Pizza deeg, dit heb je nodig,voor 4 pizzas, 45O gr witte bloem, 2,5 dl lauw water, 1 eetlepel fijne suiker, 2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels olijfolie.
meng de bloem met de suiker en het zout, maak een kuiltje doe er het water en de gist in, voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen, verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen, laat nog minstens een uur rijzen. duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm, je kan de deegrol ook gebruiken.
voor de garnering, tomaten coulli,olijfolie, anjovis,artichok,chamignons, hesp,salami,olijven,gemalen mozarelle en wat oregano en of basilicum de garnering kan naar ieders smaak. eerst wat tomaten coulli op de pizza bodem uitstrijken, dan de garnering aan brengen ,als laats de kaas, dan nog wat oregano een scheutje olijfolie.
deze bakte ik op de gaz bbq,in een ongeglazuurde schaal, (bloempot onderzetter bvb, er bestaan ook pizza tegels)
ongeveer 12-14 min bakken op 2OO °
bon appétit.
Reacties op bericht (1)
27-07-2010
Dag lief blogmateke..........
Met véél plezier schenk ik jou mijn nieuwe award lieve Fabienne , hopelijk vindt je hem mooi.
Geniet nog van deze aangename dag,en maak de'r een fijne week van.
MMMMMMMM,ziet de'r lekker uit hoor.
Gaat het al wat beter nu Fabienne??????
Verzorg je goed, ik denk véél aan jou en grooooooooooote dikke kuzzzzzzzzzzz en steunknuffie's van mij.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.