakt worden, de immigratie- en integratie industrie onmiddellijk afgebouwd en afgeschaft wordt en wie zich schuilhoudt in de illegaliteit zonder verdere poespas de grens overgezet wordt.

Wie zich kandidaat stelt voor een publiek mandaat en instemt met deze minimale eisen, is onze kandidaat.

  Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 15/16/17 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Snoeien of belastingen?
 
Gezien de economische én financiële toestand van het land B is het hoogtijd, zelfs hoogdringend, dat er gesnoeid wordt, willen we nog enige levenskansen openhouden.

Waar kan er gesnoeid worden? Op veel plaatsen en zeker op de totaal nutteloze resp. waardeloze instellingen zoals daar zijn, de monarchie, 4 v/d 6 regeringen, 5 v/d 7 parlementen (incl. de senaat), de provincies, de BRT, de pakbonden, het misdadig profitariaat door vreemdelingen, de ambtenarij, de subsidiewaanzin en het aantal gemeenten.

Voorstel:
Monarchie opdoeken: besparing 50.000.000 euro per jaar.
BRT in de etalage zetten: besparing 350.000.000 euro per jaar.
Het sluiten van de overtollige regeringen en parlementen: besparing loopt in de miljarden euro’s per jaar.
Het opdoeken van de nutteloze provincies, besparing: honderden miljoenen euro’s per jaar.
Vreemdelingen zonder inkomen en/of met een strafblad retour homeland ook al is dat homeland het daar niet mee eens, dat homeland heeft hier niets te bepalen, besparing: miljarden euro’s per jaar..
De pakbonden over hun hele inkomen belastingen laten betalen, opbrengst : miljoenen euro’s per jaar.
De ambtenarij halveren, besparing: miljoenen tot miljarden euro’s besparingen.
Subsidiewaanzin schrappen en de belastingen drastisch verlagen.
Het aantal gemeenten drastisch beperken, zoveel gemeenten samenvoegen tot ze een bevolkingsaantal van ± 150.000 burgers vertegenwoordigen w.w.z. ± 65 gemeenten, door de bemoeizucht aan te pakken, de politie weg te nemen bij politiekers, kan dat met een massa leefloners minder, besparingen: enorm, na enkele jaren de staatschuld op 0.
Als wij Vlamingen nu stoppen met de Nationale Kloterij te sponsoren dan hebben ze geen geld om te verkwanselen aan nutteloze waanzinnigheid waaronder dat haatcentrum, opdoeken die handel.
Dat de roofbouw van de franskiljons op de Vlaamse welvaart in een tijdsbestek van max. 5 jaar moet herleid worden tot 0 euro is de logica zelve.
Conclusie: de miljarden die nu verknoeid worden aan leegloperij, klaploperij, profitariaat en parasitisme investeren in werkgelegenheid en dat met lage loonkosten, dat helpt ons land er terug bovenop, iedereen zonder uitzonderingen zal 40 dienstjaren moeten kunnen voorleggen om een volwaardig pensioen te ontvangen een pensioen wat wel geplafonneerd zal moeten worden want pensioenen van meer dan 5.000 euro bruto zijn nooit te verantwoorden zoals ook pensioenen van < 1.000 euro niet te verantwoorden zijn.

Jean
 
*****

Aan alle snelle Jeffen

Bericht:Jozef, er is toch iets met de mensen die Jozef of zijn afgeleide heten. De Jozef van Maria dacht dat hij de vader was van Jezus, en jij bent zeker een fan van je naamgenoot De Witte die ook zonder een smile op zijn christelijke hypocriete smoel ons een geweten komt schoppen. Is het de naïviteit die deze jeffen de realiteit laat verdringen of is er ergens een foute gen bij de jeffen ?  

De demografische voorspellingen niet gelezen, Jozef? Al die geboortes die ons binnen een kwarteeuw in de minderheid zullen brengen in ons eigen habitat, komen echt niet van de heilige geest. Daarom pleit ik voor een zelfde strategie die deze voorbode van een veroveringsleger toepast, een aantal eisen die je onmogelijk als niet gepast, opportuun, niet gerechtigd of racistisch zou kunnen noemen. Misschien lees je voor de eerste maal wat in dit geval “de verontruste Nederlandse burger” werkelijk verontrust.

Zij hebben gelukkig geen Jozef die hen het zwijgen wil opleggen. Maar ook wij zijn zacht gezegd zeer ongerust.

http://www.newsgossipandmore.com/2011/10/11/mega-claim-van-nederlanders-aan-de-staat/

Stradi

*****

@ Jozef

Bericht:
Ik weet niet wat u bedoelt met uw opmerking n.a.v. het stuk over de stad Antwerpen, dat het "weer een al racisme is". Ik herinner mij u van voor enkele maanden, als een vervelende wijsneus. U bent toen op de vingers getikt door de redactie en veel lezers. En nu bent u terug met een reactie zonder enige argumentatie, gewoon wat kletskoek vertellen. Ga toch weg, man.

Jos K.

*****

Humorist Jozef Snel is terug met goede raadgevingen voor de racisten.

Stad Antwerpen

Het is weer een en al racisme. Niet alle inwijkelingen zijn criminelen; niet alle Belgen zijn brave lieden. Uiteraard stelt er zich een probleem, ook hier in Brussel, maar het correct beoordelen van elk individueel geval is geen simpele zaak. Het veralgemenen van een genuanceerde toestand op basis van een zich niet correct dragende minderheid zal niets oplossen. Zelf ben ik een rasechte Belg en toch heeft U mij in vorige gepubliceerde reacties uwerzijds ook als een dommerik gekapitteld. Is er in de grootsteden geen corruptie en misbruik van de machtspositie ten eigen voordele ? Is de zedendilinquent Janssen een Belg ? Die moordenaar krijgt nog iedere maand zijn wedde. In Hasselt is er ook iets aan de hand. Het agiteren van een groep mensen heeft nooit tot iets goeds geleid. Denk daar eens aan.

Jozef

*****

Communicatie
 
Leterme staat graag voor de cameras, da's geweten. Maar als hij niet mag zingen gaat het hem minder goed af.
Zijn antwoord op de vraag hoe het stond met de centen van "de gemeentelijke holding"was klaar en duidelijk :
" Zijn er nog vragen ?"
Er blijven inderdaad nog een hele hoop vragen. Maar aan wie moeten ze gesteld worden om een degelijk antwoord ?
Aan Dehaene misschien, die werkt nu pro-deo en zou misschien eens naar waarheid kunnen antwoorden als hij mocht van zijn Celie.

Daniel

*****

Europese crisis
 
Aangezien mijn notities op facebook binnen korte tijd verdwijnen kan ik mijn bedenkingen beter naar jullie sturen.
Doelstelling van een geënsceneerde Europese crisis?
Was het de bedoeling van de vaders van de Euro, om na het samenbrengen van zoveel verschillende landen en economieën onder één munt, de financiële wereld zodanig met elkaar te verweven dat er maar één weg meer was uit de zelfgecreëerde crisis, nl. de economische machtsstructuur in één hand, te weten, de Europese commissie ?
Want er is maar één ordentelijke oplossing, nl. het Belgisch model: Transfers van Noord naar Zuid na creatie van een Europees noodfonds (geldmachine (ECB)) met de macht om onbeperkt euro's te drukken en dan stilletjesaan door toenemende inflatie de schulden op te lossen

Maurice Reekmans

*****

De andere sirtaki gaat gewoon verder.
 
Eurobankendollarhuizensysteem-crisis

….Alle nationale parlementen hebben inmiddels gestemd voor de uitbreiding van het Europese noodfonds. Terwijl Europese leiders verwoede pogingen doen om de euro van de ondergang te redden, draaien investeringsbanken inmiddels weer op volle toeren. Partijen die Griekenland hebben geholpen zich in de Europese Unie te 'frauderen' verdienen nu doodleuk weer geld aan de noodzakelijke Griekse bankenfusie.

Trading-afdelingen van banken die gered zijn met belastinggeld zetten volop in op de voor dezelfde burger dure ondergang van de Eurozone. En de bonussen zijn twee jaar na de bankencrisis allang weer op historisch hoge niveaus beland.(Als Dehaene drie maal zal kraaien….)

Alle goedbedoelde technisch-economische oplossingen van Europese leiders - bankencodes, belasting uniformering en fiscaal toezicht - zullen later de geschiedenis ingaan als zinloos gebleken symptoombestrijding. Voor nieuwe regelgeving binnen het huidige systeem geldt immers wat een Argentijnse bankier tijdens de pesocrisis terecht al opmerkte: 'binnen 24 uur wisten we bij elke nieuwe regel die de overheid invoerde hoe we daar omheen moesten werken.'
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2969021/2011/10/15/Koningen-en-krijgers-gevraagd-om-Europa-zijn-ziel-terug-te-geven.dhtml

Stradi
 
*****

Roemeens tuig
 
De foto bij het artikel is op z'n zachtst gezegd, verwarrend. Bevindt dat tuig zich nu op de eerste, tweede of derde rij ?

Elveebee

*****

Willy Rockin
 
Da’s lang geleden dat ik nog iets van mijn peter Willy Rockin kon vernemen.
Ik heb foto’s van mijn doop aan de doopvont en nog oude speelplaten van hem.
Toen mijn tante Lydia die toen met hem getrouwd was overleed is alle contact met hem verloren gegaan. De laatste keer dat we elkaar gezien hebben was toen hij een danscafé uitbaatte in Vilvoorde. Bedankt Ray, dat was eens een verrassing.

Stradi

*****

Gedicht Prosper van Langendonck
 
Mij doet het absoluut niks hoor, maar binnenglippen is één woord.
Ik zeg het maar om reacties van zeikerdjes te voorkomen.

Wouter

*****

Vergeten? PVV =  Pest Voor Vlaanderen
 
Er wordt nooit zoveel gelogen als na een jachtpartij, gedurende een oorlog, en voor een verkiezing. In B is een oorlog aan de gang.

Ongeveer alles wat Verafstoodt schreef in zijn fameuze burgermanifesten, verloochende hij om premier te kunnen worden en blijven in de twee paarse regeringen van 1999 tot 2007.

In zijn laatste manifest “De Belgische Ziekte” (1998) schreef hij : “We worden meegesleurd door het zuiden van het land, waar een establishment onder aanvoering van de PS iedere aanpassing van onze maatschappelijke en economische structuren blokkeert.”

Vlak na de verkiezingen van 1999 kwam het Franstalig Front bijeen, dat in juni 1997 tot stand gekomen was tussen initiatiefnemer Philippe Busquin (PS), zijn logebroeder Louis Michel (MR), Charles-Ferdinand Nothomb (PSC) en Isabelle Durant (Ecolo).
Er werd afgesproken dat de Franstaligen Verafstoodts premierschap zouden accepteren onder de voorwaarden van een institutioneel status quo en van een wijziging van de financieringswet waar het Franstalig onderwijs wel zou bij varen.

Het Franstalig Front werd in 1997 opgericht omdat op dat moment Franstalige economen de PS hadden kunnen overtuigen van de tot dan toe algemeen ontkende realiteit van de Vlaamse transfers naar Wallonië, met andere woorden van de levensnoodzaak ervan voor het Waalse gewest.

Het Front wilde drie doelstellingen realiseren :

- Ten eerste, het afwijzen van elk staatshervormingsvoorstel, omdat dat uiteindelijk tot de splitsing van de voor Wallonië essentiële sociale zekerheid zou leiden.

- Ten tweede, het versterken van de Belgische staat en het koningshuis.

- Ten derde, het aansluiten van Brussel bij Wallonië.

Ditzelfde Front zat achter het Franstalig “non” na de verkiezingen van 2007, gewonnen door het kartel CD&V/N-VA met de belofte van een grote staatshervorming.  D
e financiële grootmachten van dit land, de ziekenkassen, de vakbonden en het schijnheilige Hof (en we weten welke kleur die hebben) steunde ondubbelzinnig het NON.

We weten nu ook hoe het verlopen is, heel dit machtsblok tegen de vier snotneuzen die de verkiezingen verloren hebben, de Waalse strategie heeft gezegevierd en Bart de Wever zit in het cordon sanitaire. Vlamingen lijken de politiek te zien als een bedscène; och non, o non, oooo oui . De walen zijn wel dure hoeren.

Stradi
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!