Trouwe klanten Oud Sluis woedend op Sergio Herman

The Jane, het langverwachte nieuwe restaurant van Sergio Herman (43), gaat op 25 maart open. En het is nu al voor maanden volgeboekt. Een immens succes dus! Heel wat van zijn trouwe klanten van Oud Sluis hebben nu echter een beetje een zure smaak in de mond.
Velen vertrouwen blindelings op Sergio's reputatie, al benadrukte hij al meermaals dat hij niet zélf zal koken in The Jane. Dat laat hij over aan Nick Bril, die souschef was in Oud Sluis. Sergio wil z'n gezinsleven weer vooropstellen. Daarnaast wil hij met Pure C- z'n restaurant in Cadzand- een tweede ster halen. Én wenst hij zich meer als een ondernemer te profileren, en zaken als The Jane openen in New York, Londen, Barcelona en op z'n geliefde Ibiza.
Allemaal geweldig, behalve misschien voor Sergio's trouwste klanten. Mensen die hem en Oud Sluis sinds vele jaren hebben gesteund en die méér dan geregeld bij hem kwamen eten. Diverse Sergio Herman-getrouwen van het eerste uur zijn nu ontstemd en teleurgesteld, voelen zich in de kou gezet. "Van dankbaarheid is weinig sprake", klinkt het. "We hebben in al die jaren véle duizenden euro's in Oud Sluis achtergelaten. Je mag toch verwachten dat hij ons bij de opening van The Jane van harte welkom zal heten, nee? Maar 't is heel povertjes. We zijn diep ontgoocheld."
Sergio Herman nodigde per mail zijn trouwste klanten uit voor een try-out in The Jane die dus plaatsvindt vóór de zaak officieel opengaat. De aangeschrevenen waren verplicht om binnen de 24 uur te reageren, en werden er al meteen op de hoogte van gesteld dat een parkeerplaats 8 euro kost. En deze voor Sergio zeer leerrijke try-out is uiteraard niet gratis voor de invités. "We moeten de volle pot betalen", zegt één van hen. "Nu, dat is op zich nog aannemelijk. Maar het ergst van al: wij, zijn trouwste klanten, mogen slechts één keer per maand reserveren in The Jane. Dat is toch geen stijl. Sergio heeft ons niet meer zo nodig, en daar windt hij geen doekjes om. Ik vind dit een zeer onbeleefde en ondankbare manier van doen."
|