Angeltjes
29-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij snellen ministerin Turtelbaum Annie pro deo ter hulp

 

Nu is het al ver gekomen : wij moeten ministerin Turtelbaum Annie in verdediging nemen tegen de laffelijke aanvallen van Elio du Rupo, de Waalse parvenu-bestrijder.  Hij zegt dat "zij een harde Vlaamse tante is en hij vraagt zich of de liberalen nog een hart hebben ?"

Dit alles naar aanleiding van een 19-jarige Ecuadoraan die moet uitgewezen worden.  Niet alleen strookt de  asielaanvraag van de jongen niet met de vereisten, ook de regularisatie-aanvraag werd afgewezen, en bovendien heeft de Raad van State een negatief advies verstrekt over een verder verblijf in het land. De jongeman heeft twee zusters en een moeder die hier leven en hij behaalde een diploma electromechanica.

Op eerste gezicht lijkt dit natuurlijk een jammere zaak, temeer omdat Salazar Rothman opgepakt is bij een politiecontrole wegens het veroorzaken van lawaai-overlast, een peulschil in vergelijking met een overval met hamer en mes.  

Wat niemand vertelt, is waarom de initiële aanvraag tot verblijf van deze familie niet aanvaard is geworden, want daar begint het mee.  Vervolgens werd ook de regularisatie geweigerd.  Waarom ?

Met onze hardvochtige instelling moeten we dat eigenlijk niet weten : de feiten zijn wat ze zijn. Er is een uitwijzingsbevel, er is een negatief advies van de Raad van State , maar toch pleit een vooraanstaand politicus om de wetten van dit land terzijde te schuiven en verwijt hij de minister die de wet uitvoert een hardvochtige  vrouw te zijn.

Het antwoord van Turtelbaum kunnen wij bijtreden : het asiel- en migratiebeleid kan niet gestoeld worden op één mediatieke ervaring die met tranen in de ogen op de televisiezenders en in de kranten is verschenen.  Zoals tijdens dat andere hartverscheurende verhaal van het lieftallige en fotogenieke meisje Angelica, eveneens uit Ecuador.  De president van het Zuid-Amerikaanse Evenaarsland die getrouwd is met een Naamse, bemoeide er zich zelfs mee : hij wilde zijn landgenoten in geen geval terug, zij moesten tegen alle wettelijkheid in, opgenomen blijven in de belgische staat. Tijdens een familiebezoek in het land B, bracht de vrouw van de president zelfs een bezoek aan de betrokken Ecuadoranen tot ongenoegen van alle betrokken diensten.

Mocht Salazar een moslim geweest zijn, zou het dan even ver met hem gekomen zijn ?  Het is een retorische en tendentieuze vraag, dus we stellen ze niet.  Wat we wel doen, is wijzen op de perfiede houding van de Waal Di Rupo : hij ziet zijn kans mooi om een Vlaamse politica de stempel op te drukken een hardvochtig iemand te zijn.  Dat is in dank meegenomen, naast natuurlijk een pleidooi om een jongeman menselijk te bejegenen. Alsof het hier een concentratiekamp is. Veeleer une cage aux folles.

Gauche : le président PS - Milieu : l'Ambassadeur PS à Paris - Droite : Une belle travestie

Tegelijk begrijpen we ook, hoe het komt dat zo vele Waalse socialisten met hun graaipoten in de kassa's van de openbare diensten zitten : de wet is er niet om strikt toegepast te worden. Als er iets  is dat Di Rupo niet wil, dan is het een hardvochtige Tante zijn.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan voor iedereen zou een mooie zaak zijn

 

Moslim raadsleden eisen ramadanregels voor alle raadsleden

Engeland, augustus 2008

Islamitische Labour-raadsleden in het district Tower Hamlets in Oost-Londen willen dat hun collega-raadsleden gedurende ramadan niet eten tijdens vergaderingen overdag.
De nieuwe moslimleider Lutfur Rahman en zijn afgevaardigde Siraj Islam willen dat het aantal vergaderingen tijdens ramadan tot een minimum worden beperkt, zodat de islamitische raadsleden de vasten kunnen volgen. Ze eisen dat er niet meer dan zeven plaatsvinden gedurende de gehele ramadan-maand september.
Aan het begin van de ramadan valt zonsondergang om halfacht en aan het eind om halfzeven. Dat betekent dat het breken van de vasten tijdens vergaderingen plaatsvindt. De islamitische raadsleden willen dat de vergadering dan drie kwartier wordt geschorst, zodat ze kunnen eten en bidden.
Raadslid Stephanie Eaton van de Liberaal Democraten heeft aangekondigd zich niets van dit ramadan-regiem aan te trekken: ‘we hebben veel respect voor verschillende godsdiensten, maar we willen beslist niet dat een godsdienst haar regels oplegt aan anderen’.

Het makkelijkste ware dat iedereen de ramadan volgt. Wie dat niet wil, kan zich verantwoorden bij de Sharia-rechtbank, waar een rechtvaardig oordeel zal geveld worden.  Het is niet moeilijk : een beetje medewerking, tolerantie en begrip.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2127


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, Bellens ? Ik vertel oe mijn oewedde is normaal veur een socialist

 Na 5 minuten vertelt Bellens over zijn salaris en zijn call-opties die slechts eenmalig worden geïnd. Wat braaf van hem.   De opname dateert van april 2008.  Dit is geen manager uit de privé, maar een man die in een semi-openbare functie werkt.  Als u hem nog nooit gehoord had : le voici.

Het basis-salaris werd teruggeschroefd van 2,7 naar 1,7 miljoen euri per jaar.  Over de secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals opties en forfaitaire onkosten) wordt niet gepiept. Net zomin als over de te bereiken doelstellingen.  Een maandwedde van 140.000 euri (vijfenhalf miljoen frank) is ongepermitteerd in een openbaar bedrijf.  De man heeft helmaal niets uit de grond gestampt, haakt gewoon in op een dienstensector waar de bevolking recht op heeft.  Jaloers ?  Wij ?  Het zal nog niet zijn !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat zijn tenminste argumenten !

 

VANDALEN STORTEN AFVAL BIJ FRANCIS VAN DEN EYNDE

Vannacht werd Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde opnieuw het slachtoffer van vandalisme. Voor zijn woning aan het Fratersplein in Gent werd door onbekenden een grote hoeveelheid rottend afval gestort. De politie werd door de buren verwittigd en stelde proces-verbaal op. De daders hadden overduidelijk politieke motieven, aangezien op de stoep “het stinkt hier naar fascisme” stond geschreven.

Het is niet de eerste keer dat de Vlaams Belang’er het slachtoffer wordt van vandalisme. De voorbije jaren werd Van den Eynde aangevallen op straat en werden de ramen van zijn huis tot driemaal toe ingegooid.  Enkele weken geleden werd ook de wagen van Van den Eynde beschadigd. Ook toen waren er aanwijzingen dat de daders politieke motieven hadden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen ?

 

"De problemen oplossen als ze zich stellen" was een van de uitspraken van Jean-Luc Dehaene toen hij als premier door het land denderde als loodgieter. Hij is een zogenaamde reaalpolitieker van ACV-strekking, die overeind wist te blijven omdat hij compromissen niet schuwde :  de enige manier om het uit te houden als eerste-minister in dit land, de Franstaligen macht geven en centen toestoppen. Een actie die met verve overgenomen werd door zijn opvolger. Leterme is in deze wijze van politiek voeren opgevoed, helaas zijn de centen op.
 
Nu Dehaene zich veilig heeft vastgehaakt in het Euro-parlement en er nog een trits mandaten bovenop uitoefent, kan de man uit Vilvoorde standpunten innemen die zijn partij niet deelt en die zijn eigen staatsmanschap onderstrepen : elke gewezen eerste-minister stelt zich na zijn terugtreden graag op als een redder des vaderlands.  Zo ook Jean-Luc, die nu bepleit dat de federale en gewestelijke verkiezingen samenvallen, zodat de bevolking niet té vaak naar de stembus moet trekken.  En de politici evenmin verlamd worden door paniekangst voor hun zetels.  
Dit land kan niet geregeerd worden, omdat de katholieken na jaren in de oppositie, de verkiezingen eindelijk wonnen in 2007 en sedertdien met een ei in de broek rondlopen, dat ze die winst zullen kwijtspelen door te regeren...  Zo is het toch ?
 
Vandaar het  voorstel van Dehaene om de gesel van de verkiezingen slechts om de 4 of 5 jaar boven te halen (het federale parlement wordt om de 4 jaar samengesteld, de gewestelijke/gemeenschappelijke parlementen om de 5 jaar). Heel wat CD&V-ers zijn het eens met die visie, twijfel er niet aan, maar naar buitenuit willen zij het niet gezegd hebben : het  kartel houdt vast aan gescheiden verkiezingen, uit een gezonde democratische reflex en om niet de indruk te wekken dat het Vlaamse parlement een soort ondergeschikt rolletje speelt in 's lands politiek. Op de lange duur zal de tweespalt in opvattingen tussen de politiek van de VD&V en het programma va  het kartel  een grote scheur veroorzaken.
 
De tegenstellingen en onwaarschijnlijkheden in dit land blijven zich opstapelen.  De politici hebben einde juli  hun verantwoordelijkheden ontvlucht : ze moesten op fakansie, ze waren moede, u herinnert het zich, het stond in hun arbeidsreglement : "Fakansie is een heilig recht ook als het land op instorten staat". Nu zijn ze terug, uitgerust en direct bereid om verder te gaan waar ze gestopt waren.
 
Vreemd is het dat de enige logische oplossing voor het belgische probleem nooit in ogenschouw wordt genomen : op een rustige manier elk landsdeel zijn gang laten gaan om de splitsing voor te bereiden.
 
In werkelijkheid kan het land B zelfs geen federale verkiezingen meer organiseren, dat zegt CD&V-senator en grondwetsspecialist Hugo Vandenberghe.  Of is dit een aanloop om inderdaad het huidige federale parlement te behouden ad vitam aeternam ? Dat bedoelt Vandenberghe beslist niet maar CD&V-ers betrouwen, is erg naiëf.
Fats
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blik in de Toekomst

 

Antverpistan, 29 augustus 2015

Broeders en Zusters,

Herinnert gij u nog het spektakel uit november 2008 hoe in de Verenigde Islamitische Staten onze broeder Hoessein Obama president is geworden en de ongelovige onnozelaars daarover juichten ?  Dat heeft voor ons de definitieve overwinning ingeluid : na de Staten hebben wij de gehele Europese Islamitische Unie in bezit genomen en het wijze Boek van Allah, zijn naam zij geprezen, wordt nu alom onderwezen in de Weireld.  Vandaag viert de Grote Hoessein zijn 55ste verjaardag en heel uitzonderlijk laten wij u van hem een prentje zien. Hier is het :

http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/f/f5/220px-Henri_Salvador_tybaut.jpg

Vanavond iedereen op tijd voor het vrijdaggebed.  Nadien verzameling op de Grote Markt voor de steniging van een paar honderd ongelovigen en tot besluit huwelijksplechtigheid van de twaalfjarigen met de zeventigjarigen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck bij de dokter

 

MarioKnop.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fakansieherinneringen uit Falencia

 

Gedurfde architectuur
 
 
De UFO is geland of is dit de opera ?
 
 
 
In de oude stad
 
 
Tomaten-gevecht
(het ziet ook rood maar het is geen bloed ditmaal en
het feest is fijn en beschaafd)
 
 
 
 
 
 
 


28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clochemerle en Ninove

 

Wat een fijne geschiedenissen allemaal deze laatste dagen dankzij de nieuwe liberale partij die "Hou me tegen, hou me vast, of ik verander het politieke landschap" roept en daarmede vooral veel  lachlust opwekt.

En neen, dit is géén afgunst.  Het verhaal van Ninove is een tragi-komische farce over jaloezie, frustratie, nijd en ontrouw. 

In alle partijen zijn, helaas, een klein aantal mensen aan de slag die weinig scrupuleus omgaan met de res publica.  Ze zijn vooral met zichzelf begaan en als de politieke zee woelig wordt, kijken zij uit naar de beste plek om op hun surfplank overeind te blijven en misschien een prijsje weg te kapen.  Zeker als de samenwerking met de collega-partijgenoten niet ideaal verloopt, de ontgoochelingen zwaar wegen, de eigen onkunde niet meer te verbergen valt en de electorale toekomst donker oogt,  wenkt de reddingsboot uit Oostende.

"Wij beloven niets" zegt Jan Maria Dedecker. Wij hebben zin om te antwoorden : "En wij geloven niets".

De laatste perikelen doen zich voor in Ninove waar twee VLD-schepenen na lang en veel geruzie hun partij verlaten en naar LDD overstappen samen met een onafhankelijk raadslid, dat ook uit de liberale krabbenmand afkomstig is. Met ideologie heeft het bitterweinig te maken, met eigenliefde en nijd des te meer.  En bekommernis voor de gemeenschap, eerbied voor de kiezer ? 

U kent het verhaal van Clochemerle over de oprichting van een uirinoir in een Frans dorpje en de desastreuze gevolgen van deze sanitaire weldaad voor de heren op het dorpsleven.  Het boek uit de jaren '30 dat later verfilmd werd, is een satire of een parodie zo u wil op de ordinaire dorpspolitiek.  Zoals momenteel in Ninove. Zonder urinoir als inzet maar wel met veel persoonlijke ambities.

 

 

 "Als eerste afdeling met zetelende mandatarissen in het schepencollege verwelkomen we Ninove", aldus Jean-Marie Dedecker. De Lijst Dedecker (LDD) breidt haar lokale werking in Oost-Vlaanderen immers uit met de stad. Twee schepenen en een gemeenteraadslid maken de overstap. Dat raakte woensdag bekend in de Oost-Vlaamse stad.

De coalitie van Open-Vld en CD&V komt daarmee mogelijk in het gedrang. De nieuwe LDD-afdeling ziet zichzelf wel als nieuwe coalitiepartner en spreekt over de "twee andere meerderheidspartijen". "We hopen op loyaliteit van de andere coalitiepartners", aldus LDD-schepen Rudy Corijn. Morgen/donderdag staat immers de volgende bijeenkomst van het schepencollege op de agenda.

Open-Vld en CD&V hadden een meerderheid van 20 zetels op 33 in de lokale gemeenteraad. Schepen Mariette De Smet, nu LDD, zetelde sinds een jaar al als onafhankelijke na een eerdere vete. Open-Vld en CD&V beschikken nu over 17 zetels in de gemeenteraad, het minimum voor een meerderheid. Het is nog niet duidelijk wat hun reactie zal zijn.

Burgemeester Luc Durant (Open Vld) zag de breuk al aankomen en bestempelt de feiten als "zuivere overloperij". Voordien maakte hij zich "al geen illusies" of de versbakken LDD schepenen hun ambt zouden neerleggen. "Als zij naar een andere politieke partij stappen, dan moeten ze de consequenties dragen", vindt de burgervader.

Dat uitvoerend mandaat behoort immers tot de Open Vld, luidt het. "Geld primeert boven politieke correctheid." Maar de nieuwe lokale afdeling van de LDD loopt niet zo hoog op met de Durant. "Een sterke hand ontbreekt binnen de Ninoofse Open Vld", luidt de mededeling.

Door het liberale schisma is Ninove de volgende Oost-Vlaamse gemeente waar de LDD doorbreekt. "Vraag aan 'Keizer Karel De Gucht' wat hij al aangericht heeft", aldus Dedecker. De partijvoorzitter verwijst daarbij naar Aalst, Wetteren en Melle waar de lokale liberale families ook opgesplitst zijn.


De oprichting van de LDD-afdeling in de "Stoute Stede" is volgens de lokale Open Vld het gevolg van een slechte verkiezingsuitslag. Na de jongste gemeenteraadsverkiezingen "was de politieke rol die ze zichzelf wensten te geven bij de Open Vld uitgespeeld", aldus waarnemend voorzitter Dirk Dhertoge.

Dhertoge spreekt van een "bonte verzameling van persoonlijke verzuchtingen en frustraties".

Voor de ex-Open-Vld'ers speelt persoonlijke ambitie geen rol. "Wij zijn geen partij die postjes belooft", aldus Dedecker. "Er is niets beloofd" voegt schepen Corijn toe. "Open Vld liet ons geen keuze".

De liberale broedertwist in Ninove gaat terug tot 2006. Na de lokale verkiezingen wou de partij het bestuur vernieuwen maar toenmalig voorzitter Albert Van Liedekerke weigerde af te treden. Hij haalde voor de federale verkiezingen in 2007 nog scherp uit naar zijn lokale ex-partijgenoten. Media berichtten eerder deze week dat de man uit de partij stapte. Hij is een van de oprichters van de nieuwe afdeling.

Partijvoorzitter Dedecker hoopt alvast bij de volgende verkiezingen in Vlaanderen op tien procent van de stemmen. Naar eigen zeggen heeft de partij nu een tachtigtal lokale mandatarissen in de rangen.

@ De Morgen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een schitterende uitspraak

 

'Opvolger Radio Donna moet op Donna lijken'

Minister Geert Bourgeois


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen dank, graag gedaan.

 

Om de huidige problemen rond gezinshereniging op te lossen, komt de Belgische politica Mieke Vogels (Groen!) met een opmerkelijk voorstel. ‘Als wij van hieruit ouderenvoorzieningen laten bouwen in Marokko, moeten al die jonge allochtonen hun ouders niet laten overkomen’ zegt zij volgens De Standaard.

Het voorstel van Vogels volgt op de discussie rond de bestaande akkoorden over gezinshereniging, die minister Turtelboom (Open Vld) begin deze week zelf opende. Turtelboom wil namelijk de akkoorden met landen als Marokko, Algerije en Tunesië drastisch herbekijken. Ook Vogels is van mening dat de bestaande regelgeving herbekeken moet worden, maar ze heeft een opmerkelijk alternatief.

 

‘Veel jonge allochtonen die in België wonen, voelen zich verplicht om hun zorgbehoevende ouders uit Marokko te laten overkomen. Ze staan onder zo’n grote druk dat ze dikwijls niet anders kunnen. Om de spanning tussen de generaties te vermijden, zouden we zelf ouderenvoorzieningen kunnen bouwen in landen als Marokko.’

Bron : Nieuws voor Kierewieten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moeizame traject in de landen B en NL lijkt op mekaar

 

U herinnert zich ongetwijfeld nog het trieste feitenrelaas over het onderzoek dat gebeurd was in opdracht van het Spionnencentrum over de sociale en professionele vorderingen die de circa 70.000 illegalen uit 2001 inmiddels gemaakt hebben,  na de legalisering van hun toestand.

Het "onderzoek" bleek helemaal niet representatief te zijn, de methodiek was aanvechtbaar en de resultaten niet betrouwbaar.  Voor de rest was het een tof onderzoek. John de Wit, jurist bij de Gazet van Antwerpen, beschreef ernstig en wetenschappelijk wat er allemaal schortte en mank liep aan de rapportering via het CGKR. Het papier waarop het onderzoek gebeurd is, kan best opgerold worden tot proppen, die ter beschikking gesteld worden van de ministers om tijdens hun bijeenkomsten naar mekaars hoofden te gooien.

Niettegenstaande deze miskleun heeft ministerin Turtelbaum een nieuw onderzoek besteld bij het Spionnencentrum naar het traject dat de nieuwe medemensen afleggen, die in de daarop volgende jaren tot onze gemeenschap zijn toegetreden.

Bij onze bovenburen uit NL is iets dergelijks aan de gang. De economie in de Benelux wordt gelukkig gered door de migranten. 

De collega's van Geenstijl rapporteren.  Hun taal klinkt parlementair, politiek-correct en is gespeend van elke vorm van humor, ironie of cynisme.  Journalistiek zoals wij ze graag lezen :

Maandenlang lachten zij ons toe via de publieke omroep: de 26.000 werkpaarden uit het illegale circuit. In ruil voor een paspoort zouden zij onze economie naar een hoger plan trekken. De PvdA speelde voor Sinterklaas en dus is het nu, ruim een jaar later, tijd om eens een voorzichtige balans op te maken. Hoe staan wij er als land voor ten opzichte van de rest van de wereld. Nou, eigenlijk prima. Volgens Wouter Bos gaat de recessie volledig aan Nederland voorbij en volgens zijn partijgenoot Albayrak bekleedt 89 procent van Generaal Pardonners een topfunctie. Oké, dat wij onlangs melding maakten van het feit dat in Leiden juist 84 procent van de kersverse Nederlanders thuis ligt te wachten totdat wij hen geld komen brengen, is de uitzondering op de bekende regel. In Leiden wonen nou eenmaal alleen maar paupers. Maar nu blijkt dat het ook in Apeldoorn niet zo lekker te gaan met de Generaal Pardonners op de arbeidsmarkt. Van de 257 mensen die  daar onder de pardonregeling vallen, zit het "overgrote deel" thuis. Lees > 80 procent, anders was ongetwijfeld gekozen voor "een meerderheid", dan wel "een ruime meerderheid". En daarmee is Apeldoorn alweer de tweede middelgrote stad waar de allochtoonse kernfysici, artsen, piloten, architecten, hoogleraren en ict-deskundigen niet aan de bak komen. Toeval? Ach, het is te makkelijk om achteraf je gelijk te halen. Misschien wel een ideetje voor de Kamer om staatssecretaris Albayrak eens een ECHTE inventarisatie te laten maken van het aantal Generaal Pardonners dat niet afhankelijk is van een uitkering en de daarbij behorende toeslagen. Het getal 1 op de 9 dat de PvdA-politica hanteert is in ieder geval een flagrante leugen. En wie liegt, moet zijn biezen pakken. Een uitkering meer of minder maakt weinig uit...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Vlaams schrijftalent : Hot Marijke !

 

U kent onze onstuitbare hang naar en  onlesbare dorst voor cultuur : de producten van "de beste pennen van Vlaanderen" in de Morgen worden door ons verslonden (elke dag is helaas geen Concentratiecampsdag). 

Vandaag verschijnt  aan de literaire horizon van ons vlakke land een nieuw bruisend talent. Een vrouw en geen vent : Hot Marijke.  Een pseudoniem, denkt u ?  Zou kunnen.  De tijd dat Marleen Vanderpoorten poogde Françoise Sagan te imiteren in het preutse Lier, dat toen nog onder de literaire  tabakswalmen van de aangebrande Felix Timmermans zuchtte, is voorbij.  Marleen beleefde haar wilde jaren en zit nu braaf, geduldig en niet onverstandig de Vlaamse Slaapbarak voor.  Françoise Sagan brandt in de hel, nog steeds vragend aan elke passant of hij misschien van Brahms houdt. En bij ons gloort en wenkt Hot Marijke, wat vliegt de tijd toch snel.

 

Uit Het Nieuwsblad citeren wij graag volgende passage :

In de regering-Leterme zit een klant van prostituee en SM-meesteres Hot Marijke. Dat beweert ze in haar boek This is my life . 'De politicus wou vastgebonden worden en hij ging zelfs even de kooi in.'

'Alles mocht, zolang ik maar geen sporen naliet. De enige keer dat hij mij terugfloot, was na een sessie midden september 2007. Ik wist dat hij deelnam aan de gesprekken op Hertoginnendal en vroeg hoe die verliepen. Hij antwoordde droogjes dat hij daar niet op kon ingaan', schrijft Hot Marijke.

Sinds hij in de regering zit, komt de politicus er niet meer over de vloer. Jammer, vindt de meesteres. 'Voor zo'n gewillige slaaf wil ik mijn deur altijd op een kier laten.'
***

Het voorwoord wordt geschreven door de filmregisseur Jan Verheyen en vooral de tekeningen van Willem Dolphyn (kleinzoon van Willem Elsschot en gewaardeerd schilder van de Antwerpse School) intresseren ons bijna evenveel als de boeiende inhoud van het nieuwe en onthullende talent.  Wellicht een laureate voor een nieuwe prijs : "De gouden Kooi" , "De knallende Karwats".  Nu nog wachten op de memoires van de anonieme minister "Ik was een Po-co slaaf onder Nonkel Kruk".

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, Seniorennet.

 

In onze eigen artikelen durven wij zoals de Franse auteur van Le Rouge et le Noir, Stendahl,  met rode en zwarte inkt onze passie neerschrijven.  Waarom, niet ?  Is het verboden te verklanken wat velen denken en wat wijzelf vinden ? Mag het ? 

Mogen we kritiek leveren, vaststellingen doen, assumpties vooropstellen, onze onrust onder woorden brengen ?  Mogen we pleiten voor het behoud van onze eigen Westerse beschaving en ons verbaal verzetten tegen de invasie van mensen die geen enkele intentie hebben zich aan te passen, maar integendeel verwachten dat wij ons moeten aanpassen aan de gebruiken, godsdiensten en tradities uit de landen die zij ontvlucht zijn ?  Mag het ?

Mogen wij de correcte (en vaak ook onkundige) politici die onze cultuur verkwanselen tegen een vage en nooit bewezen ideologie van "de weireld is van iedereen" de mantel uitvegen ? Onze eigen minbegoeden verkommeren maar een vreemde die stiekem of openlijk binnenglipt, wordt verwelkomd als een Geschenk uit de Hemel. Mogen wij daar cynisch over doen ?  Mag het ?

Mogen wij vaststellen dat we behoren tot een volk, het Vlaamse en dat we gedwongen worden samen te leven met een ander volk waar we niets mee gemeen hebben en dat wij al 178 jaar het land dat ons misselijk maakt, onderhouden uit naam van een eenzijdige solidariteit ?   Mogen wij dat land, dat ons beschimpt en verfoeit, naar de hel wensen ?  Mag het ?

Mogen we al onze politieke en bestuurlijke energie die we thans nutteloos verspillen in uitzichtloze ruzies en scheldpartijen met die van beneden ons, aanwenden om onze eigen republiek uit te bouwen tot een van de welvarendste regio's van deze planeet waar elke Vlaming meer kansen op geluk en welvaart zal kennen ?  Mag het ?

Neen, het mag niet ! 

In de brievenrubriek van de Gazet van Antwerpen on-line  stond gisteren een verontwaardigde reactie van iemand die zowel Skynet als Seniorennet viseerde, omdat die twee providers Vlaams Belangstandpunten "beschermen en toelaten" .  Ik vermoed dat er vooral gewezen werd naar onze goede vriendin Janice Laureyssens en Angeltjes en wellicht anderen. 

Wat onszelf betreft, zijn wij Seniorennet uitermate dankbaar dat wij hier volledig gratis ons ding kunnen doen.  De redactionele verantwoordelijkheid berust uitsluitend bij ons en niet bij SN en dat zal bij Skynet niet anders zijn.  En als wij soms (of iemand van onze reageerders) uit de bocht gaan, herstellen we dit.  Wij ondergaan het juk van het Spionnencentrum en het regime door autocensuur toe te passen, maar zwijgen doen we niet. Mag het ?

Als er blogs bestaan waar mensen hun linkse ideologie verkondigen, dan komt het niet bij ons op, te eisen dat die zonderlingen van het net zouden geweerd worden.  Wij bepleiten evenmin, dat men ons toegang zou verlenen om daar tegen mekaar te gaan blaffen en schelden.  En dan tevreden naar bed te gaan in de overtuiging de goede zaak van the freedom of speech gediend te hebben ...

In de parlementen, politieke debatclubs of specfieke internetfora kan men zich suf debatteren.  In het soort particratie waarin wij leven, heerst echter nog steeds de wet van de sterkste : de weg die men de mensheid opstuurt, wordt helaas bepaald door de in mekaar verstrengelde oude ideologieën van autoritaire socialisten, naar links afgegleden liberalen en fantaistische christen-democraten.  De oppositie wordt gevoerd door mensen die opkomen voor de Identiteit,  voor de welvaart van het volk, een gezonde democratie zonder uitsluitingen,  een fatsoenlijk conservatisme en respectvol nabuurschap in een democratisch Europa der volkeren.

Mag het ?  Kunnen wij deze boodschap met passie blijven uitdragen, of is zelfs dat te veel voor de  schijndemocraten ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons technisch-wetenschappelijk praatje

 

Zeevis zet tanden in internetkabels

Door onze redacteur Thalia Verkade

Portland/aan boord van de Pacific Guardian, 27 aug. Internet modern, 21ste eeuws, draadloos? Vergeet het maar. Vier Filippijnse matrozen in besmeurde blauwe overals aan boord van de Pacific Guardian zuchten en steunen, terwijl ze een kabel met een doorsnee van een flinke tuinslang wikkelen om een klos ter grootte van een bubbelbad. Twaalf kilometer in acht uur tijd, dat is anderhalve kilometer per uur ofwel 25 meter in een minuut. Het ‘garen’ à drieënhalve kilo per meter zal worden gebruikt om een stuk glasvezelkabel in Ierse wateren te repareren waar een kink in is gekomen.

In februari knapten vrijwel gelijktijdig twee glasvezelkabels in de Middellandse zee die Europa met Egypte verbonden. Egypte verloor 70 procent van zijn internetcapaciteit, elders in het Midden-Oosten en verder tot in India werd het internet erg traag. Reparateurs vonden in de Middellandse zee uiteindelijk een losgeschoten anker van vijf ton op de zeebodem, dat beide kabels doormidden had getrokken. Eén anker: en 75 miljoen mensen die niet of nauwelijks meer konden internetten.

Hoe kwetsbaar, hoe veilig is ons wereldwijde web eigenlijk?

In wezen verschilt het werk van de Pacific Guardian niet van dat van 150 jaar geleden, toen de eerste telegraafkabel werd gelegd tussen Engeland en Frankrijk. Nadat stoomboot de Goliath op 28 augustus 1850 een stuk draad had vastgeknoopt aan het basisstation bij Dover, voer het schip richting Calais, terwijl het de kabel aan bakboord in het water liet vallen. Aan het einde van de dag was de eerste telegraafverbinding een feit. Voor even. Een paar uur later viste een Franse visser de kabel per ongeluk op. Hij sneed de draad door om zijn vangst te bevrijden die verstrikt was geraakt.

Dat is nu niet veel anders. „Nog steeds zijn vissers de grootste menselijke veroorzakers van kabelbreuken. Verder brengen zeebevingen, vooral in Azië, veel schade teweeg”, zegt Kevin Connor in het kantoor van het Britse bedrijf Global Marine Systems, de eigenaar van de Pacific Guardian.

Het bedrijf, dat het grootste glasvezelpakhuis van de wereld heeft gevestigd in de haven van het Zuid-Engelse Portland, is niet toevallig ontstaan uit de Submarine Telegraph Company, die de eerste telegraafkabel legde tussen Dover en Calais. Het heeft momenteel acht schepen in de vaart. In het pakhuis liggen duizenden kilometers kabel opgeslagen in tanks die vele malen groter zijn dan de klos op het schip.


Klik hier voor een groter plaatje, klik pop-up open voor volledig overzicht

Schepen zijn tegenwoordig uitgerust met ploegen die in de zeebodem een voren trekken waar de kabels onder hoge waterdruk in geduwd worden. Dat beschermt de kabels tegen vissers en ankers, maar ook tegen haaienbeten. Aan boord van de Pacific Guardian, in een kamer vol meetapparatuur om kapotte en gerepareerde kabels te testen, zegt tweede kabel-ingenieur Will Griffith: „Wij hebben het zelf gezien, kabels waar de tanden van vissen in stonden.”

De kabels zijn volgens Griffith warm en elektromagnetisch, dat trekt dieren aan. „Bij jullie in IJmuiden, waar de kabels aan land komen, zie je met de onderwatercamera echt de prachtigste beesten.”

Om veel kabels zit volgens Griffith tegenwoordig een speciale FBP-beschermlaag: Fish Bite Protection.

Sinds de jaren tachtig komen aan het leggen en repareren van kabels ook onderzeese robots te pas, zogeheten ROV’s of Remotely Operated Vehicles. Het zijn een soort onderwaterauto’s, voorzien van twee grijparmen die de kabel kunnen vastpakken en een camera met een sterke lamp waarmee de bemanning tot op de zeebodem kan kijken. In de haven van Portland is te zien hoe de ROV’s werken: daar leren ingenieurs ze tijdens een drieweken durende opleiding besturen.

Volgens Global Marine Systems ligt in zee genoeg back-up capaciteit voor het internet, dankzij de grote hoeveelheid glasvezel die ten tijde van de dotcomhype omstreeks de millenniumwisseling werd aangelegd. Internetproviders huren capaciteit op verschillende kabels, zodat de klant gewoon (hooguit wat langzamer) zijn e-mail krijgt doorgestuurd als er een kabel knapt. Voor een terroristische aanslag die de gehele internetafhankelijke economie in het Westen zou ontwrichten, hoeven we volgens deskundigen dan ook niet te vrezen. Alleen op plekken waar de kabels erg dun gezaaid zijn en dicht bij elkaar liggen, zoals in de Middellandse zee of het Suezkanaal, is de infrastructuur zwak. En een enorme zeebeving zoals de tsunami van 2004 richt aan meer kabels tegelijk schade aan – veel Aziatische landen zaten na de tsunami dan ook wekenlang zonder internet.

Voor Kevin Connor en zijn collega’s van het Britse bedrijf Global Marine Systems blijft er ook zonder tsunami’s genoeg te doen. „Vooral nu de metaalprijzen hoog zijn. Een tijd geleden zocht een schip met een ROV bij Hongkong naar een verdwenen stuk kabel dat maar niet te vinden was. Verderop lag een vissersboot, die de kabel had gestolen. De vissers hadden 80 kilometer om de romp van het schip gewikkeld. De prijs die de vissers daarvoor krijgen is een fractie van wat het kost om de kabel te repareren.”

Het internet als netwerk is niet zo kwetsbaar meer, maar een onderwaterkabel kan met een mes nog even makkelijk kapot worden gesneden als 150 jaar geleden.

@ NRC

http://www.nrc.nl/economie/article1964247.ece/Zeevis_zet_tanden_in_internetkabels

Als u vragen heeft over deze boeiende materie, stelt u ze gerust : onze experten zitten klaar om  ijlings te reageren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een nuttig onderzoek : wie heeft de smerigste fietspaden ?

 

Antwerpen heeft de vuilste fietspaden

De fietspaden in de provincie Antwerpen liggen er smerig bij. Dat blijkt uit een grootschalige Vlaamse schoonmaakactie van begin augustus. Op de Antwerpse fietspaden werd maar liefst 326 ton afval verzameld, de grootste hoeveelheid smurrie van heel Vlaanderen.

Onmiddellijk kwam  er een reactie van de heer schepen van de stad Antwerpen, verantwoordelijk voor het vaste en zwervend vuil : "Ik sta er op te preciseren dat ik niets afweet van het vuil op de gewest- en provinciale wegen, maar die van onze stad zijn beslist de smerigste, daar sta ik borg voor."

Dit verdient een bloemetje.

Vele actieve fietsers en wielertoeristen laten zich gelukkig niet afschrikken. De toestand valt op zich best mee.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelneming

 

Standaard sterft in schoonheid.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF27082008_136

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bericht van het Hoofdkwartier LDD

 

Wat overblijft van de 3 gestolen VB-zetels

 

Partijgeld - Ontwerp :  Coorevits & Bodart

 

Vergadering Partijbestuur

 

Bericht Vrij van Zegel 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en muziek

 

MarioLuchtgitaar.jpg

@ www.geenstijl.nl


27-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD : anders dan de anderen door Reporter + AANPASSING UUR

 

Weggeplukt uit de reacties :

 

LDD, anders dan de anderen. Een partij voor mensen die ideologie boven eigenbelang stellen. Een partij voor mensen met propere handen.

Een overzichtje van een jaar LDD.

1. In Aarschot stapt de lokale partij PVD over naar LDD. Na een paar maanden (oktober 07) houden ze het er al voor bekeken. Dedecker is een dictator in het kwadraat, zeggen de PVD'ers ontgoocheld.

2. John Vranken stapt in Limburg van VB over naar LDD. Naar eigen zeggen is hem geen postje beloofd. Twee dagen later stapt de voorzitter van LDD-Limburg op omdat hij zich doodergert aan de mentaliteit van postjespakken binnen LDD

3. In de zaak 'Bodart' worden naast Gilbert Bodart ook andere criminelen opgepakt (valsmunters). Een ervan is de voorzitter van LDD-Wevelgem : Coorevits

4. Nov 2007 : in Limburg bij LDD stappen eerste opvolger Eric Creve en nummer twee Danielle Vanheusden uit de partij in Limburg."We zijn in in de hoek geduwd,verafschuwd,verbannen en bij het grof vuil gezet door Similon.Onze mening of onze plannen zijn niet van tel.Het enige wat we mogen doen is braafzijn en luisteren en liefst ons spaarvarken nog meer leegschudden.

5. fabrice Morreau, de zgn 'art director' van fdw stapt over naar LDD. Na enige maanden houdt hij het daar wijselijk voor bekeken.

6. Haacht : Steven Godefridi maakt met veel lawaai de overstap naar LDD. Twee maanden later onderhandelt hij alweer met de NVA, en nog een maand later stapt hij uit LDD en de politiek

7. Zaventem: de affiche van de zgn optimistenbond wordt verboden op de luchthaven wegens al te duidelijke politieke ondertoon. De "Optimistenbond van het Koninrijk België" is een verkapte belgicistische organisatie geleid door Luc Simonet. Op de lijst der ereleden figureert naast een schare baronnen, burggraven (Lippens o.a.), en grootindustriëlen Dhr Guy Aernoudt, vooraanstaand LDD-er.

Reporter

AANPASSING 20 UUR

Men vraagt zich af wat het verband is van Coorevits met LDD.

Uit het Nieuwsblad

LDD - 26/05/2008

WEVELGEM - Op woensdag 28 mei om 19.30 uur wordt in feestzaal De Witte Meulne in Moorsele in aanwezigheid van Jean-Marie Dedecker en Ulla Werbrouck het officiële startschot gegeven voor de Wevelgemse afdeling van Lijst Dedecker. Voorzitter is Youri Bultynck, Marten Vanden Broucke is ondervoorzitter. Het bekendste bestuurslid is Tony Coorevits, gewezen gemeenteraadslid voor de VLD in Wevelgem. Hij maakte begin 2007 de overstap naar LDD. Als lijstduwer van de Kamerlijst kreeg hij 2.170 stemmen achter zijn naam. (vlw)

27-08-2008, 17:38 geschreven door speurneus

Als Coorevits lid van Vlaams Belang was geweest, stond de redactie van de VRT op zijn kop !  Nu werd zelfs niet gewezen naar de politieke carrière van de beschuldigde valsemunter.  Mooi partijtje !

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!